Ufrisk Skrevet 17. oktober 2009 Del Skrevet 17. oktober 2009 Denne er veldig barnslig, jeg vet. Når man lager taco er det gjerne vanlig å brune kjøttdeigen, ha i krydder og så en dl vann.. I de store Enchiladaspakkene på butikken er det en oppskrift på baksiden man skal følge: Bland kryddermix, 1 dl vann og tomatsausen. Kryddermixen er slik en som man får på butikken hvor det står en oppskrift bak på. Veninnen min blander tomatsausen, vannet og krydderet i en bolle, før hun setter det i stekepannen med kyllingen. Si meg, (selvom det bare står bland, som er hennes argument for dette), er det ikke underforstått at du skal steke kyllingen i kryddermixen, tilsette en dl vann for så å tilsette tomatsausen først når dette har stått og "marinert" litt? Så blir det kylling med kryddermix-smaken og tomatsaus. Ikke bare stekt kylling uten krydder, oppi tomatsaus.. Jada jada, tåpelig at vi holder på sånn. Men likevel.. Jeg prøvde å spørre henne hva hun trodde den ene desiliteren med vann var til, som hun blandet med den ferdiglagde tomatsausen, men det var fordi den var så "sterk". Tenk litt over dette: Hvis det på oppskriften står at man skal tilsette vannet i tomatsausen, hvorfor har ikke produsenten bare tynnet ut tomatsausen fra før av? GAAH. Jeg får ingen ende på denne diskusjonen, noen sterke meninger der ute som er enige/uenige ? Lenke til kommentar
HValder Skrevet 17. oktober 2009 Del Skrevet 17. oktober 2009 Eg følger bare hodet, veit ikkje kva som står på pakninga. 1. Steik kylling i olje og krydder. 2. Tilsett tomatsaus og vatn og la det heile putre til du er fornøgd med smaken. Lenke til kommentar
Ufrisk Skrevet 17. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 17. oktober 2009 Eg følger bare hodet, veit ikkje kva som står på pakninga. 1. Steik kylling i olje og krydder. 2. Tilsett tomatsaus og vatn og la det heile putre til du er fornøgd med smaken. Men det er jo akkurat det samme om du bare blander alt først, før det kommer i gryta? Er jo de samme ingrediensene uansett.. ? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 17. oktober 2009 Del Skrevet 17. oktober 2009 Kvifor skal dei fordyre eit produkt ved å putte oppi noko alle har i springen? Kva du gjer først og sist betyr ingenting, alt samles til slutt uansett. Eg ville gjort det sånn: 1: Brun kjøttdeigen/kylling (du nevnte begge delar) 2: Bland vatn og krydder (om du gjer det i eit litermål eller panna betyr vel lite, men det blir betre fordelt om du blander krydderet ut i vatn), hell i panna og rør rundt 3: Tilsett tomatsausen og la det marinere nokre minuttar Kjøttet blir krydra sjølv om du ikkje steiker det i krydderet. Vatnet er der for å blande ut krydderet samt gje det heile noko å steike i. Skal du steike eller marinere noko er det ein fordel å ha fuktighet som kan fordampe. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 17. oktober 2009 Del Skrevet 17. oktober 2009 (endret) Tru meg, når du tilsetter krydderet har mykje å sei, forskjellige smakar kjem fram om du steiker eller kokar det. Vatnet er der forøvrig for å tynne ut det heile, om du likar ein tjukkare saus er det bare å bruke mindre vatn. Endret 17. oktober 2009 av HValder Lenke til kommentar
Ufrisk Skrevet 19. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 19. oktober 2009 Tru meg, når du tilsetter krydderet har mykje å sei, forskjellige smakar kjem fram om du steiker eller kokar det. Vatnet er der forøvrig for å tynne ut det heile, om du likar ein tjukkare saus er det bare å bruke mindre vatn. Er det jeg også mener. Klarer bare ikke komme opp med en logisk grunn hvorfor, slik at andre og skal "forstå". For det er jo faktisk en vesentlig forskjell. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 19. oktober 2009 Del Skrevet 19. oktober 2009 Tja, du får be dei prøve sjølv. Det er ein del kjemiske reaksjonar som spelar inn, men dei har eg verkeleg ikkje kontroll på . Lenke til kommentar
Penance Skrevet 26. oktober 2009 Del Skrevet 26. oktober 2009 Jeg blander kryddermix, vann og tomatsaus i en bolle før jeg blander det inn i kjøttet, i panna. Men det er vel mest fordi jeg sparer en del av sausen, uten kjøtt, til å ha på toppen. Er det det hun gjør, kanskje? Lenke til kommentar
Ufrisk Skrevet 27. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 27. oktober 2009 Jeg blander kryddermix, vann og tomatsaus i en bolle før jeg blander det inn i kjøttet, i panna. Men det er vel mest fordi jeg sparer en del av sausen, uten kjøtt, til å ha på toppen. Er det det hun gjør, kanskje? Hvorfor har du kryddermixen i tomatsausen først? Har du sett at det er to deler tomatsaus? For en av de to skal du ha på toppen til slutt. Den andre skal blandes i kjøttet, etter at det har stekt en stund sammen med kryddermixen. På den måten vil jeg tro at kjøttet tar smaken av krydderet. Og ikke bare forsvinner i tomatsausen. Lenke til kommentar
Penance Skrevet 5. november 2009 Del Skrevet 5. november 2009 Hvorfor har du kryddermixen i tomatsausen først? Har du sett at det er to deler tomatsaus? For en av de to skal du ha på toppen til slutt. Den andre skal blandes i kjøttet, etter at det har stekt en stund sammen med kryddermixen. På den måten vil jeg tro at kjøttet tar smaken av krydderet. Og ikke bare forsvinner i tomatsausen. Står det ikke på pakken at man skal blande tomatsaus, krydder og vann, blande inn i kjøttet og ta vare på halvparten av den ferdige sausen? Er det jeg gjør i alle fall. Hm, men du fikk meg til å tenke litt nå, kanskje jeg skal prøve å blande kryddermixen i kjøttet neste gang, før jeg blander inn halvparten av tomatsausen, og bruker den andre på toppen. Men.. blir det ikke litt "tam" smak på sausen på toppen, da? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå