Marjhia Skrevet 23. oktober 2009 Del Skrevet 23. oktober 2009 Skal ta noen matbilder for jobben min. Har en ide om hvordan jeg skal gjøre det, men har ikke gjort det før, så hvis noen har erfaringer er jeg glad for det. Skal ta av ivertfall en kaldrett og en varmrett. Lenke til kommentar
War Skrevet 23. oktober 2009 Del Skrevet 23. oktober 2009 Jeg har sett det på TV, da svir de på grillstreker med "loddebolt" sprayer klarlakk på maten som skal simulere fett osv. Og dette firmaet var proffe, kom med 17 trailere utstyr og brukte flere dager og 1000 burgere for å få ett bra bilde. Jeg vil også ha forslag da jeg skal avbilde for å lage oppskrifter. Lenke til kommentar
Marjhia Skrevet 23. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 23. oktober 2009 Såpass ja. Så proff er ikke jeg dessverre.. Kun ute etter å ta "rene", fristende bilder. Har sett/lest en plass at de brukte en spray, men tror ikke det var klarlakk. Mulig det fins flere alternativ. Tror ikke kjøkkensjefen liker at jeg sprayer tallerkene med klarlakk iallefall.. Lenke til kommentar
PerB Skrevet 23. oktober 2009 Del Skrevet 23. oktober 2009 Du kan ha med egne tallerkner. Og så må du huske lyssetting. Svært viktig. Og unngå fosrtyrrende bakgrunn. Lenke til kommentar
alkymist Skrevet 23. oktober 2009 Del Skrevet 23. oktober 2009 Og husk at maten må se delikat ut i virkeligheten for at du skal kunne ta pene bilder... Når det gjelder spray kan du bruke vanlig vann - øv deg først på et eple f.eks. Lyssetting er som sagt viktig. Mat er heldigvis et statisk motiv, bruk stativ, så kan du slippe blits. Du kan jo sjekke f.eks www.Flickr.com for inspirasjon - søk på food... Lenke til kommentar
Marjhia Skrevet 26. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2009 Takk for tips! Da var oppdraget gjort, legger ut et par bilder hvis noen har interesse av det. Brukte ikke noe spray på maten, men jeg syntes det ble brukbart allikevel. Enkel lyssetting (har desverre ikke noe ordentlig utstyr), og kokken gjorde som vanlig en super jobb med opplegging av mat. Kom gjerne med kritikk! Lenke til kommentar
Johnny™ Skrevet 26. oktober 2009 Del Skrevet 26. oktober 2009 Hm, ble plutselig sulten... Maten så god ut den, ikke noe å si på det. Synspunkter fra en amatør: -Bakgrunnen forstyrrer litt - denne kunne med fordel vært ensfarget/nøytral -Litt stygge skygger på noen av bildene. Men - som sagt maten ser god ut, så du har vel oppnådd det viktigste Lenke til kommentar
cpy Skrevet 26. oktober 2009 Del Skrevet 26. oktober 2009 Veldig fine bilder, fin oppsett og delikate retter, brukte du kun blits, el. naturlig lys? bakgrunnen kunne vært noe annet, litt mer åpent mot lokalet, diffust mot et vindu, restauranten o.l., kanskje noe fine bestikk og servietter. bildet av lakseretten kunne kanskje vært glass med hvitvin istedetfor rødvinen. Lenke til kommentar
Marjhia Skrevet 26. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2009 Hm, ble plutselig sulten... Maten så god ut den, ikke noe å si på det. Synspunkter fra en amatør: -Bakgrunnen forstyrrer litt - denne kunne med fordel vært ensfarget/nøytral -Litt stygge skygger på noen av bildene. Men - som sagt maten ser god ut, så du har vel oppnådd det viktigste Bakrunnen er litt med vilje, bildene er tatt på hotellet jeg fotograferte for, og jeg tenkte at det kunne gi et mer "hjemmekoslig" preg med treveggbakrunn. Hotellet er nokså gammelt. Men mulig jeg feilvurderte der. Skyggene så jeg selv da jeg begynte å redigere. Lyssette jo selvsagt med hensikten å ikke få skygger, men var litt uheldig der.. Lenke til kommentar
Marjhia Skrevet 26. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2009 Veldig fine bilder, fin oppsett og delikate retter, brukte du kun blits, el. naturlig lys?bakgrunnen kunne vært noe annet, litt mer åpent mot lokalet, diffust mot et vindu, restauranten o.l., kanskje noe fine bestikk og servietter. bildet av lakseretten kunne kanskje vært glass med hvitvin istedetfor rødvinen. Brukte kun "naturlig" lys, en 500 watts arbeidslampe som jeg satte så den lyste rett ned på maten. Vurderte annen bakrunn, men det ble litt dumt med tidspunktet. Jeg tok jo på meg oppdraget som amatør(jobber på hotellet til daglig), og session var rett før/og under middag, så jeg kunne ikke ta det i spisesalen, eller mot et mørkt vindu. Men blir de ikke fornøyd med bildene, så gir jeg beskjed om at da får vi ta de om dagen, uten gjester. Lenke til kommentar
To be honest Skrevet 26. oktober 2009 Del Skrevet 26. oktober 2009 Er tallerknene helt hvite i virkeligheten? Lenke til kommentar
alkymist Skrevet 26. oktober 2009 Del Skrevet 26. oktober 2009 Maten var veldig delikat lagt opp! Lyssettingen var ok i mine øyne, men jeg ville gjort noe med bakgrunnen. Ingenting i veien med å bruke treveggen som bakgrunn, men duken kunne med fordel vært ensfarget. Ta vekk forstyrrende glass, og bruk gjerne høyere blendertall slik at hele tallerkenen blir skarp. Spesielt dessertbildet hadde vær bedre hvis hele tallerkenen hadde vært i fokus. Du vil da trenge lengre lukkertid, slik at stativ vil være en fordel/påkrevd. Og med de rettene du tok bilde av her hadde det vært helt feil å spray på vann eller lignende! Lenke til kommentar
Caze Skrevet 26. oktober 2009 Del Skrevet 26. oktober 2009 Du kan øke fargetemperaturen litt synes jeg. Ble litt "kaldt"... Lenke til kommentar
Marjhia Skrevet 26. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2009 To Be Honest: Ja, det er de. Maten var veldig delikat lagt opp! Lyssettingen var ok i mine øyne, men jeg ville gjort noe med bakgrunnen. Ingenting i veien med å bruke treveggen som bakgrunn, men duken kunne med fordel vært ensfarget. Ta vekk forstyrrende glass, og bruk gjerne høyere blendertall slik at hele tallerkenen blir skarp. Spesielt dessertbildet hadde vær bedre hvis hele tallerkenen hadde vært i fokus. Du vil da trenge lengre lukkertid, slik at stativ vil være en fordel/påkrevd. Og med de rettene du tok bilde av her hadde det vært helt feil å spray på vann eller lignende! Ser den med skarp tallerken, tar med meg det til senere. Må bare finne igjen min manglende festebrikke til stativet mitt... Lenke til kommentar
To be honest Skrevet 27. oktober 2009 Del Skrevet 27. oktober 2009 (endret) Ok, maten er pent laget men avbildingen faller dessverre igjennom. Når du bruker en arbeidslampe som lys så må du vite at den gir en fargetemp som er langt fra ønskelig. Du skulle tatt hvitballansen først eller i værste fall stillt den etterpå i PS. Det kan se ut som om du har hatt kamera på AWB og det er aldri særlig heldig i kontrollerte lysforhold der du vil ha hvert bilde helt likt mtp. ballanse. Særlig det første bildet bærer preg av dette. Dessuten, markante skygger som ligger som mørke skyer over maten slik at detaljer forsvinner helt, bilde 2 og 4 er eksempler på det. Tips til neste gang: Kamera på stativ, litt mer overvinklet slik at maten ikke kommer i så mye profil og f8 eller mindre slik at mer kommer i fokus, du er jo på stativ så lukker kan godt trekkes veeeeldig langt, tenk på bagrunnen som allerede er nevnt og prøve med minst tre lyskilder. Har du ikke det så sett arbeidlampen (hvis det er den du fortsatt bruker) i Rembrandt posisjon og bruk reflektorer på sidene, dette kan være så enkelt som hvite A4 ark, da får du lyst opp detaljer innimellom skyggene der keyen din ikke kommer til. Ellers bra forsøk og fine utsnitt, bortsett fra et som skal ut (hvis dette hadde vært nytt på nytt) gjett hvilket? (Og da kun basert på utsnitt) Endret 27. oktober 2009 av To be honest Lenke til kommentar
Marjhia Skrevet 28. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 28. oktober 2009 Ok, maten er pent laget men avbildingen faller dessverre igjennom. Når du bruker en arbeidslampe som lys så må du vite at den gir en fargetemp som er langt fra ønskelig. Du skulle tatt hvitballansen først eller i værste fall stillt den etterpå i PS. Det kan se ut som om du har hatt kamera på AWB og det er aldri særlig heldig i kontrollerte lysforhold der du vil ha hvert bilde helt likt mtp. ballanse. Særlig det første bildet bærer preg av dette. Dessuten, markante skygger som ligger som mørke skyer over maten slik at detaljer forsvinner helt, bilde 2 og 4 er eksempler på det. Tips til neste gang: Kamera på stativ, litt mer overvinklet slik at maten ikke kommer i så mye profil og f8 eller mindre slik at mer kommer i fokus, du er jo på stativ så lukker kan godt trekkes veeeeldig langt, tenk på bagrunnen som allerede er nevnt og prøve med minst tre lyskilder. Har du ikke det så sett arbeidlampen (hvis det er den du fortsatt bruker) i Rembrandt posisjon og bruk reflektorer på sidene, dette kan være så enkelt som hvite A4 ark, da får du lyst opp detaljer innimellom skyggene der keyen din ikke kommer til. Ellers bra forsøk og fine utsnitt, bortsett fra et som skal ut (hvis dette hadde vært nytt på nytt) gjett hvilket? (Og da kun basert på utsnitt) Da må det ha skjedd no gæli, for jeg stite inn hvitbalansen før jeg tok bildene. Stilte på Tone, Contrast og Color i PS, men da ble det sikkert feil. Er dessverre ikke så god på å se hvitbalanse og slik enda. Takk for tips, har tenkt å skaffe meg litt mer ordentlige lyskilder etterhvert. Bildet som skal "ut" er nok fisken, nr 3, ser nå at jeg har kuttet midt i sausen.. Lenke til kommentar
To be honest Skrevet 28. oktober 2009 Del Skrevet 28. oktober 2009 (endret) Da må det ha skjedd no gæli, for jeg stite inn hvitbalansen før jeg tok bildene. Stilte på Tone, Contrast og Color i PS, men da ble det sikkert feil. Er dessverre ikke så god på å se hvitbalanse og slik enda. Takk for tips, har tenkt å skaffe meg litt mer ordentlige lyskilder etterhvert. Bildet som skal "ut" er nok fisken, nr 3, ser nå at jeg har kuttet midt i sausen.. Hvis du satte riktig hvitballanse i kamera før du tok bildene så skulle du holdt deg unna tone og color i PS, bruk heller curves og event. hue/saturation. Du kunne også prøvd litt D&B for å få frem litt detaljer i skyggene. Bilde 3. Fisken skal ut ja Endret 28. oktober 2009 av To be honest Lenke til kommentar
Marjhia Skrevet 31. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2009 Okey, takk for tipset Men kobler ikke helt hva du mener med D&B? Lenke til kommentar
Ghazaa Skrevet 31. oktober 2009 Del Skrevet 31. oktober 2009 Okey, takk for tipset Men kobler ikke helt hva du mener med D&B? Dodge and Burn. Lenke til kommentar
Marjhia Skrevet 31. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2009 Of course. ^^ Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå