Gå til innhold

Alta Bataljon, vil ha info


Anbefalte innlegg

Min besterfar tjenestegjorde i Alta Bataljon i Narvik i 1940. Men som mange veteraner var han ikke villig til å snakke om det, ingen i min familie og slekt har hørt han uttale seg om krigshandlingene, han sa ingenting. Alt vi vet er at han var i Alta Bataljon, mest sannsynlig som fenrik, og deltok i Gratangen og Bjørnefjell, og ellers hvor Altabataljonen var. Samt svekket hørsel på høyre øre og skuddskade på en hånd.

 

Det jeg vil vite, er egentlig alt som kan gi meg mer informasjon om han og Alta Bataljonen. Bøker, registere osv. Visstnok så var han i en jegertropp i bataljonen, dette antar vi siden det ble sagt at en "Fenrik Paulsen" (min besterfar) ble nevnt i som befal i en jegertropp i en bok om Alta Bataljon (tittel uvisst).

 

Så hvis noen av dere her inne har bøker, vet om registere hvor man kan finne navnelister og troppetilhørighet, evt. har egne slektninger som var i bataljonen og annen informasjon, blir jeg veldig takknemmelig. Svar gjerne på privat melding, hvis dette passer bedre.

Takk.

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...
Videoannonse
Annonse
Det stemmer. Spennende lesing om fenrik Paulsen og hans skitropp som er nevnt flere steder i boka "Bitts erindringer",

forfatter= Torgersen, Odd

utgivelsesår= 2008

tittel= Bitts Erindringer

utgivelsessted=Rasta

forlag=Forlaget Norske Bøker AS

side=130-

ISBN-978-82-8112-119-5


Det burde også være mulig å finne flere opplysninger på riksarkivet i Oslo. Jeg skriver nå en Wikipedia-artikkel om Robert Hassel, hvor jeg nevner Paulsen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...