TheKims Skrevet 8. november 2009 Del Skrevet 8. november 2009 Hei. Moren til min eks påsto at hun klarte å lage vin på 28-30% uten destillering eller å tilsette sprit. Har prøvd selv å lage vin men får "bare" 18-20% max uansett hvordan jeg vrir og vender på det. Noen her som vet hvordan man lager så sterk vin? Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 8. november 2009 Del Skrevet 8. november 2009 Gjæret vin kan ikke få høyere en ca. 14 - 15 % alkohol. Gjærsoppen dør når vinen når 15 %. Så for å nå høyere prosent må man tilsette sprit. Da blir den sterkvin. Fra wiki Lenke til kommentar
TheKims Skrevet 8. november 2009 Forfatter Del Skrevet 8. november 2009 På vinometeret har jeg fått den opp i 20%, Vet ikke hvor nøyaktig den er da. Mener at det er bare svada at hun har fått vinen opp i nærmere 30% uten å tilsette sprit eller destillere. Har konfrontert ho med dette men hun står fast på sitt. Lenke til kommentar
Bama92 Skrevet 9. november 2009 Del Skrevet 9. november 2009 har du prøvd fryse metoden?? det er ulovlig men du klarer å få vin opp til ca 30% har selv en venn som har ei mor som lager 30% vin Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 9. november 2009 Del Skrevet 9. november 2009 Fryse metode? Lenke til kommentar
Bama92 Skrevet 19. november 2009 Del Skrevet 19. november 2009 Alkoholfrysing Jeg kom over en bok om med navn "Alkoholfrysing" skrevet av Dr. Jowlingstad utgitt på Opplysningsforlaget Haugesund i 1973. Boken tar for seg det å fryse vin for å øke alkoholstyrken, altså en "snill" form for hjemmebrenning. Max alkoholstyrke man kan oppnå i vanlig fryseboks med denne metoden ligger sannsynligvis på i underkant av 30%. Dette er en kortversjon, boken inneholder også stoff om vinlegging, utstyrsbeskrivelse o.s.v. Jeg understreker at metoden som er beskrevet er ulovelig Utstyr *Fryseboks *Et finmasket tøystykke minst 1x1 m. (f.eks. et laken) *En plastbøtte *Kullfilter *5-6 små lodd e.l. på 30-50 g. *En tresleiv e.l. *Gummihansker Det skader ikke å sette fryseboksen på "sjokkfrys" før du går igang Legg tøystykket i bøtta, legg et lodd i midten og de andre lags kanten. Fyll opp med vin (Husk at den utvider seg med ca 1/10). Sett det i fryseboksen og la det stå 2-3 timer. Sjekk om det har begynt å fryse. Når det begynner å dannes is, skal du røre i bøtten med 30 minutters mellomrom slik at det blir som en sorbet. Når det har dannet seg en del is/snø, tar du på deg gummihanskene, løft opp tøystykket og vri ut så mye væske du klarer over bøtta. Innholdet i bøtta holder nå en alkoholprosent på 25-30. Den snøen som blir igjen i tøystykket har et alkoholinnhold på 4-5%. Den "konsentrerte" vinen behandles med aktivt kull, og tilsettes brennevinsessenser, likøressenser drinkmixer e.l. "Snøen" kan tines og behandles med aktivt kull og blandes med "jadasaft e.l. (Husk at den har kort holdbarhet), eller fryseprosessen kan gjentas. Boken anbefaler forøverig at det brukes hvite hetviner som utgangspunkt. Jeg vil anta at halvparten av "normal" fruktmengde holder, da man ikke trenger å ha noe egensmak på vinen. I boken blir det brukt oppskrifter med mye sukker, jeg er litt usikker, men jeg antar at det er en fordel at vinen inneholder så lite restsødme som mulig, jeg vil derfor anbefale følgende framgangsmåte isteden, med en oechselgrad på ca 10. Kanskje et billig hvitvinsett med hetvinsgjær vil gi et godt utgangspunkt. Øk isåfall vann/sukkermengden med 50-60%. noe mere du lurer på Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå