Gå til innhold

Hvordan bruker jeg vaniljestang?


Anbefalte innlegg

Skulle lage creme brulee i går, og jeg trengte da vaniljestang.

Jeg har aldri brukt dette før, så jeg så i noen oppskrifter. Noen sa jeg skulle snitte den opp og skrape ut innmaten, for så å hive både stang og innmat i gryta. Noen mente jeg bare skulle ha stanga (uten frø)

 

Jeg brukte innmaten også, og selv om jeg silte det ble det fullt av bittesmå frø i bunnen.

Det smakte utmerket, men droppet å spise bunngrapset :p

 

Burde jeg gjort dette annerledes?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rett metode er snitt på langs og skrap ut frøene. Ta frøene og stengene oppi gryta. Stengene er med på å fremheve mer vaniljesmak da det ofte er vanskligt å få med seg alt av frø som finnes.

 

Vaniljestenge kan f.eks også brukes etter koking. Ta sukker oppi ett syltetøyglass og legg de tørre vaniljestengene oppi. Da får du vaniljesukker som du kan bruke til noe annet om du vil.

Endret av Gege
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...