Tarzan99 Skrevet 23. november 2009 Del Skrevet 23. november 2009 Mitokondrier er spesialdesignet for fett... Jeg trodde det var det spaltede glukosemolekylet som ble forbrent der?:S De er det, og fett vil ikke komme inn i i rommet mellom de to membranene (inerste membran og yttre membran) siden dette "rommet" er positivt ladet med protoner som en følge av elektrontransportkjeden som lager ATP molkyler. Fett er upolart og vil ikke blandes med ladde partikler med mindre de har en ladet gruppe (phospholipids) og er veldig små, noe som fettmolekyler ikke er. Det er grunnen til at du ikke kan blande vann og fett. Dette er feil. Fettsyrene bringes inn i mitokondriens indre helt inntakt. De binder seg til l-karnitin, og blir således transportert fra cytosol inn i mitokondrien. Dette er da normal viten, alle store stjerner vet dette, både Ingrid kristiansen (sjekk hjemmesiden hennes) Thomas Alsgaard, Bjørn Dæhlie snakker om god fettborbrenning i musklene i forbindelse med trening. Altså, for å ta det steg for steg, beviselig: Brensel(fett) transporteres inn i mitokondrein med l-karnitin. 2)Fett omdannes til acetyl-koenzym A 3)Oksidasjon av acetyl-koenzym A for å fjerne elektroner (selvsagt) 4)Elektroner transporteres gjennom elektrontransportkjeden (eller respirasjonskjeden) 5)Oksidativ fosforylering for å danne ATP Dette er selvsagt de grove trekk, men det er dette som skjer. Glukose brytes ned UTENFOR mitokondriene, og produktet av denne glykolysen kalles puryvat. Denne kan så bringes inn i mitokondrien, eller det kan brukes anaerobt til å produsere energi og laktat. L-karnitinens oppgave er forresten (blant annet) å bringe store molekyler inn til innsiden av mitokondriene. Tenk deg det som et t-banetog som frakter folk (fett). Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 24. november 2009 Forfatter Del Skrevet 24. november 2009 Ifølge de foreleserne jeg har, så er det KUN til hjernen fett ikke er brukbart som brensel. Der må det brukes karbohydrater eller proteiner, men ellers i kroppen, kan du bruke fett som brensel, og ja, det er mer energi i fett enn i glukose, men forbrenningen er ikke like rask som frobrenning av glukose siden fettsyrer må brytes ned før de kan brukes. Spis også umettet fett istedenfor mettet slik som Tarzan99 foreslår. Du vet det sikkert, men umettet fett er mye sunnere enn mettet. Hvor er bevisene for at mettet fett er farlig? Om du klarer å finne de, så klarer du noe helt sensasjonelt, som kreves førsteplass på vg, for både WHO, og den Svenske Socialstyrelsen, klarte IKKE å finne noen rapport, eller vitenskaplig undersøkelse, som støtter tesen om at mettet fett er farlig. Hjernen fungerer også utmerket med ketonlegemer som brensel. Min samboer har vært i ketose i snart 4 år nå, og det går helt glimrende. Er ingen som har sagt at det er farlig?:S Han sier bare at umettet er sunnere. Viss du mener legestanden snakker tull når de sier at de med hjerteproblemer skal spise flytende fett, bør du ta en titt i min signatur. Lenke til kommentar
Tarzan99 Skrevet 24. november 2009 Del Skrevet 24. november 2009 Ifølge de foreleserne jeg har, så er det KUN til hjernen fett ikke er brukbart som brensel. Der må det brukes karbohydrater eller proteiner, men ellers i kroppen, kan du bruke fett som brensel, og ja, det er mer energi i fett enn i glukose, men forbrenningen er ikke like rask som frobrenning av glukose siden fettsyrer må brytes ned før de kan brukes. Spis også umettet fett istedenfor mettet slik som Tarzan99 foreslår. Du vet det sikkert, men umettet fett er mye sunnere enn mettet. Hvor er bevisene for at mettet fett er farlig? Om du klarer å finne de, så klarer du noe helt sensasjonelt, som kreves førsteplass på vg, for både WHO, og den Svenske Socialstyrelsen, klarte IKKE å finne noen rapport, eller vitenskaplig undersøkelse, som støtter tesen om at mettet fett er farlig. Hjernen fungerer også utmerket med ketonlegemer som brensel. Min samboer har vært i ketose i snart 4 år nå, og det går helt glimrende. Er ingen som har sagt at det er farlig?:S Han sier bare at umettet er sunnere. Viss du mener legestanden snakker tull når de sier at de med hjerteproblemer skal spise flytende fett, bør du ta en titt i min signatur. Legestanden er et bredt begrep, og det er mange spesialister som nå har begynt å lukte andre steder, i og med at antallet hjertetilfeller IKKE har gått ned, bare dødligheten, pga av alt det nye av medisiner, hjertestatere, amublanser osv. Dette sett over de siste 40 år. Flere leger i Sverige sier rett ut at mettet fett er det sunneste. Uffe Ravnskov, med nesten 50 års erfaring i faget, har gang på gang bevist hvor gunstig det mettede fett er for hjertet. Det finnes INGEN som helst bevis for at flerumettet fett er sunnere. Det hele startet med Ancel Keys på 50 tallet, med sitt seven country study. Han startet med den for å "bevise" at land med høyt inntak av mettet fett hadde høyere tilfelle av hjerte og karsykdom. Han klarte ikke dette, men allikevel ble hans påstand om at "sånn er det" tatt for god fisk, fordi han var den legen i verden som var på hvert eneste seminar, og hver eneste konferanse, og ble således en autoritet. I den siste undersøkelsen, fra 94, gikk dødligheten pga hjertesykdom i Japan kraftig ned mellom 1958-|89. Nedgangen var dramatisk. I samme periode sank inntaket av karbo, hovedsaklig ris, på bekostning av en oppgang av rødt kjøtt og mettet fett. Men konklusjonen ble at de ventet en epedemi av hjertetilfeller i Japan, på grunn av økt inntak av mettet fett. Altså, når dødligheten går ned sammen med økt inntak av mettet fett, så klarer man å konkludere motsatt? Hvor er logikken. Man har gjort som Ancel Keys, bestemt seg FORUT for undersøkelsen at mettet fett ER farlig. Sjekk ut kostdoktorn. se, eller Uffe Ravnskov, kanskje den med mest erfaring i verden, på feltet mettet fett/kolesterol/hjertesykdom. WHO sa i år, at de ikke klarte å finne noen forbindelse mellom hjerte-karsykdom og mettet fett. Den rapporten kom i høst. Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 26. november 2009 Forfatter Del Skrevet 26. november 2009 (endret) Du hever deg over all almen viten. Du hevder at det du vet er den virkelige skolemedisinen. Akkurat som de som hevder at noen mener at klimaet ikke blir forandret pga drivhusgasser. Hjertesykdommer er en av de største problemene i vesten idag. Og jeg kan love deg, om det hadde seg slik at mettet fett og kolesterol rike matvarer ikke var usunt, hadde om ikke hvermansen, men hvertfall legene på haukeland og min almenlege(spesialist) visst om det. Endret 26. november 2009 av O:M:A Lenke til kommentar
Tarzan99 Skrevet 26. november 2009 Del Skrevet 26. november 2009 Du hever deg over all almen viten. Du hevder at det du vet er den virkelige skolemedisinen. Akkurat som de som hevder at noen mener at klimaet ikke blir forandret pga drivhusgasser. Hjertesykdommer er en av de største problemene i vesten idag. Og jeg kan love deg, om det hadde seg slik at mettet fett og kolesterol rike matvarer ikke var usunt, hadde om ikke hvermansen, men hvertfall legene på haukeland og min almenlege(spesialist) visst om det. Hadde du giddet å sjekke web adressene jeg ga, så hadde du kanskje vurdert å tenke det om HVA som er allmen viten. Til og med lommelegen.no har begynt å revurdere sin tro om fettet og kolesterolet, det er bare å sjekke ut. Uffe Ravnskov, er LITT mer enn en spesialist i faget. Han sitter nok inne med noe mer viten enn din almenlege, når det gjelder akkurat dette området. Wolfgang Lutz er en annen, han har studert dette siden 50 tallet. Norske leger må jo også revuerdere sitt standpunkt nå, da de MÅ følge WHO. I oktober måtte jo WHO fjerne sin påstand om at mettet fett var farlig. Den påstanden de har hatt siden tidlig sekstitall. Grunnen var nye bevis, som motbeviste den gamle "sannheten". Eller mener du at WHO ikke er til å stole på heller? Jeg mener, om du har stolt på dem så langt, når de har påstått at mettet fett er farlig, men nå revurderer sin påstand.. Tro meg, når faren min døde av infarkt, var jeg 2000 prosent sikker på at det var på grunn av alt fettet han spiste. Nå vet jeg at det var på grunn av alt fettet han levde såpass lenge som han gjorde. Men den norske nisselua mi satt godt fast, det skal jeg love deg Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 27. november 2009 Forfatter Del Skrevet 27. november 2009 Jeg bestemmer meg for å stole på det som er regnet som skolemedisin idag. Men jeg har snakket med min lege igjen, og han sier at det ikke er alt kolesterol som er usunt. Men høyt kolesterol i blodet er usunt/farlig. Mettet fett er usunt(merk: skriver ikke farlig). Det er en grunn til at jeg har en slik signatur som jeg har, og det er fordi jeg vet at jeg ikke har kompetanse til å lage min egen mening gjennom artikler eller undersøkelser som man finner på nettet og i aviser. Tall kan vris og vendes på, konklusjoner kan unnlate å nevne vesentlige ting osvosv. Derfor burde jeg unnlate å diskutere slike tema på et forum, ettersom linker og artikler er den eneste kilden man kan gi. Undersøkelser og artikler skal nemlig tolkes av fagpersoner, det er derfor det er så utrolig mange missforståelser blandt det norske folk. Folk gjør sine egne meninger uten å ha kompetanse. Idag er det slik at man anbefaler å begrense mettet fett og kolesterol, og det tror jeg på. Lenke til kommentar
Knife Skrevet 27. november 2009 Del Skrevet 27. november 2009 Jeg stoler på Tarzan. Lenke til kommentar
AndyPanda Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Nå har jeg ikke lest så mye av det over her, men mitt forslag er: - Et par glass helmelk - En SS Olje (olivenolje, raps..) - Grovt brød med plantemargarin og peanut-smør (kanskje ikke det sunneste, men inneholder mest umettet fett tror jeg) - En neve nøtter (mandler eller noe annet) Lenke til kommentar
Freddy K Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Min nye favorittlunsj: Fiskekake fra Rema 1000 (den middag til under en hundrings-pakken) Polarbrød Extreme Masse majones Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 2. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 2. desember 2009 Høres godt ut, har du fiskekaken i polarbrødet? Lenke til kommentar
Freddy K Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Høres godt ut, har du fiskekaken i polarbrødet? Ja, legger en fiskekake mellom to polarbrød. Er veldig godt:) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå