Gå til innhold

Noen spm ang kosthold


Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg lurer på hvordan det er med kosthold når det gjeldet min trening...

Jeg trener kampsport og tenker nå og begynne å trene vekter i tillegg for å forbedre meg på kampsporten og få strammere og mer muskuløs overkropp

 

Men ang kosthold så lurer jeg på om det er godt nok å ete normalt, med det mener jeg ikke oppsatte retter osv. men ha forskjellig frokost og lunch og middag osv uten tanke på hva det inneholder. at jeg ikke legger middagen etter hva som inneholder mest proteiner osv. men mer hva som er på tilbud og som frister til tider.

 

Er student på hybel så kan heller ikke legge ut for mye på mat

 

 

Ble litt rotete men håper dere får med dere hva jeg mener...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"men ha forskjellig frokost og lunch og middag osv uten tanke på hva det inneholder"

 

Konseptet "å spise variert" går ikke ene og alene ut på å spise forskjellige matvarer, pannekaker til frokost, kebab til lunch, hamburger til middag, osv..

 

Forstår at du som student og som menneske vil kjøpe det som er billig og det som er godt. Men vil absolutt prøve å spise proteinrikt, og du kan fint spise godt og billig selv om det skal være sunt. Jeg jobber på meny, vi har av og til 2,5kg kyllinglår for 39,-. Jeg regner med at slike tilbud kommer i alle mulige butikker fra tid til annen. Så kjøp inn masse når det kommer slike tilbud og legg det i frysern.

 

Anbefaler at du investerer i en flaske tran, det vil ha positiv effekt på mange områder. Prøv å spis mye, variert og sunt, i den grad lommeboken klarer det. Det som kan være lurt for en student som deg er å kjøpe proteinpulver. Da kan du blande pulver med melk (eller vann om du mener melk er for dyrt eller du ikke liker det f.eks). Den mengden protein/kcal du får fra et proteinpulver er mye større enn den sammen mengden fra matvarer, om man sammenligner prisen.

Lenke til kommentar

Om du ikke ønsker å låse deg til forskjellige typer mat, tror jeg det er lurt å investere i proteinpulver og/eller gainer. Med dette kan du fint justere mengen protein/kalorier du får i deg om dagen.

 

Men, det fungerer dårlig om du ikke har peiling på hva maten du spiser faktisk inneholder. Om du skal ha i deg ca. 160g protein per dag, og spiser havregrøt, loff med syltetøy og en grandis (dvs. lite protein/fett, mye karbohydrat) uten å være klar over at du må kompensere med proteinpulver, så kommer du ikke til å merke noe særlig fremgang.

 

Gode og billige proteinkilder er egg, tunfisk, Kiwis GoHelg-tilbud (120-160g storfe/svin/kylling/laks til 15kr, varierer hver uke), 2kg-posene med frosne kyllingbryst/kalkunbiter som Rimi (muligens andre) selger til ~160kr, proteinpulver. Istedenfor ris/potet/pasta kan du bruke couscous eller bulghur, har mye høyere proteininnhold og smaker godt (innvandrerbutikker har det billigst). Ellers kan du også sjekke ut litt fisk, f.eks. sei er billig og god.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...