Gå til innhold

Hjelp til kjøp av spillkonsoll!?


Anbefalte innlegg

Får sikkert smekk for å legge dette i kjøp av pc kategorien,men...

 

Jada..nå har ungene blitt såpass gamle(5),at de har fattet interesse for pappas pc..Har der spilt litt Josefinespill o.l....MEN den vil jeg ha i fred for verdensherredømme med Hearts of Iron 3!!Tenkte derfor å kjøpe en konsoll til jul...Er desverre blank på dette området,men det må som sagt fenge 2 småjenter og 1 større(samboer,som ikke skjønner at verdensherredømme tar mer enn "usle 4-5 timer!")

Kosollen blir kjørt mot en 42 tommer HD plasma skjerm.....

Så...hva anbefaler dere??Hvilken konsoll er mest "barnevennelig"?

Takker for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den mest barnevennlige konsollen er nok Nintendo Wii.

Her finner man nok flest spill som passer småjenter også, selv om alle konsollene har sine barnespill.

 

Skulle du gå for den ville jeg anbefale å ta med komponent kabel, ettersom du har HD skjerm kan det bli stusselig grafikk med composite kabel som følger med maskina.

Endret av archongamer
Lenke til kommentar

Må nok holde en knapp på Wii her også... om barna var noen år eldre så hadde kanskje situasjonen vært litt anderledes, men Wii har så overveldende mange grunnleggende enkle spill som er passende for de aller yngste (og oppover). Dessuten har du muligheten til å kjøpe massevis av gamle rimelige klassiske spill via virtual arcade - og for en 5åring så er sikkert originale mario spillene like morsomme som de nye.

 

Hvis samboeren din ikke er like nerd som du så er også Wii'en en veldig fin inngangsportal. Gaming for folk som ikke er gamere kort sagt ;) Få fatt i wario worldware smooth moves og spill det litt med henne så er hun hektet hun også. Da kan smårollingene krangle med henne om hvem som skal få spille mens du kan strategere i fred! (divide and conquer at its best!) ;)

 

Wii'ens største ulempe er mangelen på nok spill med skikkelig dybde. Det er relativt få spill som kan regnes som "hardcore", men det er sansynligvis ikke noe stort problem likevel når det er samboeren og ungene det skal underholde. Det er verdt å nevne at selv for mesterstrateger så er det vanskelig å ikke bli underholdt av Wiien en stund ihvertfall ;) Spill som Metroid og Zelda er mat for mons.

 

EDIT: Ta gjerne en titt på siste delen av denne videon fra gametrailers for mer info. De annbefaler det samme:

http://www.gametrailers.com/video/hardware...iday-gift/59318

og se denne:

http://www.gametrailers.com/video/nintendo...iday-gift/59315

Bare ikke glem at det er mange gode spill som har blitt sluppet siden Wiien ble lansert. Denne listen tar mest for seg de nye spillene, men begrens deg ikke til dem. Spillene som er et år eller to gammel er vel så bra, og du kan ofte få dem billigere.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Takker,alle sammen!Heller nok mot Wii ja...Ser at Pixmania har tilbud:1832,- Wii med 2 spill og mange rare "dingser"??(Nunchuk,1 sort Wiimote,Wii Motion Plus?)så..Hva er lurt å skaffe seg av kontrollere?Hvilke spill anbefales?(Untatt de i linken din Stigma)

Takker for alle svar folkens!

Endret av Tobruk
Lenke til kommentar

Om du hadde flere barn så bør du ha 2 wii kontrollere og 2 "nunchuks". Mange spill kan spilles bare med wii kontrolleren (som tar seg av siktting på skjermen), men en god del spill, spesiellt de som krever litt mer avanserte kontroller også en påkoblet nunckuk (som i praksis er en analogstikke for din venstre hånd med en ekstra knapp som er også følsom for risting). Nunchukene er ikke spesiellt dyre uansett, så du bør regne med en slik for hver wiimote.

 

Wiien er en såpass sosial opplevelse at du bør ha 2 set med kontrollere. Da slipper du også krangling siden mange spill kan spilles i flerspiller.

 

Flere "trygge" valg av sill for barn:

http://www.parenting.com/gear-gallery/Gear...For-Your-Kids/1

 

Ellers så Mario Galaxy for eksempel noe som kan nytes av alle aldre, og er en ganske garantert hit, selv for mer seriøse spillere.

 

Zelda: Twillight princess er det beste jeg har spillt på Wii så langt totalt sett. Kanskje littegrann komplekst for 5åringer dog, men en fin gave til deg selv som er litt mer seriøs spiller? :) Pappa må jo nødvendigvis få leke litt han også hehe...

 

ellers så er Warioware:smooth moves utrolig morsomt. Kom med mange av systemene ved launch tror jeg. Kan sikkert kjøpes billig nå. Veldig sosialt, og garantert hit blandt hele familien uansett alder. Når til og mamma og pappa godt oppi 50årene kommer snikende og spør "det ser litt artig ut, kan jeg få være med?" så vet du at du ikke kan gå feil ;) Enenes ulempen er at det er nogenlunde kort. Short&sweet kort sagt.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Wiimotion plus aukar nøyaktigheita til wiimoten, men det er få spel som støttar det enda, og to 5-åringar har nok ikkje stor nytte av det.

 

Warioware smooth moves er knallbra, som stigma sa. Andre tips er mariokart (då trenger du to plast"ratt" å sette kontrollane inni), som dei fleste i alle aldrar kan spele.

For vidarekomne(8-∞) er kanskje super smash bros brawl et alternativ. Et slåssespel for gongar ein har fleire på besøk, med alle dei klassiske nintendo-figurane, og fleire.

Lenke til kommentar

Wii anbefales også her på det sterkeste, det er mange gode spill til Wii. En av de mest relevante spillene for barn er vel sannsynligvis Mario spill og diverse andre spill. Noen titler jeg kan anbefale er Super Mario Galaxy (enkelt men utrolig underholdende), Wii Sports Resort (utrolig mange småspill som inkluderer alt fra fallskjermtriks til sykling), Harvest Moon (et spill der du kontrolerer din egen gård), WarioWare (en haug med artie småspill), Mario Kart (utrolig morsomt bilspill med stort sett alle viktige mariokarakterer) og mange flere. Jeg ville ungått spillserier som Zelda, Metroid etc. da disse kan bli litt for mørke/vanskelige for dem men som Stigma sa så passer de perfekt for litt mer erfarne spillere.

 

Dersom du ønsker deg en spillkonsoll som hele familien kan bruke så er Wii det beste valget. Dersom du vil har du også muligheten til å mimre litt med virtual console spillene du kan laste ned til Wii, det gir deg muligheten til å laste ned enkelte populære spill fra tidligere spillgenerasjoner (nes, snes, N64 mm.)

 

Som svar på spørsmålene dine er Wiimote navnet på Wii kontrolleren og Wiimotion plus er noe du kan kjøpe som øker sensitiviteten på Wiimoten (følger med i Wii sports resort og det kan kjøpes separat).

 

Edit: Slått av svelemoe...

Endret av sga
Lenke til kommentar
Sier 1 ting, dette må du få med deg: www.dealextreme.com

Kjøp alt av tillegsutstyr her, batteripakker (oppladbare), dockingstasjon for lading, nunchucks, wiimotes, mario kart ratt.. osv osv osv...

 

 

1) mario kart

2) new super mario

3) wii fit (ja, ganske morsomt)

 

Yep, der er det en del å spare, spesiellt på de ikke-standard greiene.

Bare vær obs på at det tar ofte 2uker + change for frakt (som er gratis), så ta høyde for det så ikke pakkene kommer etter jul. Det er jo litt nedtur når det er gave til smårollingene ;)

 

-Stigma

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Da er Wii innkjøpt,Black Edition med Sports Resort...Alle er fornøyde,MEN...Leter nå etter kvalitetsspill for barn,som er på norsk!?Finnes de?Har sett meg ur Harvest Moon og Animal Crossing,men er som sagt usikker på om de er på norsk?Og om de ikke er det,blir det for vanskelig for barn i 4-5 års alderen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...