Gå til innhold

DIY rørforsterker til rundt 2000 kr


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Noen som kan anbefale en rørforsterker som du bygger selv til en prislapp max 5000 kr?

 

Bruksområde er hovedsakelig tenk sammen med et fremtidig Klipsch Reference RF 82 eller 83.

Hvis du skal ha en ''super-duper'' rørforsterker til under 5000, tror jeg du bare kan glemme det, selv om den er hjemmebygd. En slik forsterker krever noen saftige komponenter, og til slutt vil man ende opp med det dobbelte av den prisen man var ute etter å holde seg under.

 

Hadde jeg vært deg, hadde jeg gått for en typisk Williamson-krets med EL34 rør, da den gir mye ''bang'' for penga, og komponetene er så universale at de ofte er ganske rimelige. Dessuten finnes disse komopnetene i såpass mange kvaliteter, at man lett kan oppgradere til f.eks bedre utgangstrafoer hvis ønskelig.

 

Jeg foreslår du taster ''Williamson amplifier circuit'' inn i en søkemotor og begynner undersøkelsen defra, siden disse finnes i minst hundre versjoner, og jeg ikke kan anbefale ett spesiellt skjema. Kanskje ta en titt på den orginale av Mr. Williamson himself?

Lenke til kommentar

Har du råd til å kjøpe RF-82 eller RF-83, har du også råd til å bruke litt mer på forsterkeren mener nå jeg...

 

RF-82, kr 10 000,-

RF-83, kr 23 900,-

 

Selv har jeg RF-15, og ELLA (en eldre versjon enn den de selger i dag) fra diyhifisypply.com

Betalte vell litt over 6000 for forsterkeren jeg (dollaren var lav), og 7000 for høyttalerne den gangen. RF-15 selges vell ikke lenger, trur den er erstattet av RF-52 (ca 6000 kr). RF-15 har litt lite bass, mulig RF-52 er litt bedre. Å gå opp til litt større woofere slik som RF-62 er sikker ikke så dumt... For så store høyttalere som RF-82 og RF-83 spørs det om en trenger en kraftigere forsteker ? (er ikke noen ekspert på området akkurat, 50W vill jo gi masse lyd, men det er kanskje andre ting som spiller inn...)

 

Jeg bruker KT-88 rør i forsterkeren (så jeg har 2*50W ut), og det er mer enn nok når en har følsomhet som klipsch har (96dB @ 2.83 volts/1 meter). Låter utrolig bra synes jeg. Forsterkeren er også utrolig bra, null støy (suss eller brumming).

 

sjekk: http://diyhifisupply.com/catalog/24

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...