Gå til innhold

Er Obamas besøk verdt 100 mill?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sånne regnestykker blir som regel bare tullete ...

Mange av de som blir involvert i Obamabesøket ville uansett ha drevet med et eller annet i dette tidsrommet, og det ville også ha kostet penger i form av lønnsutgifter etc.

 

Så det er mer et spørsmål om "hva som blir utsatt eller ikke gjort" pga Obamas besøk.

Lenke til kommentar
Hundre millioner kroner er mye penger om du skal kjøpe deg smågodt, men i ett statsbudsjett er det heller.. smått. :)

 

 

0.1 mrd av 700mrd, er ikke så mye, men fortsatt så er det penger. ei krone her, og ei krone der.........

Som amerikanerne gjerne sier, "a billion here, a billion there, and soon you're talking real money". :)

 

Men hundre millioner er fortsatt ikke alt for mye i den store sammenhengen. Og nobelkomiteen bør ikke tenke økonomi når de utdeler fredsprisen, og så lenge prisen er utdelt er det en forutsetning at vi klarer å sørge for sikkerheten.

 

:)

Lenke til kommentar
Vel, det er Obama som vil ha den sikkerheten, ikke Norge. Og dersom han vil ha den så skal han få betale selv, er jo helt absurd at Norge skal ut med ei eneste krone for han. For min del skal han godt få komme, men da uten sikkerhet i det hele tatt, eller det som han selv / USA vil betale for.

Obama er nok ikke så opptatt av det, det skulle ærlig talt ikke forundre meg om sikkerheten er noe de fleste presidentene siden Truman har syns sikkerheten er for påtrengende.

 

Men Obama bestemmer ikke det, det bestemmer Secret Service. Secret Service krever en viss sikkerhet. USA betaler nok vel så mye for dette besøket som Norge. Secret Service kan ikke sørge for den sikkerheten som kreves for den amerikanske presidenten uten massiv støtte fra det lokale politiet.

 

:)

Lenke til kommentar

Veier for hundre millioner? Som sagt, hundre millioner er mye om du skal kjøpe smågodt, men ikke så mye i den store sammenhengen.

 

Ellers dekker nok Secret Service sin del av dette besøket, så det holder i bøtter og spann. Dersom den amerikanske presidenten kommer til Norge vil det uansett alt annet kreve en viss sikkerhet, og med mindre vi vil be ham snu i døra må vi betale. Så langti Norges-historien er vi enda under en halv milliard kroner (justert for inflasjon) når det kommer til finansiering av presidentbesøk og eks-presidentbesøk. Kan ikke huske at jeg har hørt om lignende protester da regjeringen satte et par tusen politifolk på hurtigruta opp til Finnmark under Alta-striden, og det var nok ikke så billig det heller..

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...