CoconutJoiner Skrevet 24. oktober 2009 Del Skrevet 24. oktober 2009 Kanskje noe merkelig spørsmål men jeg skal lage ukens drink fra aperitif og tenker på å lage en "light" version til en sjåfør Kanskje ikke akkurat kokt men oppvarmet... http://aperitif.no/?id=25702 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-1ZSK0pUMX2 Skrevet 24. oktober 2009 Del Skrevet 24. oktober 2009 Når man brygger øl blir det jo "kokt", iallefall tilstrekkelig nok til at enzymene i kornene omdanner stivelsen til sukker. Du kan ikke bare "varme det opp", du må ha en viss temperatur for at prosessen nevnt ovenfor skal begynne. Og alkoholen er jeg rimelig sikker på at du ikke kan fordunste bort. Du kan jo blande apéritifen ut med vann og dermed gjøre til at det blir mindre antall gram alkohol per drink, men styrken på smaken vil jo bli påvirket. Lenke til kommentar
xaco Skrevet 24. oktober 2009 Del Skrevet 24. oktober 2009 etanol har et kokepunkt på rundt 80 grader Celsius vis jeg husker rett, så er bare og koke det en stund så vil all etanolen forsvinne ja. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-1ZSK0pUMX2 Skrevet 25. oktober 2009 Del Skrevet 25. oktober 2009 Det kan godt stemme, en oppskrift sier at du skal koke på 60-70 grader celsius, som da er rett under kokepunktet. Lenke til kommentar
KapteinKnut Skrevet 25. oktober 2009 Del Skrevet 25. oktober 2009 Enkelt svar: koker man en drikkevare med alkohol, om det er øl, cider, vin eller brennevin spiller ingen rolle, forsvinner alkoholen. som alle vet koker vann på 100 calcius (kan variere i forhold til meter over havet du er) alkohol koker på 78 grader celcius, så når vannet begynner å koke er allerede alkoholen vekke Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå