Gå til innhold

BK: Julia portrett/shoot - 2 bilder


Anbefalte innlegg

Da prøver jeg meg på en BK - dette er foreløpige bilder fra gårsdagens TFP. Dette er noen av favorittene jeg valgte ut etter i går, men er litt usikker på hva folk mener om etterbehandlingen.

Kort sagt; fritt frem for alt på bildene - men at de kanskje er noe mørke er personlig stil, og valgt slik. Jeg kunne nok lagt på mer lys uten problemer, men følte ikke det ble riktig, og modellen ba selv om sterkt lys/harde skygger, så undres litt om det er oppnådd?

post-24104-1256935337_thumb.jpg

post-24104-1256935341_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Første bildet:

Jeg syns beskjæringen her amputerer bildet på samme måte som du har amputert bena hennes, det funker rett og slett ikke for meg. Enten ta meg hele figuren, eller kutt høyere, over kneet vil jeg foreslå. Ville også rensket opp i bakgrunnen og vurdert en dobbelteksponering på location for å gjøre skyggen på høyreside mye mindre tydelig, nå virker den for meg forstyrrende.

 

Andre bildet:

Ta enda noen hakk på bunnen, så får du vekk rennesteinen, eller legg på stein, slik det er nå blir det et svart området som trekker oppmerksomhet, samtidig som det etter min mening ikke tilfører noe.

Hennes høyre fot er ikke skikkelig nede i bakken og lager en stygg skygge rett under foten. Kan kanskje ikke ha noe å si, emn denne tilfører heller ikke noe, og det ser ut som om modellen enten ikke klarer å sette ned foten, eller så vil hun bare ikke. I en slik stiv positur kan hun godt strekke seg litt for å få rene linjer. Med fotstillingen ser jeg på henne som en person som skal fremstå som sterk og "viktig" og da må det fremstå slik hele veien. Ellers er skyggen på høyre side i bildet bra kontrollert her og fanger ikke oppmerksomheten like raskt som på det forrige. Annet enn at denne posituren er ganske oppbrukt (hvilken er ikke det? -retorisk) så vil jeg si jeg liker blikket og øyenene, men munnen og hodestillingen er jeg ikke helt fornøyd med. Jeg har lært at det er bedre å bøye hodet litt tilbake enn for mye fremmover, og dette vil i dette tilfelet styrke inntrykket av at hun er overlegen.

 

Eller er begge portrettene ganske rene, og da mener jeg desverre ikke i positiv forstand. de blir litt kjedelige, kunne sikkert fungert helt greit som lokal reklame for klær, men hadde likevell manglet noe, jeg vil tippe det ligger i redigeringen. Noen effekter som kan gi litt liv. Akkurat nå virker det uredigert. Selv om du har proft utstyr så må mye gjøres på PC'n. Han jeg jobber med og kollegaen hans bruker MYE tid på slike typer bilder, og det er de ferreste som ser så rene ut.

 

Kanskje jeg høres negativ ut, emn du vet jeg heller liker å plukke ut det negative i bilder, det finnes altfor mange som kun ser det positive :)

Lenke til kommentar

Uff, er for trøtt nå - skulle legge opp noen forslag, og trygger hurtigsvar, noe som selvfølgelig ikke har den muligheten.

Nja, vant med at du er "negativ", men dette er vel første gangen jeg opplever deg som gjennomført saklig hele veien, selv om jeg føler det du skriver kanskje er litt utenfor stilen min, så ser jeg poenget ditt.

Jeg skal nok kjøre en runde til med disse, men tenkte jeg skulle bruke han jeg fotograferer med for noen innspill også siden vi samarbeider.

Men syns ikke det bare var negativt i det du skrev, strengt tatt egentlig ikke - det var vurderinger som jeg likte å lese, så må nok gå i tenkeboksen, men redigering er noe jeg føler jeg mangler mye på. Så neste år har jeg vel tenkt å ta ut noen feriedager til photoshop kurs og lightroom kurs, samt bruke TGB som hjelp...føler det blir for dumt når jeg ved tilfeldigheter finner ut ting, når jeg selv har satt læringsmål. Men hva angår effekter - kan du nevne eksempler på hva du følte kunne passet kanskje? Jeg føler effekter er noe utenfor der jeg vil være nå, men igjen, kan jo være at jeg leser noe helt annet inn i det enn du tenkte, så fint om du nevner noen om du er snill :)

 

Uansett, legger ved to forslag - kan godt være at jeg er så forkjølet og trøtt at jeg misforstod hva du mente med kutting, men du kan jo se?

post-24104-1256939065_thumb.jpg

post-24104-1256939072_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Fort og gæli - eksempel på hva du kan gjøre. Poenget med effekter og virkemidler i bilder er at det er fotografens oppgave å finne hva som passer, ikke alt passer på alle bilder. Om det ble bedre eller ikke er opp til dere å bedømme. Etter min mening ble det annerledes, men uten en tanke bak bildet er det vanskelig å si om det ble noe bedre. Derfor liker jeg ikke å redigere andres bilder uten å vite hva fotografen ville da han tok bildet.

post-93156-1256941990_thumb.jpg

Endret av Mr. Olsen
Lenke til kommentar
Kutting ved knærne funket ikke. Posituren er bra, og man må ha med lengden og den bestemte stilligen i føttene hennes. Uten det mister bildet alt. Men det meget synd at du har kuttet tuppen av føttene hennes. Dog tror jeg ikke kutting ved knærne er et bedre alternativ.

 

En høyere beskjæring er definitivt bedre enn det første bildet. Hva som er optimalt kan diskuteres.

Lenke til kommentar

"Regelen" er å ikke kutte i ledd, kan forsåvidt nevne at det ikke er særlig fett å så vidt kutte hodet, fingre/hånd eller føtter også.

 

Angående bildene så er det helt ok, men lyset er utroooolig kjedelig og flatt, bildene er litt "døde" - veldig standard strobist, egentlig.. Hvis hun ba om hardt lys og skygger har du vel omtrent kommet så langt unna det som man kan. Synes også blikket hennes i nr to er litt ute på tur. Og det hadde ikke vært noen uting med et kantlys/separasjonslys på det første.

Lenke til kommentar

Jepp. Fikk veldig "strobist-feeling" jeg også =D Helt greie, stræite og skarpe bilder, som er veldig enkel å glemme.

 

Tror kanskje jeg ville fått henne til å sidesteppe litt til hennes høyre siden på bilde nr 1, så hadde du fått en finere bakgrunn rundt hodet. Ellers er det meste og litt til nevnt allerede, tror jeg.

 

Ellers så nevner du etterbehandlingen; jeg ser den ikke engang. Ser ut slik bildene mine gjør ut av kamera + oppskarping ca?

 

Men fint å se at du mestrer den tekniske delen av utstyret ditt mye bedre enn sist du posta, ihvertfall! Dette er MYE bedre enn det du leverte tidligere, så du har hatt en bra læringskurve.

Lenke til kommentar

For meg er det ingenting som stemmer her. Et dårlig bilde vil alltid være et dårlig bilde, og det er bedre å forkaste det enn å forgjeves bruke timesvis på beskjæring og annen etterbehandling. Bildene er tamme, poseringene likeså (hvorfor tar hun seg i ansiktet?), komposisjonen stemmer ikke. Det eneste som stemmer for meg er at bildene er skarpe.

 

Med fare for å fornærme fotografen (men jeg synes likevel det er helt på sin plass):

 

Hvorfor har du utstyr for i overkant av 200000 kroner som du ikke har kompetanse til å bruke?

 

Er det ikke bedre å begynne i det små, lære seg å ta gode bilder, for så å avansere til bedre utstyr etterhvert?

 

Off topic:

 

Hva er det med denne utstyrsfikseringen på dette forumet? Er det for å skryte at dere lister opp utstyret deres i signaturen? Jeg kan ikke se noen annen grunn. Og jeg synes det er tåpelig. Svært tåpelig.

Lenke til kommentar
Med fare for å fornærme fotografen (men jeg synes likevel det er helt på sin plass):

 

Hvorfor har du utstyr for i overkant av 200000 kroner som du ikke har kompetanse til å bruke?

 

Er det ikke bedre å begynne i det små, lære seg å ta gode bilder, for så å avansere til bedre utstyr etterhvert?

 

Jeg får kommentere denne delen siden du ville fornærme meg;

Jeg kan, jeg vil, jeg har lyst og jeg har mulighet oppsumerer rimelig godt hvorfor jeg har det. Men hvorfor enkelte finner det å stikke nesen sin i den delen hver eneste gang er jo en annen sak, spesielt for å gjøre det til allmenn moro å drite ut andre :)

Lenke til kommentar

Då har du sikkert råd og mogelegheit til å melde deg på ein workshop òg. Imho ei mykje betre investering enn masse dyrt utstyr.

Enig med vandelayphoto, det her var ikkje så stas å sjå på. I tillegg til det han nevde set eg òg spørsmålsteikn ved kvifor du har lagt svart på svart på mørk bakgrunn. Det krever litt meir innsats på lyset enn det du har gjort her. Du hadde gjort det lettare for deg sjølv ved å velgje ein lysare location eller lysare/farga klede.

Lenke til kommentar
Då har du sikkert råd og mogelegheit til å melde deg på ein workshop òg. Imho ei mykje betre investering enn masse dyrt utstyr.

Enig med vandelayphoto, det her var ikkje så stas å sjå på. I tillegg til det han nevde set eg òg spørsmålsteikn ved kvifor du har lagt svart på svart på mørk bakgrunn. Det krever litt meir innsats på lyset enn det du har gjort her. Du hadde gjort det lettare for deg sjølv ved å velgje ein lysare location eller lysare/farga klede.

 

Sukk - jeg vet hva du og andre mener om min bruk av mine penger, men jeg er nokså lei av at det er i hovedsak det en henger seg opp i konstant når en svarer meg, samt at enkelte gir uttrykk ovenfor andre at de ikke liker det jeg gjør alene basert på utstyret jeg har. Hva som ligger til grunn for valgene jeg tar avstedkommer ingen, og det er underlig hvordan noen konstant ikke evner å la være å kommentere det, men jeg kan virkelig ikke forstå poenget både du og overnevnte gjør av å legge det til grunn i diskusjonen...jeg ser heller ikke hva personlige vurderinger har med saken å gjøre, men for å gi et lite stikk tilbake; hvor mye jeg trenger vektlegger kritikk som starter med å kritisere min økonomisans uten grunnlag annet enn å lese siganturen er også da opp til debatt :)

Lenke til kommentar

Sukk... Ikkje ta alt som personangrep da. Eg kritiserte ikkje ditt valg om å bruke peng på utstyr, har du lyst har du lov. Eg poengterte berre at sidan du tilsynelatande har god råd vil det vere ei god investering å delta på eit par gode workshops for å lære å bruke det og ha større utbytte av det du har.

Lenke til kommentar
Sukk... Ikkje ta alt som personangrep da. Eg kritiserte ikkje ditt valg om å bruke peng på utstyr, har du lyst har du lov. Eg poengterte berre at sidan du tilsynelatande har god råd vil det vere ei god investering å delta på eit par gode workshops for å lære å bruke det og ha større utbytte av det du har.

 

fornuftig invistering er det også :) Har vært med 1 "workshop" lærte ikke så mye, men møtte mange hyggelige folk.

 

Angående bildene.. ja enig i at bildet burde ha vært cropet tettere. Sort mot sort er ofte ikke heldig. Da må du lyssette helt annerledes. Lokasjonen ser ut til å kunne bidra til fint bakgrunn som kunne ha vært utnyttet bedre.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...