Senyor de la guerra Skrevet 9. november 2009 Del Skrevet 9. november 2009 Fant dette på ett annet forum: Kjøp 1,5brus og drikk/tøm ut, kjøp en pakke tørrgjær/vingjær, en pakke melis, gelatin, juice(UTEN KONSERVERINGSMIDLER!!!). 1. Ta litt av en gjærpose, 3,5/10 deler melis, vann/juice nedi flaska. OBS: ikke helt full! Da bare bruser flaska over 2. Skru korken på og rist i ca. 1min+(20sek. av gangen, og så slippe ut gass) 3. Skru korken såpass løst at gass(CO2) kan slippe ut 4. Sett dette et sted hvor det er tørt og ikke for varmt 5. Sjekk denne flaska helst hver dag og rist litt 6. Tillsett litt mer melis etter et par dager 7. tilsett gelatinpulver(1-3 spiseskjéer) Du vil da etter en uke eller to få en vin som har ca.14-16% med tørrgjær og 16-21% med vingjær/spritgjær. Denne har et lag med død gjær på bunnen(p.g.a for høy alkoholprosent for gjæren) Da må du finne fram trakt, stor skål, eller bolle, en nål(en tykk som trenger gjennom flaska) og en 1,5l. flaske til. da gjør du så: 1. Pass på å ikke riste flaska og plasser den stående i bolla(skyll flaska først hvis den er skitten av f. eks. overbrusning) og ta av korken 2. stikk noen hull ca. 2-3cm. over skitten på bunn med nåla så vinen får rent ut. Hvis du vil redusere sjangsen for hang-over bør du la de øverste tre cm. være. 3. Pælm de resterende greiene i do(ikke vinen, gjæren). Den hullede flaska bør du også kaste. 4. Sett trakten over den nye flaska. 5. Tøm nedi vinen. 6. Bruk den til valgt gjørenmål Voila!!! Men noe sier meg at dette blir langt fra en god vin, men derimot en dårlig cider med gjærsmak. Noen som har prøvd noe liknende? Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 9. november 2009 Forfatter Del Skrevet 9. november 2009 Noen som har noe formening om dette som en start? Link Lenke til kommentar
Dataprob Skrevet 10. november 2009 Del Skrevet 10. november 2009 Jeg har prøvd det. Smaker dritt og man spyr som en gud hvis man drikker for mye Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 10. november 2009 Forfatter Del Skrevet 10. november 2009 (endret) Regnet nesten med det. Uansett, noen som har noe kjennskap til den andre metoden? Endret 10. november 2009 av runesole Lenke til kommentar
trixis_ Skrevet 10. november 2009 Del Skrevet 10. november 2009 (endret) Jeg har lagd vin med det vinsettet to ganger, og smakt på 4 forskjellige. God vin, nei! Men den er drikkende, og ofte blir den god som drink.. Lagde først ferskenvin som faktisk var ganske mild og god.. Andre gangen var det kiwivin (vi tok ikke den vinlaginga så veeeldig seriøst), og den ble veldig god 50/50 med sprite. Vinen er drikkbar, billig (rundt 20 kr literen), lovlig og smaker litt som sterke drinker synes jeg da. Finnes jo ikke hint av noe særlig søthet/fruktig/tørr som i andre viner.. Er mer alkohol med smak (typisk kalinka 21 blandet med saft). Vi gjorde det for å spare penger og for å teste ut noe nytt. Med slike sett får man ikke noe særlig kvalitetsvin.. Men var moro og vi var ganske fornøyd med resultatet. Smaker hundre ganger bedre enn heimbrent. Endret 10. november 2009 av trixis_ Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 10. november 2009 Forfatter Del Skrevet 10. november 2009 Jeg skal ikke lage noe kiwivin i hvert fall, da kan jeg jo heller bare blande saft og sprit. Skal selvfølgelig bruke druer. Men hvordan er vansklighetsgraden for en som aldri har gjort noe slik før? Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 13. november 2009 Forfatter Del Skrevet 13. november 2009 Skal jeg ha kork på toppen av gjærlåsen? Trenger svar fort. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå