Gå til innhold

Julekaker til jul!


Kimmmen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er glad i sånne hvite kakemenn man får på butikken jeg...regner med det går an å lage selv?

 

edit: fant oppskriften!

http://www.tine.no/page?id=28&key=8721&cat=648

 

Også har man jo kolakaker...nam!

 

Kolakaker

 

100 g margarin

100 g sukker

1 ss sirup

 

Røres sammen.

 

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 ts vaniljesukker

3 dl hvetemel

 

Blandes og siktes i. Rør deigen godt sammen. Del deigen i to og form den til to pølser. Legg dem på stekeplate og trykk dem flate. Stekes ved 200 grader Celsius til de er brune. Skjæres opp mens de er varme.

Endret av Yadii
Lenke til kommentar
Er glad i sånne hvite kakemenn man får på butikken jeg...regner med det går an å lage selv?

 

edit: fant oppskriften!

http://www.tine.no/page?id=28&key=8721&cat=648

 

Også har man jo kolakaker...nam!

 

Kolakaker

 

100 g margarin

100 g sukker

1 ss sirup

 

Røres sammen.

 

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 ts vaniljesukker

3 dl hvetemel

 

Blandes og siktes i. Rør deigen godt sammen. Del deigen i to og form den til to pølser. Legg dem på stekeplate og trykk dem flate. Stekes ved 200 grader Celsius til de er brune. Skjæres opp mens de er varme.

 

 

 

 

 

åja, ja dei e veldi go. her i sogn og fjordane kalla vi d "Brune pinna"

Lenke til kommentar

Sjakkruter er en klassiker:

 

200 g smør

100 g sukker

3 ts vaniljesukker

4 ts kakao

300 g hvetemel

 

Deigen holder til to stekebrett med kaker.

 

Ha melet på bakebordet og legg sukker og smør oppå. Hakk ingrediensene sammen med kniv og arbeid så deigen med hendene til den er smidig. Del deigen i 2 deler. Kna inn vaniljesukker i den ene delen, og så kakao i den andre. Del både den lyse og mørke deigen i to, og rull ut i 4 lange pølser. Legg en lys og mørk ved siden av hverandre, og omvendt oppå. (mørk på lys og omvendt). Sett deigen kaldt noen timer.

 

Skjær ca. 3 mm. tykke skiver og legg dem på smurt plate. Stekes ved ca. 225ºC i 8-10 min. (De lyse rutene skal fremdeles være lyse).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...