Lemon Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 Er ikke den ganske hvit da? Høres spennende ut uansett, skal prøve det en gang. Åssen tror du det blir å bruke cheddar? Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 19. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 19. desember 2009 Er ikke den ganske hvit da? Høres spennende ut uansett, skal prøve det en gang. Åssen tror du det blir å bruke cheddar? var cheddar jeg mente Lenke til kommentar
Lemon Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 Ahhh. Da tar jeg sjansen! Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 19. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 19. desember 2009 har ikke kommet så langt med ostelæra, tar ofte feil av oster som ikke heter hvitost Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 I de fleste osteretter kan man fint blande forskjellige oster. Jeg bruker f.eks. å ha både cheddar og parmesan i min fortreffelige mac and cheese. Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 Blande oster er bra. Til smelting har jeg også god erfaring med å blande kremost og hard hvitost. Dog usikker på det i sufflé. Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Mikkels taco-chili pasta: 1/2 chili med eller uten frø ettersom du behager selv Random chilikrydder Random spisskumen Kjøttdeig Dolmio ekstra krydret Random pasta ca 1 neve pr.200g kjøttdeig Lenke til kommentar
SpecialForce Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Her var det mye nammnamm Lenke til kommentar
KKake Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Mekket meg en oppskrift for en god stund siden, som jeg kan poste her, slik at jeg samtidig får tråden i mine innlegg. Runes chillisaus Du trenger: En halv løk En hvitløk -------------- To spiseskjerer mais Ti biter jalapeños En halv flaske Heinz Chillisaus (Tabasco) Stek først løken og hvitløken, tilsett deretter chillisausen, og kok det opp. Deretter putter du i maisen og jalapeñosen, og lar det koke i et par minutter. Ønskes sterkere saus, bruk gjerne Hot Chillisaus fra Heinz, og smak til med Tabasco Dette er nok til to porsjoner. Lenke til kommentar
Mikkel™ Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Jess siden Sameboe posta pastaen min her så kan jeg vel dra med min ala pløseburger: 1 burger ala storfe eller kalkun 2 pølsebrød Salat - hjertesalat - kinakål - isberg 1 paprika 1 agurk chilimixkrydder cayennepepper peppermix 1: Stek burgeren i en mix av cayennepepper, chilikrydder og peppermix. På slutten av steketiden del den i 2. 2: Lag så lange blad som overhodet mulig av salatene (kinakål og hjertesalat er perfekt siden det er lange blader) og skjær opp paprika ringer og agurkskiver. Spises i pølsebrød innpakka i salat. dvs. 1 halv burger pr. pølsebrød. its WIN! Lenke til kommentar
Deadringer Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 (endret) Ingefær, hvitløk og chili-marinert skinkebiff/ytrefilet av svin m. fersk pasta og ostesaus(whatever u prefer): Ingredienser til 2 personer: -To pakker biff/filet ~4 kjøttstykker -Fersk ingefær -Fersk rød chili, ønsker du styrke - ta mange. Jeg har pleid å bruke 4. -Fersk hvitløk, minst 2 fedd. Jeg har pleid å bruke mellom 4 og 6. -400g fersk pasta. Jeg foretrekker med kjøttfyll og/eller ostefyll. -Ostesaus Fremgangsmåte: Sleng ingefær, hvitløk og chili i en blender og kjør på til det kun er ei fuktig smørje igjen(blir den ikke fuktig nok kan du tilsette litt vann). Hel smørja over i en bolle, legg oppi kjøttet og la det ligge til det har tatt til seg smak. Jo lenger du lar det ligge jo mer smak tar det til seg, jo bedre blir retten. Stek så kjøttet i margarin, pass på å få med chiliingefærhvitløkssmørje i steikepanna, men ikke la det brenne seg. Slikt smaker gammelt avfall om det stekes for hardt. Fremgangsmåte på pasta og saus står på pakkene. edit: Er også veldig godt med soppsaus. Endret 6. januar 2010 av Nyhus Lenke til kommentar
KKake Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 (endret) @ Mikkel: Høres egentlig digg ut, men ikke noe som lages med mindre man har rester av hamburger og pølsebrød? Hvis ikke så kan man jo bare ha hele sulamitten i et vanlig hamburgerbrød. Endret 6. januar 2010 av KongKake Lenke til kommentar
Mikkel™ Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 joda pælm det i burgerbrød. Det blir jo egentlig det samme. men ikke direkte "mikkels pløse da" Lenke til kommentar
KKake Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Haha, skal prøve å steke burgerene på din måte en gang, høres jo knall ut. Lenke til kommentar
Mikkel™ Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Stek med MASSE krydder. Seriøst, storfe burger godt krydra evt med tabasco = win Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Bestemor Ducks Sjokoladekake Ingredienser 150 gram (2,5 dl) mel 2 ts bakepulver 250 gram (3 dl) sukker 1 ts vaniljesukker 2 ss kakao 150 gram smør 3 egg (middels størrelse) 1 dl varm kaffe 2 ss rasp 2-3 ss melis Sikt, arbeidsbolle, målebeger, kjele, visp, rund kakeform. Fremgangsmåte Tilberedningstid: ca. 20 minutter Steketid: ca. 40 minutter Sikt mel og bakepulver i arbeidsbollen. Rør til alt er godt blandet. Formvarm ovnen til 175$^0$. Rør sukkeret i melet sammen med vaniljesukker og kakao. Smelt smøret og la det avkjøle. Rør det inn i melblandingen. Pisk sammen eggene i en bolle og rør dem inn i deigen. Rør til slutt i kaffen. Gni kakeformen inn med smør. Pass på at du gjør det grundig. Hell raspen i formen. Rist og drei formen slik at alle sidene blir dekket med rasp og hell ut det overflødige. Hell deigen i kakeformen og sett den på en stekeplate nederst i ovnen. Stek i 40 minutter og ikke glem grytekluter når du tar ut formen. La kaken stå en stund i formen. Sett en stekerist på bordet. Ta den varme kakeformen og hvelv kaken over på risten. La den stå å avkjøle seg. Hell litt melis i sikten og rist forsiktig over kaken. På den måten får kaken et jevnt, fint melislag. 1 Lenke til kommentar
boffeeen Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 (endret) Vegetariansk Karri: En halv løk Fire hvitløksfedd En chili En boks kikerter Halvannen boks tomater To små bokser kokosmelk Karri-paste Div. Krydder (Gurkemeie, Karri, Garam Masala, Spisskummen) 1: Finnhakk chili og hvitløk. Kutt løken i passelige biter. 2: Ha olje i en varm panne, og fres chili og hvitløk. 3: Tilsett løk, karri og gurkemeie og stek til løken er gyllen og blank/gjennomsiktig. 4: Tilsett tomat, en boks kokosmelk, ca. en teskje karri-paste og litt spisskummen. 5: La dette koke til det får en tjukk konsistens. 6: Skyll kikertene godt i en sil, og hell oppi gryta. Hell oppi den andre boksen med kokosmelk, og kok opp. 7: Smak til med garam masala og evt. andre krydder. 8: Kok til kikertene er gjennomvarme 9: Server med ris, nan og dryss cashewnøtter over. Oppskriften kan fint tilpasses etter hvor glad du er i de forskjellige ingrediensene, og det er viktigere å selv smake til, enn det er å passe på hvor mye du skal ha av hver ingrediens. Endret 9. januar 2010 av boffeeen Lenke til kommentar
joapp Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 Hejsan! Gjorde en sak igår som var extremt enkel, och som blev riktigt bra! Tog en bit salma laks och skivade den. Så blandade jag ihop en enkel marinad på soya, färsk riven ingefära och vitløk som jag hade över laksen. Efter några timmar var det klart och det smakade utmärkt!!! Johan 1 Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 (endret) Sjokoladepudding à la svinepelz 2 dl kakao 2 dl sukker 2 dl maizena (maismel) 1 l helmelk (evt. lettmelk) 1 vaniljestang (evt. 2 ts vaniljesukker) en klype salt Skrap frøene ut av vaniljestanga og miks det tørre sammen i en kjele. Rør i melk. Kok opp mens du rører rundt. La det koke et minutt eller to og ta kjelen av plata. Skyll en skål i varmt vann og hell puddingen oppi, voila, du er ferdig! (Skylling av skål med varmt vann gjøres for at puddingen ikke skal henge fast i skåla) Endret 18. januar 2010 av svinepelz Lenke til kommentar
kanin333 Skrevet 18. januar 2010 Del Skrevet 18. januar 2010 Tenker jeg skriver her senere idag etter middagen L4R5: Bestemor ducks sjokoladekake må være beste sjokoladekaken. Lagde den ofte før Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå