Gå til innhold

Ryktebørsen - rykter og ønsker, Manchester United


Latias

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg oppdaget Shaqiri først i U21-EM/VM og ble litt skuffet over at han gikk til Bayern. Han er et stort talent, men har ikke klart å danke ut noen av kantene i Bayern. Det var vel heller ikke å forvente. Jeg tror han hadde utviklet seg bedre om han hadde blitt i Basel litt lengre, eller gått til en annen klubb.

 

Han har likevel en del potensiale og jeg tror han ennå kan vokse litt til.

Lenke til kommentar

Kanskje litt OT for tråden. Men bør man ikke forvente at en spiller fortsetter å utvikle seg igjennom hele karrieren? Det er kanskje en grense for hvor lenge de kan forbedre seg rent teknisk, men teknikken man har kan uansett brukes til å lære seg nye finter, bevegelser osv. De fleste har potensialet til å bli enda sterkere, enda raskere, osv (med C. Ronaldo som kanskje det mest ekstreme eksempelet her). I tillegg så kommer forståelse og erfaring, at man etter hver kamp evner å tilegne seg innsikt for hvordan gjøre enda bedre valg til neste kamp (med Scholes, Pirlo osv som eksempler på god "vin" her..).

Endret av blured
Lenke til kommentar

Når du har passert 21, 22, 23, så tror jeg den største hindringen for videre utvikling sitter i hodet. Som du sier, teknikken har en begrensning, og når du er såpass oppe i årene (i fotballsammenheng), så er det vanskelig å bryte ut av vante mønstre, og begynne å lære seg nye måter å spille på. Fart er nok ganske genetisk betinget, selv om det selvsagt går an å bli trene seg opp til å bli raskere, men hurtigheten pleier jo for de fleste å peake på midten av 20-tallet. Styrke er litt mer betinget på spillestil og posisjon. En klassisk 10er for eksempel vil ha mer nytte av å være liten og smidig, enn å være stor og sterk. Ronaldo blant annet, har jo tilpasset seg til å bruke mindre smidighet og driblinger, til å bruke fysikken og farten til å komme seg forbi spillere. Men dette kommer jo da an på ens egen spillestil. Messi ville sannsynligvis blitt en dårligere spiller om man ofret smidighet for styrke.

Det skal sies at det også er krevende å legge på seg muskler som fotballspiller. Det er såpass mye trening at det er veldig vanskelig å få i seg nok mat.

 

Uansett... Det er nok hovedsaklig den mentale delen av spillet som vil fortsette å utvikle seg når man blir eldre, ikke teknikken. De som blir sett på som store talenter har ofte god teknikk, men grunnen til at mange ikke slår igjennom, er nok hovedsaklig mentalt. De mer anonyme spillerne, og "late bloomers", pleier gjerne å ha hodet på plass, mens teknikken ofte er begrenset, eller sent utviklet.

Lenke til kommentar

Det som er sikkert er at det er en topp klasse angrepsspiller up for grabs til sommeren. Reus er tilgjengelig, dersom han blir det nye leketøyet til Real så må de bli kvitt én av de nåværende spillerne (Ronaldo, Bale, James, Benzema, Isco, Jese). Tar gjerne Bale så lenge det er innenfor budsjettet, og det er igjen nok midler til å forsterke resten av troppen. Håper vi prøver oss på Isco/Jese om én av de skal ut. Knallgode spillere begge to.

Lenke til kommentar

United trenger først og fremst en midtstopper ja. Men jeg håper at vi etterhvert kan gå over til litt bredere formasjoner som 433 og 4231, og da trenger vi også en ving/offensiv kantspiller i verdensklasse.

Bortsett fra prisen ville Bale sånn sett vært en tilnærmet perfekt signering. (1) Han er fortsatt relativt ung. (2) Man vet at han funker i PL. (3) Han "hører til" på balløya, og dermed er sannsynligheten ganske stor for at han blir lenge/ut karrieren om vi først signerer han. Viktig med lojale britiske spillere! (4) Han mestrer både høyre og venstre side. Det samme gjør Januzaj og Di Maria, vil gi oss stor fleksibilitet fremover. (5) Om vi spiller fast med en 433 formasjon, så vil det i mye større grad enn i dag gi muligheter for utvikling av Januzaj.


nolZjrL.png

 

Lenke til kommentar

On topic: Vil gjerne se at Januzaj får utvikle seg i 10'er rollen jeg, selv om han til nå har spilt best på kant. 10'er rollen er nok en mer krevende posisjon, men... Det blir jo vanskelig med Rooney og Mata som begge har den posisjonen nå da.

 

Off topic (bob bob): Akkurat nå sitter jeg på jobb uten noe å gjøre, så jeg spiller FM i hodet mitt. Sammen med min assistenttrener, Giggs, har jeg ledet United til sølv og FA Cup gull! Jeg er i midten av overgangsvinduet, sommeren 2015, og har allerede foretatt meg ting på overgangsmarkedet. Reus og Hummels er begge hentet fra Dortmund som på mirakuløst vis beholdt plassen i Bundesliga etter 4 strake seire i de fire siste kampene. Reus med hat trick i alle kampene. Kagawa med alle assistene. Hummels var en vegg.

 

Nok om Dortmund...

 

Spillere ut:

- Mata ( fikk hjemlengsel og ble solgt til CSKA Moskva - £30 mill ) :huh:

- Chicarito ( Lånet hos RM blir til permanent overgang - £15 mill )

- Nani ( Suksess i barndomsklubben blir til overgang til Juventus - £15 mill )

- Evans ( En stopper måtte gå når Hummels kom, for å gjøre plass til ungguttene - £8 mill)

- Anderson ( Hjemlengsel )

- Fletcher ( Får trenerjobb for akademiet til United. Legger opp da han vil tilbringe mer tid med familien )

- Falcao ( Lånet ble aldri til permanent overgang. Monaco krevde for mye )

 

Total fantasi sum: £68 mill

 

Spillere inn:

Reus ( Ving/Spiss - £30 mill klausul (aner ikke om det finnes en klausul, men i min fantasi gjør det det )

Hummels ( £45 mill )

Strootman (£30 mill etter harde forhandlinger med Roma )

 

Total fantasi sum: £105 mill

 

De Gea

Rafael - Smalling - Hummels - Shaw

Carrick

Strootman - Di Maria

Rooney

RvP - Reus

Lindegaard

Valencia - Jones - McNair - Rojo

Blind

Herrera - Fellaini

Januzaj

Wilson - W. Keane

Noen andre: Blackett, Young, utlånte spillere

 

Fortsetter med 4-4-2 (Diamant)

 

Reus hentes altså inn for å tilføre hurtighet, dribling og enda mer kreativitet på topp. Særlig hurtigheten vil bli viktig med en tregere og eldre RvP til partner. Rooney får spille i 10'er rollen hvor laget får bruk for hans arbeidskapasitet i gjenvinningfasen og hans scoringer/assisteringer i det offensive.

 

Strootman hentes inn for å tilføre større trygghet på midtbanen sammen med Carrick/Blind, særlig i det defensive. Herrera kan settes innpå for å tilføre midtbanen større hurtighet og offensiv kreativitet. Fellaini kan settes innpå for å krige om ballen i kamper hvor vi sliter med å vinne midtbanen.

 

Hummels hentes selvfølgelig inn for å ordne opp i de bakre rekker. Med 6 midtstoppere i Hummels, Smalling, Jones, Rojo, Blackett og McNair fordelt på kun 2 plasser, skal vi være rustet mot skader. Velger å satse på Blackett og McNair i stedet for Evans, som derfor selges.

 

(I grenseland til veldig off topic, i know).

 

 

Aaahh. Burde ikke fått betalt for å sitte her å skrive tull... Men noe må jeg finne på når jeg må være tilstede "i tilfelle".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...