Gå til innhold

Er Matrix egen religion?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt seriøst ment nå.Det er stadig flere som begynner å tro på et konsept som i hverfall minner om matrix.De tror at verden og universet styres av en kontrollerende datamaskin.Denne er programert slik at den regner ut hvor fort en gjenstand faller mot bakken avhengi av den masse og tetthet.Enkle mattematiske regler bestemmer det meste i naturen og det er dette som har fått folk til å tro dette.Det er en svenske jeg desverre ikke husker navnet på som har doktorgrad i filosofi ved university of oxford som tror dette og han har får stadig flere tilhengere.Tallet er ikke bekreftet ,men noen påstår at det finnes ca 200.000 personer på verdensbasis som tror dette.Disse folka mener at menneske har en fri vilje,men at menneskets sinn blir begrenset av denne dominerende datamaskinen. Denne "religionen" er veldig lik matrix konseptet,men en forskjell er at de ikke tror at man kan bli tatt ut fra denne maskinen sine systemer. Jeg vet ikke om disse folka har noen teorier på hvem som skapte maskinen.

 

Dette kom temmelig rotete fram,men dere har vel forstått innholdet.

Lenke til kommentar
Helt seriøst ment nå.Det er stadig flere som begynner å tro på et konsept som i hverfall minner om matrix.De tror at verden og universet styres av en kontrollerende datamaskin.Denne er programert slik at den regner ut hvor fort en gjenstand faller mot  bakken avhengi av den masse og tetthet.Enkle mattematiske regler bestemmer det meste i naturen og det er dette som har fått folk til å tro dette.Det er en svenske jeg desverre ikke husker navnet på som har doktorgrad i filosofi ved university of oxford som tror dette og han har får stadig flere tilhengere.Tallet er ikke bekreftet ,men noen påstår at det finnes ca 200.000 personer på verdensbasis som tror dette.Disse folka mener at menneske har en fri vilje,men at menneskets sinn blir begrenset av denne dominerende datamaskinen. Denne "religionen" er veldig lik matrix konseptet,men en forskjell er at de ikke tror at man kan bli tatt ut fra denne maskinen sine systemer. Jeg vet ikke om disse folka har noen teorier på hvem som skapte maskinen.

 

Dette kom temmelig rotete fram,men dere har vel forstått innholdet.

 

de folka har det ikke helt bra

Lenke til kommentar

matrix2 | spoiler

 

(til en viss grad)

 

 

Nå har jeg sett Matrix2 4 ganger (3 på kino), og jeg må bare si at jeg

IKKE forstår de som gav den terningkast <6

 

Jeg ville gitt den akkurat 6 blank! Jævlig bra...

 

En meget bra film, spør du meg. Lurer på hva han hva-han-nå-het-på-fire-bokstaver-fyren som lå på bordet ved Neo kommer til å utrette i 3-eren.

 

Og genialt med "To be concluded" :D

Lenke til kommentar

Tåpelig post!

Den blir ikke bedre av at du skriver det, så det var egentlig et unødvendig utsagn.

Nei, Matrix er ikke en religion!  :evil:

Vel... Den kunne vært. Det kommer jo selvsagt an på hvordan DU vil definere Religion, og hva du ligger i det ordet.

 

Det er jo faktisk mange forskere som bruker masse tid på å finne ut om det kan være at vi lever i et slags Matrix. Om de finner det ut, er jo heller tvilsomt.

 

Men! Dette betyr altså at noen tror på muligheten for det, og da... Vet ikke jeg. Har ikke definisjonen på religion her...

Lenke til kommentar

Materix- en religion??

Materix er en sinnsykt kul film som setter i gang all vår fantasi og ønsker om hva man kan gjøre hvis man ikke var koblet til en data.

Nei, jeg synes ikke Materix er en religion, og heller ikke star wars!!

Religion er en gudstro eller gudsdyrking, skulle vi da begynne å tilbe Neo som faktisk er Keanu Reeves, så tilbe heller han.

Det blir for dumt å spørre om en film er en religion, alt som har med religon å gjøre er bare dumt. Nyt heller Filmen, og digg den.

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...