Liberalistiske Samebror Skrevet 11. november 2009 Del Skrevet 11. november 2009 Dette er siden der du kan slenge ut dine beste oppskrifter! Regler: Du MÅ ha lagd og spist retten du poster! Det skal være lagd selv, altså ikke boksmat eller papp-pizza med mere ost. Bilder er fint om du legger ut, men du trenger ikke viss du ikke har kamera Legg ut gode retter du vil anbefale, ikke no griseri som smaker vondt Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 11. november 2009 Del Skrevet 11. november 2009 Hadde vært fett om man virkelig hadde fått solgt denne kokeboka IRL i en butikk den dagen den er ferdig! Lenke til kommentar
BraxKung Skrevet 11. november 2009 Del Skrevet 11. november 2009 "Gullpasta": For 2 Personer: 1 stor løk 2 fedd hvitløk 1 gulrot 1,5 dl vann 1/2 terning hønsebuljong 1 boks grovhakkede tomater 300 gr renskåret svin eller oksekjøtt 200 gr pasta (penne) Salt Pepper Creme Fraiche Fremgangsmåte: Hakk opp løk og hvitløk, og kok opp i en stor kjele sammen med tomatene og revet gulrot. Tilsett vann og buljong, og la koke i 8 minutter. Kok inn 2 SS med Creme Fraiche Smak til med Salt og pepper. Stek kjøttet i olje, og kok pasta etter anvisning på pakken Rør det stekte kjøttet og pastaen inn i sausen. Du har nå en enkel, sunn, ikke altfor dyr og veldig god middag for 2. Anbefales på det sterkeste :) Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 11. november 2009 Del Skrevet 11. november 2009 Hadde vært fett om man virkelig hadde fått solgt denne kokeboka IRL i en butikk den dagen den er ferdig! Om tråden blir svær nok så kan vi smekke sammen noe på blurb.com Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 12. november 2009 Forfatter Del Skrevet 12. november 2009 Legger ut min egen utvikla oppskrift seinere her idag, retten kaller jeg Tacolasagne Lenke til kommentar
enixitan Skrevet 12. november 2009 Del Skrevet 12. november 2009 (endret) Er denne tråden spesifikt for middagsmat, eller kan me ha kaker/dessertar òg? Endret 12. november 2009 av enixitan Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 12. november 2009 Forfatter Del Skrevet 12. november 2009 alle typer oppskrifter godtas Lenke til kommentar
dePt Skrevet 13. november 2009 Del Skrevet 13. november 2009 Samler du oppskriftene og legger de i spoiler i førstepost da eller? Enten det eller så burde vi vel innføre regler om at hver post skal inneholde en oppskrift? Hadde vert greit om tråden kunne fungere som en kokebok. Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 14. november 2009 Forfatter Del Skrevet 14. november 2009 Legger det inn på en spoiler i førsteposten Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 14. november 2009 Del Skrevet 14. november 2009 Ailoi 3 egg 1 kinesisk hvitløk Bittelitt grov sennep Spe med 50-50 oliven- og soyaolje til du har ønsket mengde og konsistens samtidig som du kjører med stavmikser Smak til med salt og pepper Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 16. november 2009 Del Skrevet 16. november 2009 Ingen anelse hva jeg ville kalt det her, men følgende er veldig greit å lage. Smaker godt, mye mat og ikke så dyrt En pose potetmos Passende mengde pasta (bruker øyemål, har ikke målt opp hvor mye som er "passende") En pakke (400g) kjøttdeig En liten boks mais En halv stor løk, evt en hel litt mindre Et glass pastasaus Revet ost Kok pasta (men kok den i 2-3 minutter mindre enn du vanligvis koker den. Den skal være enda litt hardere enn "al dente") Kok potetmos Stek kjøttdeig Stek løk Bland sammen pasta og potetmos, og hell dette på bunnen av en ildfast form. Bland sammen kjøttdeig, pastasaus, stekt løk og mais. Hell dette over pasta/potetmos-blandingen. Riv ost og dekk kjøttdeigen med et tynt (eller tykt, om du foretrekker det) lag. Gratiner i ovnen til osten er gylden. Lenke til kommentar
vonLime Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 (endret) von Limes skinkebrød(uten lime) Enkel og god middagsmat som tar ca en time og et kvarter før den er ferdig. Deig: - 3-4 dl mel - en pose tørrgjær - 1 tskj salt Bland tørrgjær, salt og mel. Spe ut med 37 grader vann til deigen er våt nok til å ikke være melete, men at den ikke henger fast på fingrene. Sett på en lun plass mens du lager resten av ingrediensene(ca. en halv time) Fyll: - en håndfull grovhaddede pølser, skinke, pepperoni e.l. - 1 dl ketchup - 1 dl tomatpuré - 1 finhakket tomat - en halv finahakket pureløk - en halv finhakket (rød-)løk - en halv boks ananas - 4 tskj med oregano og 4 tskj med pizzakrydder Bland alle ingrediensene i en bolle. Videre fremgangsmåte: Kjevle deigen til en firkantet pizza, og sørg for at det er nok mel under til at den ikke sitter fast i platen. Smør på fyll på 95% av "pizzaen"(spar en stripe på ene enden), og riv 250 gram ost(jarlsberg er godt) oppå fyllet. Rull deigen sammen, der den stripen uten fyll er igjen til slutt. Den bruker du til å feste "pølsa" sånn at den ikke løsner opp igjen. Legg skinkebrødet på plata og pensle med litt pisket egg. Stek deretter midt i ovnen på 200 grader i 20-30 min. Når den har stekt i ca. 15 min tar du ut skinkebrødet og river litt ost på toppen. Når osten er gyllen, er skinkebrødet ferdig. Når den er ferdig, så må den hvile i 10-15 minutter så osten inni stivner halvveis. Kutt deretter opp i ca. 3cm brede skiver, og server. Velbekomme TIPS: Er perfekt å fryse ned! Legg skivene i fryseren og sleng i mikroen eller i stekeovn på 100 grader i noen minutter, og du har lunsj Endret 17. november 2009 av vonLime Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Pastasaus med kylling 2-3 bokser hakkede tomater 4-5 spiseskjeer tomatpuré 1 kyllingbuljong (ca 5 dl) 1 løk 2 hvitløksbåter 2 spiseskjeer olivenolje Kyllingstrimler Chili Oregano Salt Pepper Surr løken og hvitløken i olivenolje til det blir mykt (og blankt). Legg kyllingstrimlene oppi pannen med løken, la det steke i olivenolje og løken. Tilsett alle de andre ingrediensene. La det småkoke til sausen varmes opp. Smak til med chili, salt og pepper. Pizza foccacia Foccaciadeig 3 dl hvetemel 10 g fersk gjær 2 dl lunkent vann Bland mel og gjær og rør inn vannet. Jobb med deigen til den her glatt. Dekk til deigen og la heve i ca 30 min. Sett deretter deigen i kjøleskapet natten over. Ta ut deigen 45 min før bruk. Fyll Soltørkede tomater Sorte oliven u/stein 12 stk cherrytomat 150 gram fetaost 1 pk pepperonipølse 500 gram revet ost Bland inn fetaost, skivet oliven, strimlet soltørket tomat og 2/3 av den revne osten inn i deigen. Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse. Smør en bakeplate med bakepapir med olje, og legg over deigen og press ut i kantene. Trykk fordypninger i deigen med fingrene og drypp på resten av osten. Legg delte cherrytomater på til slutt. Hev i 30 min og stek deretter på nedersdte rille i ca 20 min på 220 grader, og deretter 200 grader i 10 min. Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 17. november 2009 Forfatter Del Skrevet 17. november 2009 Samebrors tacolasagne Du trenger: 2 pk kjøttdeig 2 pk tacokrydder 2-3 glass tacosaus 1/2 pose nachos Revet ost 1 løk 1 paprika 1 boks mais 1 glass Jalapeño 1 chili 1 pose/glass cheddardip Andre ting du liker i tacoen din til salat Rømme Olje til steking Sett på stekovnen på 225 grader Varm opp stekepannen og sleng i litt olje, putt chilien oppi oljen og la smakene frese ut i oljen. Brun kjøttdeigen. Tilsett begge posene med tacokrydder, men ta bare vannet som skal tilsettes til en av pakkene. Etter at mesteparten av vannet har kommet inni kjøttdeigen, så tilsetter du alle grønnsakene. Tilsett tacosausen og la kjøttsausen småputre i 5 minutter. Legg retten i en ildfast form denne rekkefølgen: Kjøttsaus-Cheddardip-Revet ost-Knuste nachos-Kjøttsaus-Cheddardip-Revet ost-Nachos Stek retten i ovnen til osten/nachosen har blitt gylden. ENJOY! Slik gjør du det 1 Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Det så jævlig godt ut. Men 800gram kjøttdeig, to-tre glass tacosaus og to pakker tacokrydder? Mat til 4-5 godt voksne, det. Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 17. november 2009 Forfatter Del Skrevet 17. november 2009 Var fem stykker som spiste dette ja Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 (endret) Enkel snacks på kvelden. Man trenger; Store reker (tiger f.eks), rå eller kokte (enklere med kokte selvsagt) Olivenolje Chili Hvitløk Pitabrød Ta en ildfast form. Hell olje oppi. Legg rekene i oljen, hakk chili og hvitløk (ønsket mengde er opp til deg) og legg det i formen. Bland godt. La det stå under tildekning med plast i en time slik at det kan marineres. Forvarm ovnen til 230 grader, sett formen inn etter du har vendt rekene litt i marinaden. 10 min bør holde, mer om ovnen ikke er god. Server med varme pita med engang. Det skal syde av oljen. Nydelig å duppe pita i oljen samtidig som en reke forsvinner ned ganen sammen med pita. Indre middelhavsrett. Endret 30. november 2009 av Luftbor Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Ingen anelse hva jeg ville kalt det her, men følgende er veldig greit å lage. Smaker godt, mye mat og ikke så dyrt Bland sammen pasta og potetmos, og hell dette på bunnen av en ildfast form. Bland sammen kjøttdeig, pastasaus, stekt løk og mais. Hell dette over pasta/potetmos-blandingen. Riv ost og dekk kjøttdeigen med et tynt (eller tykt, om du foretrekker det) lag. Gratiner i ovnen til osten er gylden. Virker som en versjon av Shepards pai, bare omvendt der du legger potetmosen i bunn. http://preparednesspro.files.wordpress.com...pherds-pie1.jpg Lenke til kommentar
Lemon Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 (endret) Potato Rapido (mmmm) 4 porsjoner Ingredienser: 4 store bakepoteter 8 skiver salami 8-16 cherrytomater Persille Revet ost Olje Salt Pepper Grønn salat Evt. rømme og/eller dressing Framgangsmåte: Varm opp ovnen til 220 grader og finn fram ei ildfast form. Vask potetene og del dem i to på langs. Pensle dem med olje og dryss over salt og pepper før du legger dem i forma og lar dem bake i ca. 40 minutter (effekten varierer fra ovn til ovn, så det er lurt å se på dem etter en halvtime for å passe på at de ikke svir seg). Mens de står i ovnen hakker eller strimler du salami og persille, og deler, hakker, skiver eller terner tomatene - framgangsmåten er opp til deg. Nå er også et fint tidspunkt å rive opp litt ost. Du velger selv hvor mye du gidder å rive opp. Når potetene har stått i rundt 40 minutter, tar du ut forma av ovnen og legger tomat og salami på de halve potetene før du drysser over persille og ost og dytter forma tilbake i ovnen. Etter omtrent et kvarter er osten passe gyllen og du står og har vann i munnen av lukta. Da kan du ta ut forma igjen og servere herligheten med en grønn salat du har fiksa i mellomtida. Kos deg! Endret 2. desember 2009 av Lemon Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 @lemon Bladpersille du bruker? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå