Gå til innhold

2 pc`r 2 skjermer og 1 mus og et tastatur, går det?


okasin

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har fått en nøtt å løse :) som jeg er usikker på om lar seg gjøre..

 

Er det mulig å sette opp 2 stk datamaskiner som har hver sin skjerm, men hvor musen (musepekeren) kan flyttes fra den ene skjermen til den andre, på samme måte som om du skulle hatt 2 skjermer tilkoblet ett skjermkort?

 

Eller er eneste mulighet en slik switch for mus og tastatur?

 

evt andre løsninger? som feks kjøre det ene skjermbildet virtuelt?

 

Pris på systemet er ikke et spørsmål foreløpig..

 

Pc1 er ikke og skal ikke være kopplet mot Internett

Pc2 skal være kopplet mot Internett.

 

Lar det seg gjøre, hvis ja, hvordan???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kvm switch funker greit med bruke hurtigtast eller en knapp sidenav tastaturet for bytting mellom.

 

skal du kunne dra musen rett mellom blir enkleste et ekstra nettverkskort i hver pc for et lite nettverk mellom de maskinene så du får logget på den andre med remote desktop.

men antar den offline maskinen er offline siden den har sensitiv informasjon, da blir gjerne lage et nettverk mellom de fyfy siden det blir en potensiel svakhet, isåfal står du bare igjen med kvm.

Lenke til kommentar
evt andre løsninger? som feks kjøre det ene skjermbildet virtuelt?

Dette gjør at jeg nevner det som en mulighet.

 

Låser man ned et lokalt nett slik at kun et spesifikt program får koble inn mot den isolerte maskinen er det så sikkert at det bør vurderes selv når man holder på med sensitiv data.

 

Si at man setter en 100% pålitelig hardware-brannmur mellom de to maskinene, som kun tillater adgang til den isolerte maskinen på porten til synergy så skal det mye til for at en typisk trojaner klarer å få tilgang; den som styrer trojaneren må da finne maskinen, identifisere porten, og finne en svakhet i syngergy-serveren. Greit nok - det er mulig med en målrettet angriper som har god tid på seg, men mot alt av reelle trusler er det nok.

 

Skal man være ekstra paranoid så ordner man en fysisk bryter som skrur av nettverkstilkoblingen mellom maskinene når operatøren ikke sitter forran de. Da må inntrengeren forstyrre en allerede etablert tilkobling, uten at operatøren legger merke til det.

 

Siden synergy har adgang til mus og tastatur må det også ta inputen i sikker sone; input til den sikre maskinen forblir da i sikker sone, og kan ikke avlyttes av en trojaner på den andre maskinen.

 

Det er mulig å tillate begrensede nettverksmuligheter fra en maskin i sikker sone uten at det resulteter i en teoretisk anngrepsvinkel utad. Man må bare ha nok kunnskap. Husk at det skal ikke mye sikring til før at man står igjen med social-engineering som eneste reelle angrepsvinkel.

Lenke til kommentar
den som styrer trojaneren må da finne maskinen, identifisere porten, og finne en svakhet i syngergy-serveren. Greit nok - det er mulig med en målrettet angriper som har god tid på seg, men mot alt av reelle trusler er det nok.

reelle trusler er alle gjennomførbare angrep, uansett hvor stor sannsynlighet de har for og inntreffe.

sikker sone skal være sikker sone, ikke "liten sjanse for angrepet sone".

Lenke til kommentar

Det blir for dumt å redusere det såpass. Sansynlighet er essentielt innen IT-sikkerhet.

 

En angriper kan potensielt sett avlytte tastetrykk ved å bruke en lasermikrofon mot vinduet i rommet som operatøren sitter i. Plasserer man alle pc-er i sikker sone i rom uten vinduer av den grunn? Nei.

 

Man må vite nøyaktig hva man holder på med om man skal kunne gjøre slikt på en sikker måte; men realiteten er at antallet teoretiske sårbarheter er stort, og samme hvor mye man sikrer noe så er man avhengig av at alle potensielle angrepsvinkler er så usansynlige at det ikke skjer.

Lenke til kommentar
Synergy fungerer, men det krever nettverkstilkobling mellom maskinene. Kjører man eget lokalt nettverk mellom de to + brannmur så kan man låse det ned såpass at kun syngergy får slippe gjennom.

 

Setter man det opp 100% korrekt så er sansynligheten for infiltrering av den isolerte maskinen utrolig liten.

 

http://synergy2.sourceforge.net/

 

Falt veldig for din ide :)

Har testet ut her hjemme i dag med synergi.. men får det riktignok ikke helt til ennå.. hmm vil den oppføre seg omtrent som TeamViewer? for jeg får bare en feilmelding etter en stund: WARNING: failed to connect to server: Timed out.. men finner nok ut av dette..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...