hightow Skrevet 19. november 2012 Del Skrevet 19. november 2012 (endret) Det er en del sukker i sweet chili-saus, men ellers en ganske sunn rett. Som grønnsaker til fisk bruker jeg ofte brokkoli, som jeg steker i panna for seg selv. Kan også bruke asparges, som passer bra til pasta. Endret 19. november 2012 av hightow 1 Lenke til kommentar
Sinnsyk asylaspirant Skrevet 19. november 2012 Del Skrevet 19. november 2012 Gode tips! Brokkoli har jeg god erfaring med sammen med laks og pasta (av annen sort) fra tidligere. Det skal sjekkes ut. Takk. Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 (endret) Her var det mange gode oppskrifter som jeg definitivt skal teste ut, men jeg poster her egentlig fordi jeg søker spesifikk hjelp. Håper ikke jeg tukler med trådens regler. Jeg har oppskrift til en ganske digg pastarett. Jeg vet ikke hvor original den er, men, here goes. Pasta med laks og marinert scampi: - Skrell scampi og marinèr dem i sweet chili-saus - Kok båndspaghetti - Stek laksefilet, og legg den litt tilside. - Stek scampiene, og legg dem tilside. - Ta resten av marinaden og hell den oppi panna sammen med fløte, og la det tykne. - Tilsett alt i panna og "grafs" det sammen. Hehe. Dette er digg, men problemet er følgende: Finnes det noen gode forslag til grønnsaker som kan passe i en slik rett? Det er kanskje ikke verdens letteste ting å finne ut, og jeg antar retten er dugelig sunn siden den har laks i seg, men det hadde vært strålende med noe grønt inni der. Jeg tror strimlet paprika, bønner og/eller sukkererter hadde passet godt inn, putt dem i sammen med fløten kanskje (dersom det blir nok koketid). Løk kan også fungere, men den må isåfall stekes for seg selv først. Endret 20. november 2012 av Aiven 1 Lenke til kommentar
Sinnsyk asylaspirant Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Okay. Takk for tipset! Jeg er ganske "partial" for paprika, for å være ærlig, men jeg er villig til å teste bønner og sukkererter også. Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Lager iblant noe lignende med tagliatelle. Kylling og løk stekes, så har jeg litt kyllingbuljong, fløte og parmesan samt litt diverse annet, og lar det få et lite oppkok. Da pleier jeg å ha sukkererter til, og det passer veldig godt. Fungerer også fint med bobbybønner, og man kan gjerne pynte med litt vårløk og paprika. Egentlig samme tipset som Alven over her. 2 Lenke til kommentar
Zetheus Skrevet 19. desember 2012 Del Skrevet 19. desember 2012 Jeg er stor tilhenger av slowfood, selv om det ikke passer hver dag av naturlige årsaker, er dette en godsak som kan serveres til helgekosen: Porterbraisert lammeskank eller lammebog Du trenger til 4 personer: 1500g lammeskank eller bog. 1 flaske (5dl) god Porterøl 5 dl oksekraft 2 stilker stangselleri 3 gulerøtter 4 fett hvitløk 1 stor løk Rosmarin Timian Smør Salt Pepper (Maizennamel) Tilbehør: Rotmos av poteter med skall, gulerøtter og stangselleri. Tilbredning: -Ta ut lammet og la det ligge i romtemperatur en halvtime. -Sett ovnen på 160-175 grader. -Finhakk løk og kutt selleri og gulrøtter i skiver. -Lammet brunes i en stekepanne, gjerne jernpanne, da den fordeler varmen bedre. -Legg det til side og fres løken gyllen sammen med gulerot og selleri. -Legg dette over i en gryte sammen med kraften fra pannen og legg så kjøttet i sammen med oksekraft og øl. Gryten bør ikke ha håndtak i plast eller lignende, da den skal stå i ovnen. Jern eller hele i stål er best. -Gi dette et kjapt oppkok ved middels varme. -Ha i krydder, smak til med salt og pepper. Dekk til gryten med et lokk eller aluminiumsfolie. -Settes så i ovnen i 2,5 - 3 timer, til kjøttet slipper beinet så vidt. -Kok poteter og gulerøtter til rotmos. Samtidig kan kraften fra gryten siles av og kokes litt ned som saus. -Tyknes med maizenna om man ønsker det. -Kjøttet kan stå i ovnen på 60 grader mens man koker saus og poteter. Server lammet på en seng av rotmos og sjysaus. Velbekomme! 2 Lenke til kommentar
Venerable Skrevet 11. januar 2013 Del Skrevet 11. januar 2013 (endret) Kjempegod vegetariansk spagetti. Den første jeg har smakt som funker uten masse hvitløk (Har nylig begynt å gå over til vegansk mat og produkter, så jeg har nesten ikke testet noe). Spagetti Bolognese 4 porsjoner 300 g Hälsans Kök Vegefars, forstekt (Dette er vegansk kjøttdeig erstattning. Til nå har jeg bare funnet Halsans Kok i helsekost butikker. Men det skal være flere dagligvarekjeder også selger). 1 gul løk 3 hvitløksbåter (Alt for mye for min del, jeg strødde bare på 1/2 ts hvitløkspulver) 2 gulrøtter 100 g rotselleri 1 dl vann 1 ½ dl rødvin (1 dl vann funka helt fint i stedet for rødvinen og gjør retten vegansk. Med mindre du klarer å skaffe vegansk rødvin...) 400g hakkede tomater (boks) ½ dl tomatpure 2 laurbærblad 1 ss timian Salt og pepper Spagetti Gjør det slik: Kok pastaen som beskrevet på pakken. Hakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og sellerirot i grove strimler. Stek på medium varme løk, hvitløk, gulrøtter, sellerirot og vegefarse med smør eller olje i en stekepanne, ca 5 minutter. Tilsett vann, rødvin, hakkede tomater, tomatpure, laurbærblad og timian - kok opp. La alt putre i 7 minutter på medium varme. Smak til med salt og pepper. Ta ut og kast laurbærbladene. Server gjerne med parmesan (OBS: Permesan er ikke vegansk). Fant den her hvor det er flere jeg har planer om å teste: http://www.halsanskok.no/?ItemID=2062 Endret 11. januar 2013 av Venerable Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 21. februar 2013 Del Skrevet 21. februar 2013 Lagde disse i går: http://p3.no/dokumentar/ikke-gjor-som-mora-di-sier/#Oppskrift Faktisk ganske godt. "Jukset" å hadde på litt rømme, tror litt ekstra bacon kan være en god idé. Anbefales Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 12. juni 2013 Del Skrevet 12. juni 2013 Jeg er en hund etter øl og dessert. Så et forslag på bloggen : http://godtdrikke.net/espresso-is-og-porter/ Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 4. januar 2014 Del Skrevet 4. januar 2014 Hvis jeg setter inn lammelåret 18:00 og stiller inn ovnen på 50 grader, noe som for min ovn innebærer en temperatur i området (veksler opp og ned) 60-75, og lar den stå over natten... Det er vel ikke brannfarlig på noen måte? Lenke til kommentar
knipsolini Skrevet 14. januar 2014 Del Skrevet 14. januar 2014 Lite liv her, men jeg prøver meg på et spørsmål likevel. Når jeg lager tomatsaus liker jeg å ta stavmikseren for å få en saus uten klumper. Har det noe å si om jeg stavmikser før eller etter sausen er kokt? Og vil jeg på noen måte gå glipp av smaker når sausen ikke er grovhakket? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 14. januar 2014 Del Skrevet 14. januar 2014 Lite liv her, men jeg prøver meg på et spørsmål likevel. Når jeg lager tomatsaus liker jeg å ta stavmikseren for å få en saus uten klumper. Har det noe å si om jeg stavmikser før eller etter sausen er kokt? Og vil jeg på noen måte gå glipp av smaker når sausen ikke er grovhakket? Det har neppe mye å si, men det er kanskje bittelitt enklere å mixe den etter koking... Lenke til kommentar
knipsolini Skrevet 14. januar 2014 Del Skrevet 14. januar 2014 Okei. Takk for svar! Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 For en pizzakant som er god å spise, rull inn grillpølser (kuttet i fire deler på langs). Lenke til kommentar
anonym-123 Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 (endret) jeg har en undersøkelse om hva som er den mest populære middagsretten i norge så det hadde vært fint hvis dere kunne svare på denne: https://www.onlineundersokelse.com/s/c82bdcb På forhånd takk for hjelpen Endret 17. januar 2014 av anonym-123 Lenke til kommentar
foorex Skrevet 6. mars 2014 Del Skrevet 6. mars 2014 (endret) Lett frokost: Egg Bacon Cheese Du trenger: Brød (større jo bedre), egg, bacon og ost. Stek egg og bacon. Ta brød i brødristeren. Legg sammen ost, baconet og egget sammen mellom brødet. Salt&pepper funker også. Ikke mitt bilde. Endret 6. mars 2014 av matshg Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 10. januar 2015 Del Skrevet 10. januar 2015 Oppskrift på en god peppersaus anyone? Lenke til kommentar
adrianjlo Skrevet 14. august 2015 Del Skrevet 14. august 2015 Moules Frites! Kjempelett og kjempegodt! Oppskrift her: Lenke til kommentar
osmoen Skrevet 15. september 2015 Del Skrevet 15. september 2015 Jeg anser meg selv som en habil hjemmekokk og jeg har laget god kylling fra tid til annen. Denne oppskriften tar kyllingfiletopplevelsen til et nytt nivå og anbefales på det sterkeste. Oversatt fra America's Test Kitchen. 4 skinnløse kyllingfileter (~200 gram hver) 1 ts salt 1 ss olje2 ss smeltet smør1 ss hvetemel1 ss maisena½ ts pepper Varm ovnen til 120 °C og sett stekebrett på nedre midtposisjon. Gjennomhull kyllingfiletene med gaffel 5-6 ganger i tykkeste halvdelen og fordel ¼ ts salt per side. Legg filetene i ildfast form med «skinnsiden» ned og dekk med aluminiumsfolie. Stek i 35-40 minutter til temperaturen i den tykkeste delen av kyllingen viser 50 ± 2 °C. Legg på tørkepapirdekket tallerken, «skinnsiden» opp, og klapp filetene tørre med tørkepapir. Varm oljen i stekepanne på medium-høy varme til du ser røyk. Mens stekepannen varmes, visp sammen smør, mel, maisena og pepper. Pensle på halvparten av blandingen på toppen av kyllingen og plasser kyllingen i pannen med den penslede siden ned. Stek i 3-4 minutter. Mens den ene siden steker pensler du den andre med den gjenværende blandingen. Snu kyllingen og reduser til middels varme og stek den andre siden i 3-4 minutter eller inntil et termometer viser 60 °C. La hvile 5 minutter før servering. Lenke til kommentar
weebl Skrevet 20. september 2015 Del Skrevet 20. september 2015 Pulled pork 1stk svinenakke 1.5-2kg Bbq rub (ferdig rub fra butikken funker fint) Honning 1 flaske Tørr eple sider (f.eks sommersby double press) Smoked paprika Bland 6-7 spiseskjeer med rub med en teskje paprika sammen med honning til en tykk "deig", massèr inn hele kjøttstykket i et tykt lag med blandingen, la kjøttet marinere over natta, lag en " ball" av aluminiumsfolie legg under kjøttstykket i en stekeform tøm i sideren så den når opp til rett under kjøttstykket, dekk til med folie, stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 75c, jo lengre du steker det jo bedre, jeg kjører 12+ timer på 80c. Når kjøttet er ferdig lar du det hvile en time før du river det opp å blander med bbq saus. Serveres i burgerbrød med coleslaw. Ps. Kommer tilbake med oppskrift på rub, bbq saus og slaw når jeg har funnet frem til en bra oppskrift. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå