Gå til innhold

Tips til PC oppgradering - (1000kr per komponent)


Anbefalte innlegg

Det å gi tips til andre på oppgradering er merkelig nok mye lettere enn å finne nye PC deler til seg selv, så som mange andre vil jeg høre med dere for tips og råd.

 

Først må jeg nevne at min PC står på 24/7 og er plassert på soverommet, så jeg ønsker helst at den er støysvak. Den trenger ikke være helt støyfri, men så støysvak som mulig.

Jeg må også nevne at jeg nylig nå har kjøpt Cooler Master Cosmos 1000 som jeg kjøpte fra Komplett når det var på tilbud (50% avslag), det er altså dette kabinettet som skal brukes i mitt nye budsjettbygg.

 

Jeg vet at et Core i5 bygg ville være mest ideelt, men prisen er litt i overkant for en fattig stakkar. Jeg tenkte først på et AMD 785G eller 790GX hovedkort og bruke det integrerte skjermkortet en kort periode til jeg fikk kjøpt et mer stillegående skjermkort. Dog etter å ha lest HW's Hovedkort anbefalinger, virker Asus M4A79XTD Evo ut som et bedre valg? Jeg har klart meg i over et år med mitt nåværende skjermkort, så da kan jeg holde ut en måned eller to til.

NOTER: Når jeg først nå skal kjøpe nytt, så vil jeg gå for DDR3.

 

Så kommer prosessoren og prosessorkjøleren.

Jeg har vurdert AMD Phenom II X2 550 og AMD Phenom II X3 720 Black Edition. Og siden jeg ofte driver med videoredigering, sier min magefølelse at AMD Phenom II X3 720 Black Edition med en ekstra kjerne vil være et bedre valg enn 400MHz mer hastighet?

Man har også AMD Athlon II X4 620 som jeg vurderte en kort periode, men ble en smule skeptisk når jeg fant ut at denne vell er blottet for L3 cache. Nå er jeg litt usikker på hvor viktig L3 cachen er og hvor den kommer til nytte?

Når det kommer til prosessorkjøleren, tenkte jeg først på Cooler Master Hyper Z600 som virket ut som en god passiv kjøler. Men er svært usikker på hvor smart det er å kjøre noe annet enn 64w prosessor med passiv kjøler?

Neste kjøler som var i mine tanker er Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2. Dessverre ble jeg litt skuffet av dårlig resultat fra en test jeg fant på nett. Når det er sagt, er jeg litt usikker på hvor mye jeg kan henge meg opp i en simpel test på nett, når "lillebroren" Arctic Cooling Freezer Xtreme tidligere har fått gode omtaler fra litt mer seriøse nettsider? Til slutt siden jeg er på et nokså strengt budsjett, har jeg sett på Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2. Nå er støynivået det viktigste punktet og dernest kjøleegenskaper. Jeg driver ikke med overklokking, men det vil godt hende av ren nysgjerrighet at jeg kommer til å teste ut AMD OverDrive OC programmet. Så at kjøleren har litt rom for OC er ønskelig. Så Kom gjerne med tips til CPU kjølere. Når det kjelder CPU kjøler, så har jeg på denne delen satt meg et budsjett på maksimalt 500 kroner.

 

Helt til slutt er det skjermkortet.

Det må nevnes at jeg ikke kan kalle meg en Gamer. Men det hender jeg en gang iblandt at jeg fyrer opp et spill, så helt ubrukelig i spill må det ikke være. Det første jeg tenkte var Gigabyte sitt passiv kjølte HD 4850 skjermkort, men dette virker nå ut til å ha heller laber tilgjenglighet. Jeg har også vurdert HD 4770 kortene. Dog når jeg først skal kjøpe nytt, er vell Radeon HD 5750 eller Radeon HD 5770 et bedre valg for skjermkort i 1000 kroners grensen? Til eksempel virker PowerColor Radeon HD 5750 PCS kortet med sin medfølgende Arctic Cooling kjøler ut som et godt valg?

 

Dere har vell nå et pekepinn på hva jeg er ute etter?

Setter stor pris på tips og råd, slik at jeg får mest mulig ut av mitt strenge budsjett.

PS: Må til slutt nevne at oppgraderingen vil skje gradvis. Planen min er å ha en fisk ferdig PC ferdig til Jul. Jeg har også bare for få måneder siden fått en ny 24" Asus skjerm av min morfar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...