Gå til innhold

Hvorfor er det så galt med en krisekasse for hunder inne?


Anbefalte innlegg

Dette startet som en dum diskusjon med en veninne som mener det er dyreplageri at hunden har mulighet til å gjøre fra seg på egnet sted inne. Min søster har en papylon som har sin egen lille kasse til krisebruk, for eksempel sykdom og andre ting som hindrer en i å gå ut.

 

Ja, jeg ser problemet hvis kassa blir den eneste løsningen og eieren ikke gidder å gå turer men som en kriseløsning så syns jeg selv det er praktisk. Teller ikke lufteturer med 40 i feber på en midtvinterkveld som menneskemisshandling?

 

Selv har jeg ikke hund og har ingen planer om å skaffe meg det heller, blir bare nyskjerrig på hvorfor visse personer mener det burde være grunnlag for fratagelse å la en hund gjøre fra seg inne en sjelden gang i blandt.

 

Alle kommentarer er velkomne på godt og vondt :)

Endret av NIXUS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres ut som din søster bor alene, har ingen venner og er dødssyk en gang i måneden.

Jeg vet det antaglivis ikke er slik, men det høres slik ut.

 

Så for å komme litt mer on-topic:

- Det er en HUND og ikke en KATT hun har skaffet seg.

- Hun var helt klar over ansvaret med å ha hund, som at den trenger lufteturer hver dag.

- Litt frisk luft skader ingen, selv ikke når du har feber.

- Har din søster en liten hage? Om man er så dødens syk, er det bedre å la hunden løpe litt i hagen enn at den skal shite i en kasse og la det lukte innendørs.

Lenke til kommentar

hm, e slik løsning med "krisekasse" som du sier, må nok være aller, aller siste utvei ja.

Så lenge bikkja selv er frisk og greier å gå ut, bør den få det, og en bør prøve alle muligheter for å få hjelp til dette. Venner, familie, naboer, slipp den løs i hagen.

 

På den annen side, jeg har opplevd bikkjer med diarè som ikke har "vett" eller tid til å si fra når det må ut - med skrekkelige resultater. Kanskje kunne det i en sånn situasjon ha vært greit å ha lært bikkja om "krisestedet". Men.. å greie det uten at bikkja skal tro den kan påberope seg "krise" i tide og utide kan nok være ei utfordring..

 

 

EDIT

 

..så fikk jeg tenkt meg om. Det ville vært håpløst. Nei til krisekasser ;)

 

2 ting; er bikkja så dårlig at den ikke rekker ut, så vil den (de aller fleste) uansett gå lengst mulig vekk fra sin egen soveplass, og drite der. Vil tro det er vanskelig å lære den til å drite på et spesielt sted om den er dårlig. Uansett skjer slikt for de fleste så sjelden at man overlever å tørke opp litt.

Så, om eieren er så dårlig at denne ikke greier å en gang stå "på trappa" med bikkja i bånd og la den gjøre fra seg utafor døra eller i hagen, så bør det finnes mulighet for å engasjere en venn eller en nabo. Det lar seg gjøre, bare viljen er til stede.

 

Det var do-gåinga. Når det gjelder generell lufting og trim kan man vel tillate seg litt mer slinger i valsen. Til en viss grad. Om bikkja må gi slipp på en lengre luftetur en gang annethvert skuddår på grunn av en influensa eller slikt, så overlever den aldeles fint.

 

Men for all del, en krisekasse, eller liknende, må ALDRI erstatte noe som helst på grunn av eiers lathet eller giddalaushet. Da er det bedre å la noen andre få ansvar for dyret.

Endret av jonlem
Lenke til kommentar

Jeg har et vennepar som bor i 7. etasje i blokk i Oslo. De lagde en kasse med sand på balkongen til bruk når valpen var liten, om morgenen når den måtte ut før de rakk å kle på seg. Det fungerte helt utmerket.De hadde ikke problemer med å få den til å bruke kassa. Kassen ble tatt bort når den ble litt større og fikk bedre blærekapasitet og er ikke lenger i bruk.

Lenke til kommentar

Mange bruker slike "kriseting" når de bor i blokk eller i et annet hus med flere etasjer. Da er det ikke bare bare å lempe ut hunden. Etterhvert som hunden søker mot tisseplassen, kan den bæres ut. Og tisseteppet kan fjernes.

 

Bor du i første etasje, så vil jeg påstå at det er latskap ;)

Og når hunden først tisser en plass, vil den også gjøre fra seg flere ganger, etterhvert som hunden blir kjønnsmoden.

Hvor gammel er denne hunden da?

 

Jeg har ligget syk OG gått tur med bikkja, dog ikke en på timesvis, men han har hvertfall fått tisset og bæsjet fra seg.

Endret av Turtlis
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...