Gå til innhold

Hva kreves av hardware for å kjøre...


Anbefalte innlegg

Playstation, Dreamcast og Nintendo 64 emulatorer?

 

Forstår at visse spill krever mer enn andre men sånn generelt sett, hva vill jeg trenge av Skjerm- og hovedkort, CPU, ram og lyd kort?

 

Tenker å ha en dedikert maskin til dette, budsjettet for bli som det blir.

 

Har allerede maskinen som kjører på XP så jeg er ute etter upgrade parts.

 

Så vidt jeg har forstått det krever det en ganske bra CPU og RAM, og skjerm kortet skal være ganske greit også. Vill/må nesten ha skjerm kort med HDMI utgang og full HD oppløsning.

 

 

Takker så meget i forveien!

 

(Emulatorer er på ingen måte ulovlig så vær så snill å hold deg til emne.)

Endret av Patrik89
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generellt sett veldig lite, både av skjermkortet og CPU.

"alle" CPUer som selges i dag vil være mer enn sterke nok, og det samme gjelder nok skjermkort også så lenge du holder deg unna de aller aller billigste.

 

For skjermkort er det viktigere å kjøpe et kort som er godt støttet og vil lage lite trøbbel og glitching i emulatorer. Hva som er best avhenger jo noe av hvilken emulator du bruker, men jeg tror jeg ville annbefalt et Nvidia basert kort da det er min erfaring at disse har hakket bedre støtte i emulatorsammenheng i noen tilfeller.

 

Det er vanskelig å komme med konkrete annbefalinger, men la oss si at for eksempel en gammel 6600GT (som du kan få for "ingenting" på bruktmarkedet og som ikke en gang er i salg lenger) hadde vært mer enn nok. Avhengig av hvor stille denne maskinen skal være så kan det dog ofte være lurt å legge en hundrings eller to mer inn i kortet og heler kjøpe nytt kort i en oppdatert serie (som er mer energieffektive). Det skulle være problemfritt å finne et kort som er mer enn sterkt nok og likevel har passiv kjøling.

 

Noen spill vil uansett føles litt trege, men det er ofte pga. spillene er kodet slik, og ikke pga. du har for dårig maskinvare. PS1 spill som bruker 3D for eksempel har ofte en tendens til å virke som de har lav framerate, men slik føltes også originalsillene på PS1'en til en stor grad... vi er bare bortskjemte nå ;)

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Takker for svar :)

 

Hmm, jeg hadde tenkt å pøse ut med en god slump penger her jeg men.

 

Maskinen har allerede et Nvidia Geforce 7600(tror jeg..) kort installert, så kanskje jeg bare trenger å oppgradere CPU/RAM?

 

Har ikke peiling på hva jeg har av det, kan finne det ut men det får ikke blitt før i morgen.

Lenke til kommentar

Javel må beklage patrick men er så mange tråder rundt omkring med feks vil Radeon 4890 klare paint.exe osv..

 

Da jeg hadde 64 emu tidligere så kjørte jeg ganske bra med et 6600 GT kort og 3.2 ghz enkelt kjerne med 1gig ram tror jeg det var.

Endret av Moozoren
Lenke til kommentar

Skjønner..! Takk skal dere ha alle sammen.

 

Er vell ikke like obvious som å kjøre paint da håper jeg :p

 

Jeg får ta en titt i morra på hva specsa er på maskinen jeg har ligge her nå er så kanskje noen kan bare se over ofrt om det er brukanes.

 

Jeg som tenkte å kjøpe skjerm kort til 1500 spenn osv, haha.

 

Uansett, takker igjen. =)

Lenke til kommentar
Javel må beklage patrick men er så mange tråder rundt omkring med feks vil Radeon 4890 klare paint.exe osv..

 

Da jeg hadde 64 emu tidligere så kjørte jeg ganske bra med et 6600 GT kort og 3.2 ghz enkelt kjerne med 1gig ram tror jeg det var.

 

Sorry mac, men dette synes jeg må på alle måter regnes som et gyldig spørsmål. For å vite dette selv så må du nødvendigvis både ha erfaring fra flere emulatorer samt bra fortåelse av generell hardware. Greit nok at de er logisk at N64 ikke krver mye masinvare, men samtidig må man faktorisere inn at emulatorer ofte er veldig lite effektive og krever mye bedre hardware enn spillet egentlig krever om det ble kjørt på dens originale plattoform. Hvordan dette kan tolkes som trolling fortår jeg på ingen måter.

 

Vi besvarer jo her på forumet daglig hundrevis av spørsmål som folk mye enklere kunne googlet frem en guide for på 10 sekunder (typ "hvordan overklokker jeg" - google overclocking guide). Dette er jo et mye mer sammensatt spørsmål i mine øyne.

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Takker for svar :)

 

Hmm, jeg hadde tenkt å pøse ut med en god slump penger her jeg men.

 

Maskinen har allerede et Nvidia Geforce 7600(tror jeg..) kort installert, så kanskje jeg bare trenger å oppgradere CPU/RAM?

 

Har ikke peiling på hva jeg har av det, kan finne det ut men det får ikke blitt før i morgen.

 

Det skjermkortet skal holde rikelig til alt, ihvertfall om du ikke skal prøve å emulere PS2 også - det har jeg ikke prøvd selv så jeg kjenner ikke så godt til hva kravene er, men PS2 emulering er uansett ikke så godt utvilket enda. Hvis du sjekker dokumentasjonen til diverse emulatorer så står det forsovidt ofte hva som annbefales. De som programmerer emulatorene har naturligvis en bedre forståelse enn meg på hva som annbefales.

 

For RAM så brukes nesten ingenting for PS1,NES,N64 osv. Alle dise plattformene brukte systemer med veldig lite RAM i forhold til PCer, og emulatorene slik jeg forstår det bruker ikke særlig mye mer for å emulere dem. Så lenge du har nok til at OSet ditt kjører bra så er det sanynligvis plenty. Kan tenke meg at 1gig er mer enn nok, kanskje 2 om du skal være på sikre siden (eller du planlegger å bruke Vista eller Win7).

 

CPU er heller ikke noe som kreves særlig mye av, men sidne du ikke sier hva du har fra før så bør du gjerne sjekke kravene for eksempelvis de mest populære PS1 emulatorene (da PS1 krever mer enn N64, NES osv.)

 

Her er system requirements for ePSXe som regnes som den beste PSX emulatoren av mange (fra wikipedia):

 

* Processor: Pentium 200 MHz, recommended 1 GHz.

* RAM: 256 MB RAM, recommended 512 MB RAM.

* Graphics card: 3D graphics card needed with support for OpenGL or DirectX.

* Operating system: Windows: 9x (95, or 98/98SE), NT (XP, 2000, Vista, etc) -- GNU/Linux (any distro will do)

* CD-ROM: 16x or faster (optional)

 

If the computer just meets the minimum system requirements, ePSXe will emulate games roughly, averaging from about 60% to 100% full speed depending on plugins are used and how high the settings are on them.[citation needed]

 

Som du ser er kravene veldig lave i forhold til dagens standarder. Så lenge du ikke skal emulere PS2 som sagt så kan du regne med at dette også vil være rikelig til emulering av de eldre systemene også.

 

Til slutt en liten annbefaling siden du skal leke deg med emulering: Sjekk ut de to dungeons&dragons arcade spillene. De eier! (spesiellt med multiplayer) :)

 

Lykke til!

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...