Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Arbeidstid og henting i barnehage


JonH

Anbefalte innlegg

Hvilke rettigheter har man når arbeidstiden gjør at det er vanskelig å nå barnehage før stengetid? Har ikke fått til noen avtale når det gjelder arbeidstiden. Regner ikke med å rekke frem før stengetid i løpet av vinteren ettersom det allerede nå - på bare veier - går såvidt. Avstanden mellom jobb og barnehage er omtrent fem mil og stedvis med saktegående kø.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Få kontakt med en annen forelder i barnehagen, få til en ordning der den andre forelderen henter barnet ditt med sitt eget. Du kan hente barnet ditt hos den aktuelle familien istedet for i barnehagen.

 

Jobbet i barnehage selv og noen brukte en slik løsning mot litt penge. Fungerte veldig bra for et foreldrepar med en hektisk hverdag kan man si.

 

Utenom det, så har du kun 2 valg når det kommer til henting:

1. Hent barnet innen rimelig tid = før stengetid.

2. Betal overtidsbetaling til den ansatte som må sitte overtid til du får hentet barnet ditt (barnehagen har garantert noen egne regler på dette).

Lenke til kommentar

Som nevnt av whist1er kan du ha krav på å få redusert stilling i en periode.

 

Dette står i Lov om arbeidsmiljø, arbeidstid og stillingsvern mv. §10-2 :

Arbeidstaker som har fylt 62 år eller som av helsemessige, sosiale eller andre vektige velferdsgrunner har behov for det, har rett til å få redusert sin arbeidstid dersom arbeidstidsreduksjonen kan gjennomføres uten vesentlig ulempe for virksomheten.

Hva som må til for at det skal være sosiale eller andre vektige veldferdsgrunner vet jeg ikke, men skulle jo tro at å rekke barnehagen kan være tilstrekkelig. Om det vil være til vesentlig ulempe for bedriften avhenger av hva slags stilling du har..

 

En annen løsning kan kanskje være fleksitid? Om dere er to om henting/levering kan jo den som ikke leverer begynne grytidlig for å kunne dra hjem tidlig, så barnet slipper å være så lenge i barnehagen.. :) Kan være lettere å få arbeidsgiver med på en slik løsning enn redusert arbeidstid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...