Liberalistiske Samebror Skrevet 28. september 2009 Del Skrevet 28. september 2009 Noen som kan denne oppskriften til denne flotte og luftige omeletten som ble visst på Hellstrøm rydder opp på Torsdag? Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 28. september 2009 Del Skrevet 28. september 2009 Noen som kan denne oppskriften til denne flotte og luftige omeletten som ble visst på Hellstrøm rydder opp på Torsdag? Mener de reklamerer på slutten av hver episode at du finner alle oppskriftene på tv3.no, så jeg ville sjekka der først. Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 28. september 2009 Del Skrevet 28. september 2009 Etter et bittelite nettsøk fant jeg denne; 2 stk purre 3 ss hvetemel 3 dl melk 2 ss smør 4 stk egg salt pepper 250 g bacon smør FREMGANGSMÅTE: I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Rens og finkutt purren. Visp sammen mel og melk og rør det over varmen til det koker og tykner. Rør inn smør og purre. Rør en eggepøomme om gangen inn i omelettmassen og smak til med salt og pepper. Vend forsiktig inn eggehvitene. Strø baconet på toppen Stek omeletten nederst i ovnen til den er fast. Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 28. september 2009 Del Skrevet 28. september 2009 En oppskrift jeg kjenner til som er enklere, men kan fortsatt gi samme luftige (men ikke like glatte) resultatet er: 3 egg En skvett fløte salt og pepper eventuelle ting som du har i omeletten ost Varm opp pannen Pisk 3 egg, fløte, salt og pepper lett Fres det du skal ha i omeletten litt i pannen før du heller over eggene. Rør litt rundt i pannen mens du såvidt steker omeletten Dryss over ost Sett den i ovnen (200-250 grader) til den er ferdig Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 29. september 2009 Del Skrevet 29. september 2009 Har aldri hørt om en omelett som man har mel i før. Lenke til kommentar
B25S Skrevet 29. september 2009 Del Skrevet 29. september 2009 Har aldri hørt om en omelett som man har mel i før. Kanskje lurt å prøve det ut? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 29. september 2009 Del Skrevet 29. september 2009 Stivelse hjelper da ingenting for hvor mye en omelett hever seg vel? Det har med hvor gode eggene er. Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 (endret) Etter et bittelite nettsøk fant jeg denne; 2 stk purre 3 ss hvetemel 3 dl melk 2 ss smør 4 stk egg salt pepper 250 g bacon smør FREMGANGSMÅTE: I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Rens og finkutt purren. Visp sammen mel og melk og rør det over varmen til det koker og tykner. Rør inn smør og purre. Rør en eggepøomme om gangen inn i omelettmassen og smak til med salt og pepper. Vend forsiktig inn eggehvitene. Strø baconet på toppen Stek omeletten nederst i ovnen til den er fast. Bumper denne litt, tror dette er verdens beste omlett. Men 30 min i ovnen høres rart ut og 250g bacon på toppen like rart. Da tror jeg jeg heller ville gått for denne versjonen. Omelett seiler opp som billig studentmat no. 1 for tida. Her kommer en omelett jeg nettop lagde, med godt resultat: Omelett med paprika og sjampinjong: 1/4 gul paprika 6 små sjampinjonger 2 toppede ts hvetemel 1 dl melk 2 ss smør 3 egg salt pepper 50g Jarlsberg Sett på stekeovnen på 180 grader. Kutt paprika og sopp og stek det på middels varme, til det blir nokså mørt. Samtidig smelter du smøret i en liten kjele på middels varme, tilsett melk og mel når det er nesten helt smeltet og miks det hele godt med en visp. Når det tjukner tar du kjelen av plata. Så skiller du eggene og har i plommene først, som du visper sammen med det andre. Hvitene visper du først stive og fine for seg selv, før du vender de forsiktig sammen med resten. Når grønnsakene er passe møre, så fordeler du dem fint utover i panna og heller røra over. Du kan godt la omeletten stå på plata litt først, jeg pleier å ha den der 5 min først, strø over jarlsberg og så putte den i ovnen i 5 min til slutt. Med varme og tidspunkter må man bruke litt skjønn, i forhold til ovnen man bruker. Idealet er en fin og luftig omelett, som er gyllen, men ikke brun, under og litt fuktig i midten. Lykke til! Endret 23. januar 2010 av AvieN Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 24. januar 2010 Del Skrevet 24. januar 2010 Stivelse hjelper da ingenting for hvor mye en omelett hever seg vel? Det har med hvor gode eggene er. Evt. med hvor mye luft en jobber inn i eggeblandingen med pisken. Det er det som er hemmeligheten. Jeg bruker samme fremgangsmåte og ingredienser som Sodd Ball, ser jeg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå