Robocoop Skrevet 24. november 2009 Del Skrevet 24. november 2009 (endret) Hva gjør at de øker i størrelse? Bakepulver og egg? Har en i ovnen nå og er ganske nervøs...... Endret 24. november 2009 av Robocoop Lenke til kommentar
Robocoop Skrevet 24. november 2009 Forfatter Del Skrevet 24. november 2009 Ble nesten mislykket. Eggedosisen ble aldri luftig og hvit nok. Så kaka ble noe kompakt og gul....... Dessuten burde jeg brukt mer eple og stappa bitene nede i røra for å få plass og få mer volum. Ja, ja, man lærer alltid noe nytt. Lenke til kommentar
FLarsen Skrevet 24. november 2009 Del Skrevet 24. november 2009 Hva gjør at de øker i størrelse? Bakepulver og egg? Bakepulver og vann. Bakepulver inneholder natron, en syre (i form av et salt) og stivelse (for å holde det tørt). Når dette blandes med vann starter en reaksjon som danner bla. CO2. Bobler av CO2 er det som hever maten. Her er reaksjonen hvis det er av interesse: NaHCO3 + H+ → Na+ + CO2 + H2O Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå