Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst]Erfaringer rundt "pizzabiler", sviger skal kjøpe.


Heffer

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Svigerfar skal kjøpe seg ny bil, og har tittet på det jeg kaller "pizzabil".

Han har halvveis bestemt seg for enten Citroen Berlingo eller Opel Combi. Noen som har positive/negative erfaringer med disse? Bilene vil nok være i årsmodell fra 04 og fremover.

 

Evnt andre pizzabiler som kan anbefales?

 

Kriteriene hans er driftsikkerhet, økonomi, økonomi, økonomi og litt komfort :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Økonomi, ja, komfort, tja. Bybil, nokså redselsfulle (støyende) på langtur. Ikke den beste sikten bakover (på de jeg har kjørt), men grei nok. Jeg ville nok heller valgt en annen type småbil foran en "pizzabil" med mindre jeg hadde hatt bruk for ganske stort lasterom. Ofte er det jo samme motor i småbil-broren til de fleste pizzabiler, så økonomisk er det vel stort sett likt. Kan hende en pizzabil jevnt over er billigere i innkjøp, det har jeg ikke sjekket.

Endret av Olsenhower
Lenke til kommentar

Jeg har kjørt endel Berlingo i en jobb jeg hadde. Den er faktisk ganske komfortabel, og jeg tror den er relativt driftssikker. Den vi hadde var diesel uten turbo, og den ble litt i slappeste laget. Ville ha satset på en HDI. Peugeot Partner er samme bil med annet navn.

 

Sikkert en helt grei til jobben bil som det er så mange av at det burde være greit å finne et godt eksemplar.

Lenke til kommentar

Hva er budsjettet? Får jo både Berlingo/Partner og Kangoo i firehjulsdriftvariant, noe som øker både framkommelighet og kjøreegenskaper. Har selv hatt sistnevnte i snart to år og drøyt 20k km, og har ikke opplevd noen problemer. 2004-modell med 1.6 bensin som jeg ga 35k kr for, rimelig forsikring er det på den også.

 

Den største ulempa med disse bilene er vel at justeringsmulighetene ved førerplassen begrenser seg til lengde og ryggjustering av setet, noe som fører til at alle ikke finner seg like komfortabelt til rette.

Lenke til kommentar
Får jo både Berlingo/Partner og Kangoo i firehjulsdriftvariant, noe som øker både framkommelighet og kjøreegenskaper.

Med tanke på at økonomi er såpass viktig, ville jeg ikke anbefalt en firehjulstrekker med mindre han har spesielle krav til fremkommelighet. Firehjulsdrift er jo dyrere i innkjøp, og bruker i tillegg mer drivstoff.

Lenke til kommentar
Får jo både Berlingo/Partner og Kangoo i firehjulsdriftvariant, noe som øker både framkommelighet og kjøreegenskaper.

Med tanke på at økonomi er såpass viktig, ville jeg ikke anbefalt en firehjulstrekker med mindre han har spesielle krav til fremkommelighet. Firehjulsdrift er jo dyrere i innkjøp, og bruker i tillegg mer drivstoff.

Riktig nok litt høyere drivstofforbruk (0,05-0,1 l/mila?), men at den er dyrere i innkjøp (brukt) er jeg ikke helt enig i. Både da jeg kjøpte min og nå viser da annonsene på Finn at f.eks. Kangoo ikke er noe spesielt dyrere i innkjøp. Citröen og Peugeot ligger riktignok noe høyere i pris både som 2wd og 4wd.

Lenke til kommentar

Økningen kan gjerne være nærmere 0,1 l/mila, og det mener jeg er betydelig, særlig når økonomi er gjentatt som krav 3 ganger i førstepost. En økning fra 0,5 til 0,6 l/mila er en økning på 20 %. Jeg betviler imidlertid at økningen vil være så høy, men 15 % økt dristoff-forbruk mener jeg også er betydelig.

 

Når du har brukt én tank på 60 liter med 2WD, trenger du med 4WD nesten 10 liter mer drivstoff.

Lenke til kommentar

Men hva hjelper det hvis kjøpsprisen på bilen er mye høyere? Når jeg kjøpte bilen min ga jeg som sagt 35k kr for den. Tilsvarende biler (Berlingo/Partner med 2- og 4wd, Kangoo 2wd, Combo etc) lå som regel høyere i innkjøpspris, gjerne flere titusener, så hva gjør vel da om forbruket er litt høyere? Så du mener det ville vært mer økonomisk å kjøpe en bil som bruker 0,1 liter mindre på mila selv om den koster 20k kr mer?

Lenke til kommentar

Nei, det ville vært galskap.

 

Det er ett enkelt, og noe spesielt tilfelle du snakker om her, vanligvis er 4WD dyrest. Nyprisen for 4WD er alltid høyere enn 2WD. Man må også passe på å ikke sammenligne fugl og fisk - hvor god stand den er i har også betydning om den er brukt, og kvalitet har betydning om den er ny. Jeg uttaler meg på generelt grunnlag, og jeg har aldri sagt at det er verdt å betale mye ekstra for å få 2WD. Det kan godt være at du gjorde et godt kjøp, det er mulig ved kjøp og salg av brukte bilder, men det betyr ikke at du kan trekke paraleller til dette i alle retninger. Jeg har heller ikke sett deg linke til annonser hvor 4WD gjennomgående er rimeligere enn 2WD.

Lenke til kommentar

Jeg tok utgangspunkt i "pizzabiler" fra 2004 og nyere. Ta et avansert søk på Finn med biler som Kangoo, Partner, Berlingo, Combo, Transit Connect, Caddy etc. så ser du at flere av de billigste er biler med firehjulsdrift (Kangoo). Disse er også EU-goskjent og i orden ifølge selgerne. Partner/Berlingo med 4wd er riktig nok en god del høyere i pris.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Moderator må arrestere meg hvis det er uskikkelig å vekke en så gammel, og løst tråd, men jeg har nøyaktig samme behov som trådstarters svigerfar.

 

Ser at det er mulig å skaffe seg en 2008 mod. "pizzabil" for 75-80K.

 

Ganske enkelt: Er anbefalingene/synspunktene de samme i dag som tidligere? Selv har jeg ingen formening (eller peiling på bil), bortsett fra at et par bekjente er godt fornøyd med Berlingo, som "snekkerbil".

 

Håper på gode råd!

Lenke til kommentar

Jeg kjører endel Peugot Partner 4wd\Ford Connect transit 2wd på jobb (samt litt opel combo) og av de tre modellene ville jeg valgt Forden. Bedre plass bak, og det virker som det er generelt bedre kvalitet på de. Opelen er noe lavere enn de to andre, og det har vært litt trøbbbel med den(er heller ikke godt likt på jobben, men det har vel noe med automatgiren). Kangoo\Kubistar finnes også, men de er en del smalere og da har du det med mindre plass i kupeen og i lasterommet.

Lenke til kommentar

Takker for den. Størrelsen på varerommet er ikke så vesentlig for meg. Det jeg gjerne vil ha synspunkter på, er om det er forskjeller på kvalitet og driftssikkerhet mellom de forskjellige merkene/modellene. Og hva bør jeg tenke på/se etter når jeg skal handle? Som nevnt over vet jeg ingenting-null-nada om bil. Vann, olje og det der vet jeg må være på plass, men ellers...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...