Gå til innhold

BK: Paradisbukta i oktober


telealf

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Her er det vel snakk om mer enn "litt finpuss"? Synes det blir klart i overkant.

 

boos

Takk, kan du utdype litt hva som er i overkant? Bildet er tatt med lav vintersol like under horisont, noe som gir spesielle farger. Sjø er bluret pga lang lukkertid.

 

Utdypning: Det ser kunstig ut. Mer fiction enn real.

 

boos

Lenke til kommentar

Takk for kommentarer og (velbegrunnet) kritikk! Godt observert det med komprimering, ved en feil ble det valgt for lav jpeg kvalitet.

 

Legger ut samme bilde i lavere komprimering, så får dere se om det er noe forskjell:

 

post-180310-1258666489_thumb.jpg

 

Bildet er tatt med et Epson RD-1. Dette levere i utgangspunktet ikke så gode jpeg, så jeg tar i RAW og bruker Epson PhotoRAW for fremkalling. Fargene var omtrent slik som på bildet med rødtoner som speiler seg i hav, og grønn/blåskjær fra grunn sandbunn - sansynligvis må man oppleve farger i Nord-Norge på vinter for å tro det :thumbup: . Husk at nå er solen i praksis under horisont hele tiden, og selv midt på dagen får man i klarvær solnedgangs bilder...

 

P.S. Komposisjon?

Lenke til kommentar

Jeg ser ikke så mye forskjell på bildene egentlig. Og jeg kjenner lyset, mange ganger kan man tenke at hvitbalansen er satt helt feil når man ser bilder fra nord. Jeg tror det er de fargerike steinen som gjør at folk syns det ser uekte ut. Men jeg har sett slike steiner på bilde før, hos (den gamle) fotosport i Vadsø hadde dem hengende et bilde av slike fargerike steiner tatt i nærheten av Hamningberg, med et analogt Hasselblad av en proff fotograf. Det bildet så også "uekte" ut. Fantastisk vakkert dog.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...