Bjarnemann Skrevet 9. november 2009 Del Skrevet 9. november 2009 Noen her inne som har gode råd for hvordan en kan få i seg et eller flere råe egg? Nå for tiden putter jeg i glass, pisker det litt med gaffel, og har oppi litt tropisk juice for smakens skyld. Dette er ikke godt. Selv etter lang og hard røring er røra full av klumper og "slim". Smaken kan jeg overleve, men dette med klumper og slim er ikke særlig digg. Hvordan gjør dere rå eggspisere det? Lenke til kommentar
Knife Skrevet 9. november 2009 Del Skrevet 9. november 2009 Skjønner det ikke. Mye bedre å koke eggene. Kroppen tar bare %70 av det råe egget. Lenke til kommentar
hagfors Skrevet 9. november 2009 Del Skrevet 9. november 2009 Hele poenget med å innta rå egg må enten være at man liker det, at det er del av en oppskrift, eller fordi det er mer lettvint enn kokt/stekt egg eller andre proteinkilder. Å drive å tvinge i seg rå egg, eller finne på alle mulige krumspring for å få det i seg er jo bare meningsløst. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 9. november 2009 Del Skrevet 9. november 2009 Proteinopptaket frå rå egg er forøvrig nærmare 50% Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 9. november 2009 Forfatter Del Skrevet 9. november 2009 Gjør det fordi det er lettvint, i tillegg til at jeg ikke liker hverken bløt eller hardkokte egg Lenke til kommentar
HValder Skrevet 9. november 2009 Del Skrevet 9. november 2009 Speilegg? Eggerøre? Omelett? Rått smakar det hvertfall dritt. Hvis du ikkje likar egg foreslår eg at du får i deg protein på andre måtar. Lenke til kommentar
Coa Skrevet 10. november 2009 Del Skrevet 10. november 2009 (endret) Er ikke noe vits i å tvinge i seg noe man ikke liker. Det finnes mye annet som inneholder proteiner, om du ikke liker egg, finnes det alltid noe annet å spise. Dessuten mener jeg at bløtkokt/hardkokt egg uansett smaker bedre en rått. Du kan jo alltid bruke en stavmikser, slik at det blir mer eggedosisaktig Endret 10. november 2009 av Coa Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 10. november 2009 Del Skrevet 10. november 2009 Her har vi en forskningsrapport som tar for seg dette temaet. http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/128/10/1716 Lett oppvarmede egg gir bedre proteinopptak er vel konklusjonen. Lenke til kommentar
aspic Skrevet 10. november 2009 Del Skrevet 10. november 2009 I tillegg er Noreg eit av dei få landa kor du ikkje spelar russisk rulett med e.coli og ymse bakteriar ved å ta råe egg. Det er ikkje gitt at det vil vere slik i framtida. Lenke til kommentar
bukke Skrevet 10. november 2009 Del Skrevet 10. november 2009 skulle gjerne likt å sett kilder til påstandene om hvor mye av proteinet kroppen tar i seg fra rå egg jeg, og om det da er noe særlig høyere i kokte / stekte egg? Lenke til kommentar
Freddy K Skrevet 10. november 2009 Del Skrevet 10. november 2009 skulle gjerne likt å sett kilder til påstandene om hvor mye av proteinet kroppen tar i seg fra rå egg jeg, og om det da er noe særlig høyere i kokte / stekte egg? "The recent availability of stable isotope-labeled egg protein allowed determination of the true ileal digestibility of egg protein by means of noninvasive tracer techniques. Five ileostomy patients were studied, once after ingestion of a test meal consisting of 25 g of cooked 13C- and 15N-labeled egg protein, and once after ingestion of the same test meal in raw form. Ileal effluents and breath samples were collected at regular intervals after consumption of the test meal and analyzed for 15N- and 13C-content, respectively. The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 +/- 0.8 and 51.3 +/- 9.8%, respectively." Kilde: http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716 Lenke til kommentar
HValder Skrevet 10. november 2009 Del Skrevet 10. november 2009 Einaste problemet med det eksperimentet der er at så vidt eg kan forstå var det få deltakarar. Det er den artikkelen der eg også forholder meg til, men eg kunne godt tenkt meg å få fleire kilder på emnet. Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 11. november 2009 Forfatter Del Skrevet 11. november 2009 Takk for svar folkens. Vel, hvis ståa er slik, så kan jeg like godt gå over til andre proteinkilder. Speilegg, eggerøre eller omelett er veldig godt, men da blir mye av det lettvinte ved løsningen borte Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 11. november 2009 Del Skrevet 11. november 2009 Eggerøre tar jo ikke mange fler sekunder enn å vispe eggene sammen da. Med mindre du bor i skogen å må tenne bål for å varme opp stekepanna. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 11. november 2009 Del Skrevet 11. november 2009 Sist eg sjekka tar det 10-15 min å koke eit egg, mens det tar 2-3 min å lage eggerøre eller speilegg. Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 11. november 2009 Forfatter Del Skrevet 11. november 2009 Sant, men det blir fortsatt oppvask og av/pådekking av bordet Lenke til kommentar
HValder Skrevet 11. november 2009 Del Skrevet 11. november 2009 Jaha, kva du et du da? Består alle måltida dine av råe egg og juice? Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 12. november 2009 Forfatter Del Skrevet 12. november 2009 Nesh, det blir vel stort sett knekkebrødmat, nøtter og frukt og grønnsaker + det familien har til middag. Funker fett det. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå