Gå til innhold

hjelp med valp og leggetid


Anbefalte innlegg

Jeg har da fått en ny valp i huset, en engelsk setter gutt. Jeg har hatt den i 2 dager og har lest at det er fint om jeg ligger ved siden av den på det stedet den vanligvis skal sove om natten. Derfor ligger jeg på en madrass ved siden av buret den skal ligge i. Jeg pleier å legge meg når jeg ser han blir trøtt. Men når jeg da lukker buret blir han helt på styr og skriker. Jeg åpner og han løper de 20 cm bort til meg og legger seg inntil meg.. -.- Jeg syntes dette var søtt de første gangene men når han aldri vil sove inni buret kan det bli litt plagsomt. Den eneste metoden jeg har funnet ut at funker er å vente til den sovner i armene mine så han blir så trøtt at han klarer å sove med en gang jeg legger han i buret. Men dette virker jo ikke ofte. Jeg vil heller ikke at jeg skal sovne før han når han ligger inntil meg, for da kan han plutselig løpe opp uten at jeg våkner. Hvis jeg faktisk får han til å sove så er det bare for 2 timer, så er det på'n igjen :(

 

Tips, erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hatt hund på gården vår de siste 20 årene. Vi har fått en del valper som vi trener opp til gjeterhunder. Så dette kan jeg :)

 

Dette er et veldig typisk problem hos uerfarne hunde-eiere.

 

Hunden skal tåle å sove i buret, desto mer du "gir etter" for klagingen hans, desto værre kommer dette til å bli. Lås han i buret når det er leggetid og ignorer han til han sovner. Dette burde ikke ta lengre enn 20-30 min MAKS.

 

Du trenger heller ikke flytte soveplassen din, hunden sover i buret sitt, og du sover i sengen din. Desto før du aksepterer det, desto fortere kommer hunden til å gjøre det samme..

 

Du kommer til å få det vanskelig med hunden din om du ikke lærer deg å være strengere på slike ting. Stol på meg.

 

Håper dette var til hjelp :)

 

 

Mvh

Birger

 

 

EDIT: Må også få legge til at hunden din kommer til å ynke hver gang du lar den være alene. Med mindre du har tenkt å ha hunden med deg overalt hvor du går (på jobb, på reiser og på shopping), må du klare å ignorere ynkingen og la hunden lære å være alene.

Endret av gromit190
Lenke til kommentar
Hunden bør få en egen liggeplass hvor den får lov til å være i fred for både små og store. Liggeplassen bør plasseres på et rolig sted skjermet for sterkt lys, men samtidig slik at hunden ikke isoleres helt fra familien. Noen ønsker å bruke et bur som hundens liggeplass. Hunden må da få god tid til å venne seg til buret og til å trives i det. Et bur må aldri brukes som et sted hvor hunden kan ”stues bort” som straff eller når du selv er sur eller sliten og det ikke passer deg å ha den andre steder. Valper trenger mye søvn og dette må respekteres. En hund som stadig forstyrres vil lett bli utrygg og kan i verste fall begynne å forsvare seg selv og liggeplassen.

http://www.lagerzoo.no/info_hund.htm

Lenke til kommentar
Helst, vil ikke at han skal løpe rundt og gjøre fra seg og gå etter alle ledningene jeg ikke har klart å gjøre utilgjengelige. Jeg vil også at buret skal være stedet han skal sove.

En valp er jo ganske hyper de første mnd. Og sperre han inne når han egentlig må på do, synes jeg er ganske dårlig gjort. Husker ikke om du skrev hvor han skal sove, men hvis det f.eks. er på en gang så er det bare å lukke dørene til gangen, så du avgrenser området han skal være på.

 

Hunden vår er veldig glad i buret sitt, men vi har aldri lukket det. Hun søker det så snart hun vil sove og være i fred.

Det jeg har jobbet med, er å gjøre buret til et godt og trygt sted å være. Et sted hun vil være på frivillig. :)

Lenke til kommentar
Du trenger heller ikke flytte soveplassen din, hunden sover i buret sitt, og du sover i sengen din. Desto før du aksepterer det, desto fortere kommer hunden til å gjøre det samme..

 

For noe tull...

Valpen er vant til å sove sammen med familien sin og plutselig kommer den til et nytt, fremmed sted med fremmede mennesker. I tillegg til dette blir den stuet bort i et bur, ignorert og alene? Det gir ikke gode forutsetninger for bra relasjoner og et godt tillitsforhold til senere. Oppegående mennesker bør ligge i samme rom som valpen den første tiden for at den skal få en bedre overgang til alt dette nye. Som du nevner Kaizerlol søker valpen til deg for å sove, det er jo fordi den ikke føler seg trygg alene. Ved å ligge ved siden av den når den er f.eks i buret hjelper du den til å bli gradvis selvstendig uten at det trenger å bli særlig traumatisk for den.

Når det gjelder å ha lukket dør vil jeg si at det kommer an på hvor lett du sover :D Dersom du våkner av at valpen romsterer i buret så du kan ta den ut om den må på do så kan du ha den lukket. (Selv sover jeg som en stein så har alltid måtte ha døra oppe slik at jeg våkner når valpen trår over meg.)

Lenke til kommentar

Det beste må vel være for hunden å ligge i buret, ved siden av senga di, nå til å begynne med.

Når hunden nå synes det er OK med bur, bør buret flyttes(om du da ikke vil ha hunden i samme rom).

Den første stunden er det vel nesten ingen valper som sover igjennom hele natten. Og når hunden da i tillegg må ligge i et bur, vil det bli ekstra med syting.

Da min hund var liten, fikk han være på soverommet, løst. De første dagene ble det lite soving på meg, da knøttet fant ut at han fikk liv i meg utpå natta.

Jeg og samboer byttet plass en natt, og det tok fem minutter før bikkja la seg ned for å sove. Snakk om å gi etter :!:

Lenke til kommentar

Ikke la hunden spise i allefall 1 time før sengetid, gå en god kveldstur til han blir trøtt, og hvis han forsatt ikke roer seg, slår du i burdet sånn at han forstår du er sinna på han, det roer somregelt hunden, og slå i buret er ikke skadelig for hunden, trenger heller ikke slå hardt for at den skal forstå det :)

Lenke til kommentar

Ikke la den spise før natta i det hele tatt, spør du meg.

 

Og det hjelper IKKE å slå i buret eller gjøre noe annet negativt ut av det.

Et lite hyyysj bruker som regel å holde, når hunden har lært seg hva det betyr.

Triset er vel å ikke gi noen form for oppmerksomhet.

 

En bør også først venne hunden til buret. Ikke plutselig trykke en valp inn i et bur, og forvente at den skal sove ei hel natt ;) Det er feilen veldig mange gjør.

Lenke til kommentar

De første par nettene med min forrige valp var jeg ute med henne 4 ganger. Ved det minste kny trakk jeg på meg klær og bar henne ut i hagen. Hun skulle iallefall slippe å være tissetrengt!

 

Synes det er fint om valpen kan sove nedenfor senga. Hvis den blir redd eller ensom holder det ofte å bare legge handa nedi kassa slik at den kjenner at den ikke er alene.

 

Min var så liten da hun var valp (og er forsåvidt det enda) så hun sov i et reisebur i senga mellom meg og kjæresten, halvveis under dyna mi :blush:

 

Skal nevnes at det ALDRI er for sent å lære en voksen hund noe nytt (som f.eks at den ikke skal sove i senga, ikke skal sove på soverommet osv.) Våre to sover for tiden i senga, fordi vi har lyst. Men i perioder har vi hatt de i kurven sin på gulvet uten at det har vært noe nevneverdig problem å venne de til det. Nå venter vi vårt første barn, og det nærmer seg tiden hvor hundene skal lære å sove på ett annet rom.

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke hvorfor folk vil ha hunden i bur!

 

Hunden min ble avlivet for 3 uker siden, 10 år gammel. Han var syk, og dyrlegen kom hjem til oss for å gjøre jobben. Det siste han fikk gjøre var å ligge i sengen sin å tygge på ei griseøre til han sovnet.

 

Når vi fikk ham for 10 år siden, sov vi i gangen sammen med ham i noen dager. Etter hvert flyttet vi tilbake til soverommet, og hyling ble det, og det måtte vi tåle. Men ALDRI om jeg hadde sperret ham inne i et lite bur!

Scenario 1 - han vil enkelt og greit flytte seg eller snu seg eller strekke seg, ikke plass.

Scenario 2 - brann. Han må bare stå der å se ilden komme nermere og nermere

 

Ser for meg at innesperrede hunder blir aggressive og får liten selvtillit. Ikke sperr inne hunden. Hunden min levde fritt inne i huset, sov til og med i sengen sammen med meg. Det var en STOR schaefer, over normalhøyden, men verdens snilleste hund. Men da han døde visste vi at han hadde hatt det godt i livet, i motsetning til de hundene som er innesperret eller blir skutt når eieren har fått nok. Synes ikke det er noen verdig måte å dø for menneskets beste venn.

 

Beklager langt innlegg, måtte bare få det ut. Signing out!

Lenke til kommentar

Jeg synes ikke man skal se på bur som utelukkende negativt. Hunden vår har to bur, et stort og et transportbur.

Hun er like glad i begge to. I det store har hun mange pledd og et pledd over, så det blir som en hule. Inni der føler hun seg trygg og får være helt i fred. Men som jeg skrev ovenfor, vi lukker det aldri. :)

 

 

(Vi lukker så klart transportburet når vi kjører ;) )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...