Gå til innhold

Noen som har modifisert baksiden av Geforce kortet (ti4200)?


Anbefalte innlegg

I går tok jeg en ordentlig systemsjekk og fant faktisk ut at baksiden av Gpu faktisk var ganske varm. Kommer til å installere vannkjøling på kortet ganske snart, men lurte på om noen har erfaring med å koble på en passiv kjøleribbe på baksiden av kortet?

 

Kunne tenkt meg at dette kunne være en god løsning, har følelse av at Geforce kortet stråler varme ut begge sidene (som chipsett brikkene) og at det kan være en lur løsning å kjøle begge sider på et vis.

 

Er dette det samme med Cpu også? Noen som har noen erfaring med dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde egentlig tenkt å modde om volacano 7+ vifta mi til å dekke ram brikkene og baksida av gpu. Men er litt usikker på akkurat det med ledelse av strøm, kan jo være litt kjipt å kortslutte kortet da.

 

Så da lurte jeg egentlig om det var noen som har gjort dette før?

 

Den Zalman Heatpipe pasive kjøleren er den i kontakt med baksiden av gpu? I det tilfellet hva er i kontakt med kortet? Kobber?

Lenke til kommentar

Heatpipe kjøleren er sannsynligvis ikke i kontakt med baksida av kortet. Iallefall ikke med kobber! :p

 

Grunnen til at kortet er varmt på baksida av core er nok at du har "for dårlig" kjøling på toppen. Hvis du ikke overklokker er d ingen vits i å bry seg. Men hvis du overklokker er d ikke dumt å fikse noe på baksida også. Har aldri hørt om noen som har gjort d da men.

De fleste kjølepastaer og slike kjøle-kitt (som er på boxed kjølere) leder ikke strøm. Men jeg skal ikke garantere noe som helst. Du får bare ha lykke til hvis du prøver. :smile:

Lenke til kommentar
...

Det ser ikke ut som om det er noe i mellom avstandsstykket og kortets bakside.

 

Der tar du skammelig feil, det er et stort mellomrom mellom disse to. Man skal for øvrig også legge på noe plastikktape for å forhindre kontakten mellom kortet og kjøleren.

Hadde saken selv, men den var så sugen, jeg solgte den.

Lenke til kommentar

Hmmm tenker... Kanskje hvis jeg passer på å lage kobberribba såpass lita at den går akkurat innenfor kontaktområdene og bruker artic silver lim så burdet det kansje gå bra. Må selvsagt være ganske stø på hånden :D men det kan jo være et bra tidspunkt å oppgradere på :D

 

Meninga er jo selvsagt å kjøle kortet maks og med kobberribbene så skal jeg få utnyttet den stillegående vifta i sidedøra som blåser rett på kortet.

 

Den ene sida kommer til å bli vannkjølt mens den andre siden kommer til å bli passivt kjølt. Tempen på minnet på kortet virker derimot ok, men skal se om jeg fikser noen små ribber på dem også, greit å få tynt det meste ut av kortet sitt og at det duger noen år fremover (har en følelse av at ekstrem OC forkorter datalivet like mye som 4 20 pakninger med giftpinner).

 

Skall se om jeg får posta noen bilder når jeg blir ferdig med prosjektet da :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...