Gå til innhold

Kosthold | forbedringer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I og med at du ikke skriver mer detaljert, så antar jeg følgende:

 

1. Du er 140kg ren muskulatur, og trener 5 timer daglig.

 

Frokost:

Her spiser du 4 boller med havregrøt, en rosinpakke og en pose nøtter.

 

Lunsj:

"brødskivene" dine er et halvt brød, med en halv pakke ost på hver av de.

 

Middag:

Her er det stort sett innmat fra elg, bakte poteter og masse smør.

 

Kvelds:

 

"Brødskiver" igjen, med en kyllingfilet på hver brødskive.

 

 

I såfall så tror jeg du får i deg nok proteiner, karbohydrater og fett. Du kan kanskje vurdere omega 3 tilskudd.

Lenke til kommentar

Havregryn er bra, det hjelper utrolig på styrken også. Det er noe spesielt med den energien man får fra havregryn. Jeg er iallefall alltid sterkere i gymmet etter jeg har spist havregryn fremfor rent karbohydratpulver eller brød.

 

Mål opp en bolle på 150-200 gram. 200 gram er absolutt max, det skal godt gjøres å klare å spise mer. Så hiver du innpå 4-6 dl melk.

 

150 gram havregryn og 5 dl melk gir nøyaktig 36 gram proteiner og godt med energi/kcal

 

Hvis du ønsker mer proteinrike måltider til frokost så anbefaler jeg brød som gir ca 4 gram per skive, det kan være ingers superrug, fedon lindbergs fullkornbrød eller andre brød. Ikke kjøp brød som heter "Grovbrød", det er egentlig loff som selges i grovbrødposer.

 

Så spiser du 4 skiver, bruk 3 skiver ost på hver skive og 3 glass melk, så har du et måltid på over 70 gram proteiner. Men hvis du kjøper de ferdige oppskjærte ostpakkene så må du bruke 2 skiver per brødskive. 3 skiver med ostehøvel gir 30 gram, og 2 skiver av ferdigskjørt ost gir 30 gram.

 

En appelsin er et godt kompliment på slutten av frokosten for å få i seg antioksidanten som er c-vitamin. Så kan du kanskje fullføre med ei skje tran. Tran er godt for hjertet og karsystem, men ikke nødvendigvis så godt for kroppens forsvar.

Endret av Databamse
Lenke til kommentar
Jeg lurer på hvordan kostholdet mitt ser ut, og hva som evt. kan forbedres.

 

Frokost:

 

Havregryn med banan, rosiner og nøtter.

 

Lunsj:

 

2 -4 brødskiver med brunost/annen ost (grovt brød)

 

Etter skole:

 

Samme som frokost

 

Middag:

 

Det jeg får.

 

Kvelds:

 

Brødskiver

 

 

Får jeg i meg nok proteiner, karbohydrater og fett?

 

 

Det finnes noe som heter essensielle fettsyrer, og aminosyrer. Dette kan ikke kroppen lage selv. Det finnes ikke noe som heter essensielle karbohydrater, altså er ikke det så viktig foreløbig. La oss ta for oss proteinene:

Du får i deg mye dritt, rett og slett. Grunnen er brødet, og så lenge du ikke spiser Lindberg brød, tipper jeg at karbohyratene i brødet ditt ligger på ca 46?

Disse karbohydratene gjør at blodsukkeret ditt kan konkurere med en apollo rakett, og buksypttkjertelen må produserer masse inuslin som hjelper sukkert inn i cellene, eller lagrer det som fett om du har fulle celler. Insulinet gjør at veksthormoner og sunt Kolesterol blir skadelidende. Brød inneholder dårlig med vitaminer og mineraler og er i det store og hele ikke egnet som menneskefor.

Proteinene er ikke bra nok. Kjøtt, egg, fisk, fugl og skalldyr bør være basis for protein.

Karbo for du nok av, faktisk altfor mye, og av feil sort. Du kan la frokosten være som den er, men mer brød bør du ikke spiser. Karbohydratene resten av dagen bør komme fra grønnsaker, og ikke korn eller frukt.

Fett får du ALTFOR lite av. Fett er den viktigtste bestandelen av kroppen din. Hjernen alene inneholder 75 prosent fett, mesteparten er mettet. Du bør få i deg egg hver dag, helst økologisk. fem egg bør du spise, plommen bør være flytende. Egg er en bombe hva gjedler vitamin og mineraler, mangler bare C vitamin som du finner masser av i brokkoli.

Du bør øke inneholdet av Meierismør eller setersmør, margarin er bare kjemisk juks. Rømme(seterrømme) og fløte bør du bruke aktivt, også kokosfett, som er helt topp. Fet fisk må du få i deg daglig. Litt nøtter er ok, men varier. Er du ung, er spesielt skalldyr nytting, med sitt høye innhold av selen. Du bør også bytte til Lindberg brød, som er ok som brød, men bruk MYE SMØR på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...