Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Når er et vedtak basert på et rettskraftig dokument gyldig/ugyldig?


Rulvetufs

Anbefalte innlegg

En liten bit av en gitt situasjon.

 

1.del:

 

En arbgiver blir forelagt et form for et dokument, et besøksforbud "dokument" alt. en begjæring om et besøksforbud av en arbtager som ønsker å få en kollega bort fra en avdeling på arbeidsplassen. Det blir på bakgrunn av dette dokument fattet et vedtak av arbgiver om at denne kollegaen må bort fra avdelingen "fordi vedkommende er ilagt besøksforbud". Men de som fattet dette vedtaket var ikke klar over at denne begjæring om besøksforbud ikke ble tatt til følge av norsk rett 14 dager før dette møtet hvor dette vedtaket ble fattet. Mao. Vedkommende var på gjeldende tidspunkt ikke ilagt besøksforbud!

 

Er da dette vedtaket gyldig?

 

Eller for å si det på en annen måte: Hvis det er snakk om en begjæring av et besøksforbud på et gitt tidspunkt. Kan man da snakke om å fatte et vedtak som går ut på et konkret besøksforbud all den tid det ikke bragt inn for tingretten og dermed muligens ikke rettskraftig?

Det foresvever meg at arbgiver muligens har foregått begivenhetenes gang her og latt denne begjæringen være et konkret besøksforbud!

 

Har den som forelegger dette dokumentet for arbgiver plikt til å informere arbgiver at dette dokumentet eller begjæring ikke lenger har noen gyldighet? Spiller det noen rolle i denne saken hvis denne personens intensjon som bragte dokumentet inn for arbgiver ville bruke dette dokumentet for å få en annen bort fra arbeidsplassen?

Har arbgiver noen undersøkelsesplikt i dette tilfellet før de velger å utøve styringsrett?

Kan man forvente at arbgiver tar hensyn til at dette er 2.gang det blir gjort forsøk på å få bort vedkommende?(Det ble dengang ikke tatt til følge)

 

Den personen som dette møtet gjaldt ble ikke informert om det skulle holdes et møte som ville påvirke denne personens arbeidssituasjon. Har man krav på å bli informert at det skal holdes et møte om noe som vil påvirke ens arbeidssituasjon slik at man evnt kan komme med innsigelser eller synspunkter for sin egen del?

 

2.del.

Dette bringer inn samfunnets syn ihht til vår kultur.

 

Hvordan ville utfallet bli hvis konflikten er mellom mann/kvinne hvor kvinnen er den om bringer konflikten inn for arbgiver kontra hvis det hadde vært omvendt, dvs. mannen ønsket en kvinne bort fra arbplassen?

 

Kan du gjette hva som ble utfallet av denne saken til syvende og sist?

 

Tilslutt. Hvilke lover og regler ville gjøre seg gjeldende i dette tilfellet her og finnes det noen rettspraksis i denne problemstillingen?

 

Mvh Rulvetufs.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...