hagfors Skrevet 24. november 2009 Del Skrevet 24. november 2009 Ser at advanced concept er ganske nært opp mot metabolic diet tankegangen jeg har fulgt i det siste. Stort sett lever jeg på, for å holde meg til benevnelsene fra myorev, "P" måltider hele uken, og "K" måltider lørdag og søndag. Skal prøve å legge om på timingen slik som Børge foreslår og se om det utgjør noen forskjell. Driver uansett ikke med dette som noen slags "kur", men fordi jeg har funnet ut at alt fungerer mye bedre for meg med en lav/nullkarbodiett. Sånn som jeg spiser i dag, med (energimessig) 50-70% fett og resten protein på ukedager, og 50-60% carbs, 30% protein og resten fett i helgene, så virker det som om jeg forblir i en slags ketosetilstand gjennom hele oppkarbingen. Har i alle fall ingen problemer med overgangen til null carbs igjen. Blir interessant å se hvordan dette eventuelt påvirkes av å ha såpass regelmessige carb måltider i en (overordnet sett) lavkarbodiett som advanced concept er. Stusser litt på at det i den ene setningen anbefales å gå tilnærmet uten carbs i opptil 24 timer etter trening, mens det i neste anbefales å spise frukt umiddelbart etter trening. For meg virker disse to rådene helt motstridende. Er også artig at Børge endelig tør å gå ut å være såpass politisk ukorrekt at han anbefaler fett fra egg, fete melkeprodukter og fete kjøttsorter etter trening. Tidligere har han vært litt vel opptatt av å holde seg innenfor den aksepterte rammen av olivenolje, omega 3 og fet fisk osv. Lenke til kommentar
War Skrevet 24. november 2009 Forfatter Del Skrevet 24. november 2009 (endret) Fettkildene vil etter de 1-2 første måltidene baseres mer på en- og flerumettet fett. Spiser du egg, fettrike melkeprodukter og rødt kjøtt er det neppe behov for å... Her er vel for eks helmelk som en del av fettet og ikke for å dekke proteinbehovet som de som drikker 6L pr dag. BCAA-pulsing og karbfaser, dette er nok kun for de mest ivrige, ikke noe man anbefaler svigemor. For meg virker disse to rådene helt motstridende. Gjennom hele listen der så kommer han med tips for deff og bulk om hverandre. Det er nå enda sant at 90% er kosten og 10% er programmet. De som behøver mer karbohydrater i kostholdet sitt, kan bytte P4 eller P5 måltidene til K - altså starte karbfasen allerede om morgenen på dag 2. Motsatte strategi benyttes av deg som fungerer bedre på lavkarbdietter eller har en stillesittende hverdag - bytt noen av K måltidene til P og kjør proteinfasen hele Dag 2, bare med litt karb til hvert måltid. Endret 24. november 2009 av War Lenke til kommentar
Tarzan99 Skrevet 28. november 2009 Del Skrevet 28. november 2009 Den viktigste er ganske enkelt at noen opplevde å bli så sulten når de kun spiste protein og fett at de enten var konstant sulten, eller måtte spise så mye protein og fett i hvert måltid at kalorioverskuddet ble for høyt. Særskilt så det ut til å være et problem hos de som hadde lav fettprosent (og høy insulinfølsomhet) fra før. Denne protokollen øker jo insulinfølsomheten enda mer, så problemet ble bare mer merkbart over tid. Min egen erfaring var at selv om jeg spiste en halvkilo karbonadedeig med 2 egg og ekstra MCT eller kokosnøttolje, var jeg sulten igjen 1,5-2 timer senere. En enkel løsning var å spise litt karbohydrater, det var som å slå av en bryter, og metthetsfølelsen varte minst dobbelt så lenge. Dette er sakset fra en artikkel av Fagerli. Jeg spør meg selv, hvorfor i huleste spiser han så mager mat? Kabonadedeig. Jeg spiser kjøttdeig fra økologiske dyr, med et fettinnhold på 23 %. Når jeg spise dette, så hiver jeg oftest over 2 desiliter kremfløte, og topper med 1 til 2 desiliter økologisk seterrømme (fra Røros, yummy). Du blir da ikke sulten av mettet fett???? Jeg holder meg som regel 6-8 timer på en fettrik kost. Mettet fett, selvfølgelig, den vil ikke senke insulinfølsomheten, det er overfladisk forskning, ny forskning kan finnes på kostdoktorn.se, den ØKER insulinfølsomheten. Karobhydater..gi meg et eple, og jeg får ulvehunger etter 3 kvarter. Fagerli kan mye fysiologi og cellemolekylærbiologi, men han har fortsatt ikke fått med seg at mettet fett er sunt? Hjernen trenger så mye som 120 gram karbo om dagen, og går man på lavkarbo og trener, "stenger" kroppen for opptak av karbo til muskelcellene, og holder det av til hjernen. Hjernen har VIP på karbo, alltid. Dette kan under tester oppleves som at fettet gjør cellene insulinresistente, noe som er feil. Det er simpelthen det at hjernen har tatt karboen, musklene får klare seg med fett, noe som primært er det beste, i og med at mitokondriene i seg selv er designet for fettforbrenning. Bakterier kan (som en kuriosoitet) ikke bruke fett, kun glukose som energi. Det gjelder også for kreftceller. Uten glukose, stopper kreftcellene opp, og dør. En tanke å ta med seg. Jo, en ting til, bakterier har ikke mitokondrier, og kan ikke bruke fett. Kan det bety at mitokondrier MÅ til for å bruke fett som forbrenning? Og i så fall, om vi har mitokondrier, osv osv. Lenke til kommentar
A-Jay Skrevet 28. november 2009 Del Skrevet 28. november 2009 (endret) Kabonadedeig. Jeg spiser kjøttdeig fra økologiske dyr, med et fettinnhold på 23 %. Når jeg spise dette, så hiver jeg oftest over 2 desiliter kremfløte, og topper med 1 til 2 desiliter økologisk seterrømme (fra Røros, yummy).Du blir da ikke sulten av mettet fett???? Jeg holder meg som regel 6-8 timer på en fettrik kost. Mettet fett, selvfølgelig, den vil ikke senke insulinfølsomheten, det er overfladisk forskning, ny forskning kan finnes på kostdoktorn.se, den ØKER insulinfølsomheten. Fagerli har da sagt i andre sammenhenger at mettet fett ikke er så farlig som mange påstår (selv om det ikke står svart på hvitt i denne artikkelen). For eksempel anbefaler han kokosnøttolje som er rik på mettet fett. Karobhydater..gi meg et eple, og jeg får ulvehunger etter 3 kvarter. Jeg hadde det også slik når jeg spiste mye brødmat/pasta/osv. Men etter at jeg gikk over til mye frukt i kostholdet merker jeg etter en tilvenningsperiode at jeg faktisk kan bli mett i mange timer ved å spise skikkelige måltider med frukt som tilbehør istedenfor brød/pasta/potet/ris/osv. "Ett eple" er da også veldig lite i forhold til det Fagerli anbefaler som en vanlig porsjon, pluss at man må spise proteiner og fett i tillegg. Fagerli kan mye fysiologi og cellemolekylærbiologi, men han har fortsatt ikke fått med seg at mettet fett er sunt?Hjernen trenger så mye som 120 gram karbo om dagen, og går man på lavkarbo og trener, "stenger" kroppen for opptak av karbo til muskelcellene, og holder det av til hjernen. Hjernen har VIP på karbo, alltid. Dette kan under tester oppleves som at fettet gjør cellene insulinresistente, noe som er feil. Det er simpelthen det at hjernen har tatt karboen, musklene får klare seg med fett, noe som primært er det beste, i og med at mitokondriene i seg selv er designet for fettforbrenning. Ett av hovedpoengene til Fagerli er nettopp at man må ha fett som en naturlig del av kostholdet. Slik jeg tolker ham så oppfordrer han i praksis til å ikke kutte ned på fett så lenge man ikke spiser sinnsyke mengder av det. Jeg ville iallefall spist mindre fett enn det jeg gjør om ikke F. gjorde et så stort poeng ut av nettopp fettinntaket. EDIT: Nå kom jeg på: Fagerli har også sagt i andre sammenhenger at fett er bra for metthetsfølelsene, det er en av grunnene til at han anbefaler inntak med fett til hvert måltid (det sto vel om det i en tidligere kostholdsartikkel som ikke er å oppdrive lenger). Endret 28. november 2009 av A-Jay Lenke til kommentar
War Skrevet 28. november 2009 Forfatter Del Skrevet 28. november 2009 (endret) men han har fortsatt ikke fått med seg at mettet fett er sunt? Fagerli skrev dette: Paradoksalt nok så har mettede fettsyrer en additiv effekt på proteinsyntese via aktivering av den såkalte mTOR (et proteinsignal som regulerer muskelvekst), til tross for at de reduserer insulinfølsomheten. høyere proteinsyntese med helmelk. Forklaringen ser ut til å være de nevnte mettede fettsyrene Det viser bare at det har plusser og minuser, det er vel litt langt å si at det er direkte sunt. Mettet fett i kjøtt, melk osv men på toppen av dette så får man laktose og andre ulumskheter. Jeg tolker det ikke som at over 50% av fettet skal være mettet, heller dit at om noe er det gjør det ikke så mye. B.F En- og flerumettede fettsyrer (spesielt omega-3) vil øke insulinfølsomheten, og da er det logisk å spise mer en- og flerumettet fett etter hvert som insulinfølsomheten etter trening reduseres. Dette har Fagerli snakket om i 10 år, lav karbo høy fett tolker noen som fri frotsing og spiser bacon og drikker smør til alle dagens måltider. Kjøttdeig spiser ikke fagerli da over 70% av kcal kommer fra fett gjerne mettet. Men han kan innta det etter å ha helt av fettet fra stekepanna. En av grunnen til at han spiser karbonade deig og heller fyller opp med en og flerumettet fett. Jeg spør meg selv, hvorfor i huleste spiser han så mager mat? Jeg synnes du skal spørre han og se hva han sier selv. Her... Endret 28. november 2009 av War Lenke til kommentar
Tarzan99 Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Du Tarzan, jeg vil jo øke muskelmassen og styrken, samt ha en så lav fettprosent som mulig... Hvordan stiller Lutz seg til dette? Så sant man ikke har en hjertesykdom, eller en annen hard metabolsk sykdom, som Astma, for eksempel, mener Lutz at den raskeste veien til øket muskelmasse og mindre fettprosent er lavkarbo, i og med at alt av karbo øker insulinet og senker veksthormoner, og motsatt. Jeg har forsøkt begge deler, og jeg går IKKE tilbake til karbohydrater. Muskeltilvekst med karbo - 3 kg på 5 år. Uten: 2 kg på 6 mnd....På lavkarbo får man balanse i hormonene. Det er bare en megastor bløff at man trener karbo for å trene, jeg lurer virkelig på hvor den kommer fra? Lenke til kommentar
War Skrevet 30. november 2009 Forfatter Del Skrevet 30. november 2009 (endret) Jeg spiser karbo, 75kg til 95kg på ett år. 95-103 året etter. Vil ikke si det ikke fungerer iallefall. Du vil ikke få noen mindre fremgang pga karbohydratene VS hva som er tilfellet på trening på konstante tomme glykogenlagre. Vil ikke si at det er noen fasit på karb, men at de fleste av oss presterer bedre på trening med fulle glykogenlagre er vel ikke til å putte under en stol. Alle trenere som har klienter i toppklassen når det kommer til bodybuilding/fitness er enig i dette. Det er også mange i mot, men disse har ingen resultater å stille med, ingen klienters resultater å vise til i samme kaliber. De har først bestemt seg for å være imot karb, deretter finner de argumentene. Fagerli testet 0 karb på seg selv og hans klienter, men alle gjorde det bedre med karb. Mengden er forskjellig etter størrelse på muskelgruppe, lengde på trening samt rep på treningene. Men fellesnevneren er at alle gjør det bedre dersom de får fyllt opp glykogenlagrene til neste trening og dermed får bedre resultater. Men det fungerer selvsagt uten også dersom man har kcal-overskudd, men de fleste vil prestere litt dårligere. Endret 30. november 2009 av War Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå