Gå til innhold

Insomniac: How much does framerate matter?


KongRudi

Anbefalte innlegg

Leste denne artikkelen:

http://www.insomniacgames.com/blogcast/blo...e_acton/1503082

 

Kort sagt så konkluderer Insomniac at ikke 60 FPS blir verdsatt nok av reviewere og potensielle kunder, at det vil lønne seg for dem å lage flere 60 FPS-spill, da de vil få mye bedre grafikk med 30 FPS og tror dette selger bedre.

 

Sjekket litt opp i annmeldelsene av deres siste spill, som sannsynligvis er det siste 60 FPS-spillet deres, i.flg. artikkelen.

 

-

IGN har ikke ordene FPS eller Frame deres annmeldelse av Ratchet.

Gamespot har ikke ordene FPS eller Frame deres annmeldelse av Ratchet.

Ars Technica har ikke annmeldeldt spillet.

Eurogamer har ikke ordene FPS eller Frame deres annmeldelse av Ratchet.

1UP har ikke ordene FPS eller Frame deres annmeldelse av Ratchet.

Kikizo har ikke ordene FPS eller Frame deres annmeldelse av Ratchet.

Kotaku har ikke ordene FPS eller Frame deres annmeldelse av Ratchet.

Spillmagasinet.no har ikke ordene FPS eller Frame deres annmeldelse av Ratchet.

-

 

For min del så ser jeg ikke særlig forskjell på 60 FPS og 30 FPS, så jeg vil ha bedre grafikk, og det har aldri slått meg at ett spill jeg har kjøpt har for få frames per second. :-/

På Neogaf får dem masse pes i ca. 60% av meldingene, og i resten går det mye i at fightere og racing-spill må ha 60 FPS, i alle andre genrer holder det plenty med 30 FPS.

 

- Hva synes dere?

- Vil dere ha bedre grafikk dersom dette går på bekostning av lavere FPS?

- Eller bør spillselskapene merke boksen med 60 FPS dersom spillet har dette, slik at kundene vet hvorfor dette spillet ikke er like pent som det andre spillet?

- Eller bør det bare være slik som det er nå?

- Har dere irritert dere over at ett spill ikke har høyere FPS?

Endret av KongRudi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
- Hva synes dere?

- Vil dere ha bedre grafikk dersom dette går på bekostning av lavere FPS?

- Eller bør spillselskapene merke boksen med 60 FPS dersom spillet har dette, slik at kundene vet hvorfor dette spillet ikke er like pent som det andre spillet?

- Eller bør det bare være slik som det er nå?

- Har dere irritert dere over at ett spill ikke har høyere FPS?

 

Selv foretrekker jeg høy FPS foran litt bedre grafikk, men det kommer litt ann på type spill man spiller. First person shooters er et godt eksempel på spill hvor høy framerate er viktig, mens RPG spill alla Fable er det ikke fult så farlig om ikke framerate er på topp.

 

Faktisk så har jeg irritert meg over at enkelte spill til tider har dårlig framerate og i noen få tilfeller har det ført til at jeg sluttet å spille.

Lenke til kommentar
Spill Skate på PS3 så skjønner man et FPS er essensielt.

 

FPS > graphics any day.

Selvfølgelig er FPS essensielt! Går ikke an å spille uten bilder...

 

Men jeg vil mye heller ha finere grafikk og 30 stabile FPS enn dårligere grafikk bare for å få 60 FPS anyday! Hvertfall i min type spill, og det inkluderer ikke bilspill.

 

Jeg spilte gjennom CoD2 på 23 FPS på PC husker jeg, og det gikk veldig fint. På PS3 har jeg aldri opplevd dårlig FPS, men ble stadig plagd av det på PC.

Lenke til kommentar

Er forskjell på hvordan folk reagerer på lavere fps. Jeg blir veldig lett "motion sick" av generell lav fps, mens kompiser av meg ikke har noe problemer. Blir fps for lav så kan jeg rett og slett ikke spille uten å føle meg småkvalm. 30 fps er absolutt minimum og funker greit for RPG spill. Shooters, bilspill og andre hektiske spill er god fps meget viktig for en mest mulig behagelig spillopplevelse.

Endret av HappyHerb
Lenke til kommentar

Herregud så lei man blir av disse bastante påstandene som "30 fps er nok", "60fps er nok fordi skjermen bare viser 60hz", "øyet kan ikke se mer enn 72 fps, så man trenger ikke mer", etc.

 

Dette er svært subjektivt og avhenger enormt av hva slags type spill og hva slags type gaming det er snakk om. Å spille CS 1.6 i en konkurransesetting på nettet med noe mindre enn 100fps stabilt er totalt håpløst. Å nyte grafikken i Crysis singleplayer med 50fps er til sammenligning veldig akseptabelt og byr på en langt bedre opplevelse enn å skru ned grafikken såpass at man oppnår 100fps.

 

Skulle jeg personlig spilt CoD2 multiplayer med noe lavere enn 60fps tror jeg det hadde klikka for meg pga svekket gameplay og hakkete bilde. Hadde nok også foretrukket en noe høyere framerate enn 60fps for perfekt flyt. I alt av FPS-spill jeg har prøvd har kvaliteten på grafikken vært irrelevant for meg sammenlignet med å oppnå best mulig gameplay. Skal jeg bli drept av noen, skal det være fordi den personen er bedre enn meg, ikke fordi han har kraftigere grafikkort/pc enn meg. :)

Lenke til kommentar
Spill Skate på PS3 så skjønner man et FPS er essensielt.

 

FPS > graphics any day.

 

Snakker vi utrolig dårlig port? Skate 2 forbedret seg heldigvis. Men ja, fps er et must. Utrolig irriterende når hele skjermen er sirup.

 

Porten er helt elendig! Personlig syns jeg Skate 1 kjører bedre enn Skate 2 på X360. Og EA har ikke akkurat ligget på latsiden med å fortelle, "60fps for skate 2".

 

Vel, jeg syns nå hvertfall det nye Crack in Time kjører fabelaktig. Noe av det beste på lydsiden jeg har hørt innen spill også.

Lenke til kommentar

Stabil bildeflyt er litt som en fot som ikke er brukket. Du setter ikke skikkelig pris på den. Det er derfor det ikke er så gøy å ha en super-PC som det er kjipt å ha en dritt-PC. Anmeldere burde imidlertid tenke litt hardere. "Ville dette spillet vært like gøy med halvert bildefrekvens?" burde nærmest vært standard.

Lenke til kommentar

Som nevnt kommer det mye ann på spillet, hvor raskt og hvor mye som skjer på skjermen osv, men også kommer det ann på input prosseseringen og ellers hvordan spill motoren gjør ting.

Men likevel lurer jeg på hvor mange som forsatt vil mene at 30FPS holder hvis man hadde fått kjørt 30FPS spillene sine i 60FPS i en periode for å så gå tilbake til 30FPS.

Lenke til kommentar

Synes de fleste spill burde ha iallefall 40 FPS. I enkelte fighterspill, FPS(First-person shooter) og enkelte racing spill bør det være 60 FPS.

GTA IV er spillet som har irritert meg mest over lav FPS denne generasjonen. Var også småskuffet over at Killzone 2 hadde litt lav FPS. Var fantastisk grafikk, men det føltes litt hakkete, så jeg greide ikke sette 100 % pris på den pene grafikken. Skate 2 er også et spill jeg føler burde hatt en høyere FPS.

 

Når det gjelder Ratchet & Clank så kan jeg ikke se for meg at 60 FPS er nødvendig, men når det nærmer seg 30 FPS synes jeg det blir for merkbart uansett sjanger.

Lenke til kommentar

Jeg klarer meg fint med 30 fps men liker 60 fps godt, slik som devil may cry 4 osv. Gta 4 (lost and damned og gay ballad of tony) har irritert meg grenseløst noen ganger med sin choppy og dårlig framerate. Men er en fryd å spille når det virkelig går bra.

 

30 fps holder for meg :) så lenge den er locked og ikke hopper lavere en det. Helst 60 da..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...