Kimmmen Skrevet 25. oktober 2009 Del Skrevet 25. oktober 2009 Er det noken som har tips til gode julekaker? Lenke til kommentar
Pillenuppi Skrevet 25. oktober 2009 Del Skrevet 25. oktober 2009 (endret) Er glad i sånne hvite kakemenn man får på butikken jeg...regner med det går an å lage selv? edit: fant oppskriften! http://www.tine.no/page?id=28&key=8721&cat=648 Også har man jo kolakaker...nam! Kolakaker 100 g margarin 100 g sukker 1 ss sirup Røres sammen. 1/2 ts bakepulver 1/2 ts natron 1 ts vaniljesukker 3 dl hvetemel Blandes og siktes i. Rør deigen godt sammen. Del deigen i to og form den til to pølser. Legg dem på stekeplate og trykk dem flate. Stekes ved 200 grader Celsius til de er brune. Skjæres opp mens de er varme. Endret 25. oktober 2009 av Yadii Lenke til kommentar
Kimmmen Skrevet 25. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 25. oktober 2009 Er glad i sånne hvite kakemenn man får på butikken jeg...regner med det går an å lage selv? edit: fant oppskriften! http://www.tine.no/page?id=28&key=8721&cat=648 Også har man jo kolakaker...nam! Kolakaker 100 g margarin 100 g sukker 1 ss sirup Røres sammen. 1/2 ts bakepulver 1/2 ts natron 1 ts vaniljesukker 3 dl hvetemel Blandes og siktes i. Rør deigen godt sammen. Del deigen i to og form den til to pølser. Legg dem på stekeplate og trykk dem flate. Stekes ved 200 grader Celsius til de er brune. Skjæres opp mens de er varme. åja, ja dei e veldi go. her i sogn og fjordane kalla vi d "Brune pinna" Lenke til kommentar
KVTL Skrevet 29. oktober 2009 Del Skrevet 29. oktober 2009 Sjakkruter er en klassiker: 200 g smør 100 g sukker 3 ts vaniljesukker 4 ts kakao 300 g hvetemel Deigen holder til to stekebrett med kaker. Ha melet på bakebordet og legg sukker og smør oppå. Hakk ingrediensene sammen med kniv og arbeid så deigen med hendene til den er smidig. Del deigen i 2 deler. Kna inn vaniljesukker i den ene delen, og så kakao i den andre. Del både den lyse og mørke deigen i to, og rull ut i 4 lange pølser. Legg en lys og mørk ved siden av hverandre, og omvendt oppå. (mørk på lys og omvendt). Sett deigen kaldt noen timer. Skjær ca. 3 mm. tykke skiver og legg dem på smurt plate. Stekes ved ca. 225ºC i 8-10 min. (De lyse rutene skal fremdeles være lyse). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå