Lemon Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Det kan man egentlig velge etter egen smak. Jeg har brukt både blad- og kruspersille, og begge funker fjell! Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Det kan man egentlig velge etter egen smak. Jeg har brukt både blad- og kruspersille, og begge funker fjell! Godt. Siden jeg sverger til blad Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Crepe Suzette - Verdens beste dessert? 4 porsjoner Røre: 125 g mel 1 klype salt 2 egg 3 dl melk zest av en appelsin Bland det tørre i en bolle og lag et hull i midten ha oppi eggene og melken og rør den ut La det stå Skjær ut "filetene" av 3 appelsin. Dette gjør du ved å skjære av bunnen på appelsinen, plasser den på en skjærefjøl og kutt av skallet fra toppen og ned helt rundt. (Det skal ikke være noe hvitt igjen). Så skjærer du ut båter av appelsinen. Ta vare på båtene og saften fra appelsinen, skallet kan du rive og ha i røren. Karamelliser 50 g sukker i en panne, tilsett 1 dl Grand Marnier eller Cointreau. Her kommer det morsomme: Tenn på det! Vær forsiktig, for det kommer ganske store flammer her. Ha oppi appelsinsaften og la det småkoke og redusere til det blir en fin saus, så blander du inn appelsinbåtene. Hold dette varmt. Stek tynne pannekaker, brett dem to ganger og legg på tallerken. Øs over appelsinblandingen og nyt! Lenke til kommentar
Lemon Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 (endret) Rustikk fransk lammegryte Perfekt hvis du vil imponere litt uten å ha mazterchefskillz, fin å fryse ned. 4 porsjoner Ingredienser 1,5 l vann 1,5-2 kg lammekjøtt med bein (helst grytekjøtt) 2-3 dl rødvin (portvin går også bra, men smaken blir da litt tammere) 1 boks hermetiske tomater (evt. tilsvarende mengde tomater du har kokt i litt buljong til skinnet har begynt å løsne) 1 boks tomatbønner 2-4 gulrøtter Ca. 10 sjalottløk (kan evt. erstattes med 2 kepaløk delt i biter på ca. 2x2 cm og frest kjapt i litt smør) 2 fedd hvitløk 1 ts tørket timian (evt. 1 ss fersk hakket) 1 ss salt Hel, sort pepper 1 laurbærblad Olje eller smør til steking Her kan du egentlig ha oppi alt mulig du syns er godt, som rosiner, poteter, krydder osv. Godt brød og smør Framgangsmåte Skrell sjalottløk og del i to, finhakk hvitløk og del evt. opp lammekjøttet i passe store biter hvis det ikke allerede er oppskåret. Brun alt i ei stor gryte og ha i vinen. La det trekke mens du skreller og skjærer opp gulrot i passe store biter. Du kan gjerne la alt ha litt forskjellig størrelse og form, så det ser ut som du har kastet noe du tilfeldigvis fant rundt om i kjøkkenet oppi gryta (derav navnet rustikk). Ha tomater og gulrøtter i gryta sammen med salt, pepper, timian og laurbærblad. Ha på et lokk og la det småkoke i halvannen time. (Nå har du til og med tid til å bake ditt eget brød, som vil gi deg 1.000.000 kredpoeng!) Ha oppi tomatbønnene til slutt og la de bli varme før du tar ut laurbærbladet og serverer. Endret 2. desember 2009 av Lemon Lenke til kommentar
JohndoeMAKT Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Enkel pasta carabonara for én, ferdig på 20 minutter: Kok pasta, stek bacon. Pisk raskt et stort egg sammen med et par spiseskjeer fløte, melk eller rømme, salt og pepper. Riv oppi ost, jo mer jo bedre. Flytt ferdigstekt bacon oppi en tom skål og vask stekepanna. Omtrent da skal pastaen være ferdig hvis vann siktes av. Slå pastaen tilbake i gryta og hell oppi eggesausen. Rør forsiktig med gryta av stekeplata til sausen har korrekt konsistens, er gryta for varm blir det eggerøre av resultatet. Bland så i bacon samt litt persille eller hva annet av blader du vil ha i. Du sitter da igjen med minimalt med oppvask og skal ha arbeid å gjøre hele tiden. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Kalkun i karri Denne er veldig fin å lage på rester etter en julemiddag eller noe. Ofte så er det veldig mye rester igjen etter at man er mett. Plukk kalkun-"skroget" rent for kjøtt og legg til side. Putt det i en kjele med vann og la det småputre i noen timer.Ta ut alt av beinrester og la det reduseres så mye du gidder. Til slutt så sitter du igjen med masse deilig kalkunkraft. Sleng kjøttet i kraften. Tilsett et par never med grønsaksblanding fra fryseren. Smak til med karri, salt og pepper. Og det er i grunn det hele. Kan variere litt hvilke grønnsaker du bruker. Kan serveres med ris eller som en suppe. Enkel og nydelig restemat. Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Enkel pasta carabonara for én, ferdig på 20 minutter:Kok pasta, stek bacon. Pisk raskt et stort egg sammen med et par spiseskjeer fløte, melk eller rømme, salt og pepper. Riv oppi ost, jo mer jo bedre. Flytt ferdigstekt bacon oppi en tom skål og vask stekepanna. Omtrent da skal pastaen være ferdig hvis vann siktes av. Slå pastaen tilbake i gryta og hell oppi eggesausen. Rør forsiktig med gryta av stekeplata til sausen har korrekt konsistens, er gryta for varm blir det eggerøre av resultatet. Bland så i bacon samt litt persille eller hva annet av blader du vil ha i. Du sitter da igjen med minimalt med oppvask og skal ha arbeid å gjøre hele tiden. Omtrent som jeg bruker å gjøre det, men jeg dropper som oftest meieriproduktet. Blir forsåvidt ekstra godt om du har en skikkelig pancetta eller prosciutto i stedet for den døve norske bacon-en man finner i kjøledisken på supern. Lenke til kommentar
JohndoeMAKT Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Omtrent som jeg bruker å gjøre det, men jeg dropper som oftest meieriproduktet. Blir forsåvidt ekstra godt om du har en skikkelig pancetta eller prosciutto i stedet for den døve norske bacon-en man finner i kjøledisken på supern. Siden jeg normalt bare drikker yoghurt dropper jeg også fløten. Og skogsbacon med ekstra tykke skiver er hva jeg alltid bruker. Lenke til kommentar
RomTorsk Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 (endret) Kristoffers Ketjap Sesam Dette er en rask og sunn wokrett som jeg prøver å lage så ofte som mulig. Oppskriften passer til en sulten 20-årig gutt Beskriver framgangmåten ganske grunding. 2 dl ris (basmati) 4 dl vann 1 ts salt 1 kyllingfilet 2 gulrøtter 1 halv rød paprika 10 cm purreløk 1 boks vannkastanjer 2 fedd hvitløk 1 halvt glass Ketjap Sesam saus (Go-Tan) Ha ris, salt og vann i en kasserolle med lokk og kok opp mens du kutter opp råvarene. Når det koker skru ned til laveste varme. Lar risen trekke helt til woken er ferdig. Nå gjelder det å kutte opp alt før du begynner stekingen. Kutt opp kyllingen i passe små biter og legg til side. Kutt gulrøttene på langs og så i tynne skiver og legg for seg. Kutt opp resten av grønnsakene. Ha olje i en wok (stekepanne fungerer også) og la den bli skikkelig varm. Stek kyllingen og legg til side. Stek gulrøttene og legg til side. Stek resten av grønnsaken raskt, ha så i kyllingen og gulrøttene. Ha i sausen og rør rundt mens du varmer den opp. Nå bør risen være ferdig også. Enjoy! Endret 7. desember 2009 av RomTorsk Lenke til kommentar
Daily-Drifter Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 (endret) kyllingsuppe. laget når jeg hadde influensa og ikke orka å dra på butikken du trenger: kyllingfileter soya saus rød løk vanlig løk purre chili piri piri krydder pepper salt Bland alt sammen, mengde er ikke så viktig, reguler mengden avhengig av hvor godt du liker de forskjellige ingrediensene. kok opp, og ta så mye chili at det klør i halsen. Funker gull når man er syk dette var altså det jeg fant som var spiselig i kjøleskapet, men det var faktisk godt . uten soyasausen smaker det dritt. Endret 7. desember 2009 av Daily-Drifter Lenke til kommentar
Francesca_ Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Cajun/kreolsk pasta med kylling og reker Kyllingfilét Rå scampi (kan droppes) Cajun krydder (feridgblanding eller lage selv, mange oppskrifter på nett) Rød og grønn paprika Hvitløk Løk Champignon Hvitvin Kyllingbuljong Fløte Parmesan Tørket basilikum Sitronpepper Pasta (pleier å bruke tagliatelle, men alt funker) Hell litt olje og cajun krydder i en pose, skjær kylling i strimler og putt i posen sammen med scampi. La marinere en liten stund. Fres kylling og scampi i pannen i smør, trenger ikke steke helt gjennom. Husk at scampi trenger mye kortere tid enn kylling, og ikke stek for mye om gangen i pannen. Legg kylling og scampi til side. Skjær paprika i strimler, løk i båter, hakk hvitløk og skjær sopp i skiver. Stek grønnsakene litt av gangen og legg til side, vent med løken og hvitløken til slutt. Husk i ikke steke for mye i pannen om gangen. Fres løk og hvitløk, hell over litt hvitvin og litt kyllingbuljong og reduser dette. Sett på pastaen. Legg grønnsakene tilbake i panne, hell over fløte, tørket basilikum, sitronpepper og eventuelt mer cajunkrydder (pleier å gjøre det for å få enda litt mer smak). La det surre litt, tilsett kyllingen og scampi så det blir ordentlig gjennomstekt. La det småkoke i et par minutter. Nå bør pastaen være ferdig, hell av vannet og legg i pannen sammen med det andre. Pass på at alt er gjennomvarmt, server på tallerken med litt parmesan over, kjempegodt! Denne retten har mye smak og er akkurat passe sterk, ikke så sterk at man nesten ikke smaker annet enn at det er sterkt, men en slik avrundet sterk smak. Kan absolutt anbefales. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 kyllingsuppe. laget når jeg hadde influensa og ikke orka å dra på butikken Lager noe av det samme når jeg er syk. Men jeg anbefaler å bruke kyllinglår i stedet for fileter, de smaker mer. I tillegg har jeg i en hel masse fersk ingefær og noen fedd hvitløk. Lenke til kommentar
Daily-Drifter Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 ja hadde i ingefær og, det hadde jeg glemt! takk for innspill, hvitlø er sikkert helt gull og, men det hadde jeg ikke Lenke til kommentar
Lemon Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 (endret) OSTESUFFLÉ 4 personer Ingredienser: 2 ss smør eller margarin 4 ss hvetemel 3 dl melk 4 egg (skill eggeplommer og eggehviter) 3 dl revet ost 1/2 ts paprikapulver 1/2 ts salt 1/2 ts hvit pepper (svart kan óg brukes, men da bør det være finmalt) 2 ts maisenna Ovn: 175° C, stekes i 40-45 minutter Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet. Spe med melka, og rør om mens det koker opp. La det koke i 3-5 minutter - dette skal bli ganske tykt. Avkjøl det litt før du rører inn 4 eggeplommer og tilsetter osten og smaker til med krydderet. Hvis den blir tykkere enn risengrynsgrøt, kan du røre inn litt mer melk. Stivpisk eggehvitene og pisk inn maisennaen. Vend så eggehvitene forsiktig inn i ostesausen (dette for at ikke eggehvitene skal miste stivheten) og hell alt sammen i ei smurt ildfast form med høye kanter (se foto). Stek det midt i ovnen og server med loff og salat. Endret 19. desember 2009 av Lemon Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 19. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 19. desember 2009 ser helt perfekt ut kudos til deg Lenke til kommentar
Lemon Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 Tusen takk! God blei den óg. Er ikke så vanskelig som man skal ha det til, har fått det helt fint til begge gangene jeg har lagd det. Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 Hva slags ost bruker du? Lenke til kommentar
Lemon Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 Jeg bruker Jarlsberg. Greit med ost som smaker litt og som smelter fint. Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 19. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 19. desember 2009 skal man få den gule ostefargen og mer krydra smak vil jeg anbefale mozzarellaost Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå