Robocoop Skrevet 22. november 2009 Del Skrevet 22. november 2009 Ja, nå får vi se da. Tørrgjær kan være lumsk om man bruker for kaldt vann. Lenke til kommentar
Robocoop Skrevet 22. november 2009 Forfatter Del Skrevet 22. november 2009 jahaja? Ja, den kan vokse seint om man er uheldig. Lenke til kommentar
weebl Skrevet 22. november 2009 Del Skrevet 22. november 2009 jeg veit, var bare tidenes korteste innlegg/opplysning nesten twitring xP Lenke til kommentar
dePt Skrevet 23. november 2009 Del Skrevet 23. november 2009 (endret) Sandmalt rug eller siktet? Sandmalt hvete eller siktet? Hva var egentlig tanken bak innlegget? Vil du ha våre erfaringer? Oppskrifter? Prøv å utdyp, så får du nok litt bredere respons Endret 23. november 2009 av dePt Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 23. november 2009 Del Skrevet 23. november 2009 Ja, den kan vokse seint om man er uheldig. Eller heldig om du vil.. Lite gjær, lang tid -> mye og god smak.. Lenke til kommentar
Robocoop Skrevet 23. november 2009 Forfatter Del Skrevet 23. november 2009 Ok, sant nok. Dette virket mer som et twitter innlegg. Men brødene ble vellykket. Problemet var at de hevet for mye, så kanskje ble det for mye tørrgjær? Brukte 1 1/2 pakke..... Hvor varmt vann bruker dere sammen med tørrgjær? Rører der ut gjæren i vann først eller bruker dere fersk gjær? Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 23. november 2009 Del Skrevet 23. november 2009 Ok, sant nok. Dette virket mer som et twitter innlegg. Men brødene ble vellykket. Problemet var at de hevet for mye, så kanskje ble det for mye tørrgjær? Brukte 1 1/2 pakke..... Hvor varmt vann bruker dere sammen med tørrgjær? Rører der ut gjæren i vann først eller bruker dere fersk gjær? 1 pakke gjær holder til en normal brøddeig(3-4 brød) Jeg har aldri målt temperaturen på vann når jeg har brukt tørrgjær. Men bruker ganske varmt, litt varmere enn "lunkent" vann. Tørrgjær tåler høyere teperatur en ferskgjær. Og tørrgjøren har jeg i melet, før vannet tilsettes. Lenke til kommentar
Right Skrevet 23. november 2009 Del Skrevet 23. november 2009 Går kjappere om man "starter" gjæren først, altså blander den ut i litt lunket+ vann sammen med litt sukker, og så la den stå til du ser den begynner å skumme og sånn. Uansett er det best å ikke heve for fort pga. smaken. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå