Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Finne igjen stjålet bil. kan jeg ta den?


Mannen med ljåen

Anbefalte innlegg

kjøpte du bilen fra fabrikken når du kjøpte den?

hva om den opprinnelige eieren kom fra litauen og fant bilen "din" i parkeringshuset og tok den tilbake?

kanskje den er hos sin opprinnelige eier nå.

 

hvis noe slikt som du har beskrevet må du vel kontakte det lokale politiet og ditt forsikrings-selvkap og høre hva du skal gjøre.

ett annet stort problem er jo at chassie-nummeret nesten garantert er endret, det er dermed en annen bil på papiret.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kjøper har heller ikke gjort noe galt.

 

Eeh. Jo. Uaktsomt eller ikke, han har kjøpt tyvegods.

Det er vel en grunn til at juristene bruker ordet uaktsomt hele tiden.

 

Det er ikke opprinnelig eiers oppgave å gi almisser til han som TRODDE han hadde kjøpt en bil. Bilen kan ikke kopieres, så bare en av dem får den. Etter mitt syn er det soleklart at dette blir opprinnelig eier. Kunden har rett og slett kjøpt katta i sekken.

Lenke til kommentar

Vel, hvis bilen egentlig ble funnet på hønefoss, og det faktisk er din bil, bør du kunne ta den tilbake.

 

Har noen stjålet bilen din, har vedkommende antageligvis ikke solgt den videre på lovlig vis. Ingen papirer vil være i orden, og derfor er antageligvis kjøper klar over dette. Derfor ville jeg tatt tilbake bilen, uten å fortelle dette til snuten. Jeg ville derimot betalt tilbake til forsikringsselskapet; hvis det blir trøbbel slipper du å bli tatt for forsikringssvindel. 10 år bak murene for en feil er ikke akkurat ønskelig.

 

Jeg ville også funnet ut hvem den nye eieren er. Kanskje han/hun er den faktiske tyven ?

Lenke til kommentar
Kjøper har heller ikke gjort noe galt. Som sagt, én vil det uansett gå ut over. Så du må gjerne være uenig, men vil ikke vinne frem med det.. :)
Hvor hjemler du dette? frevild har jo et annet syn på saken i sin siste post (selv om han heller ikke hjemler det noe sted.)

Hm.. nei her tar jeg nok kanskje feil. Ved tyveri er det unntak fra regelen om godtroerverv, hvis man ser i "Lov om godtroerverv av løsøre". (http://www.lovdata.no/all/hl-19780602-037.html) Bra du følger med og korrigerer.

Lenke til kommentar

TA BILEN KJØR DEN TIL NORGE OG TA SAKEN HER!!

 

 

Hadde jeg vært i denne ''knipen'' hadde jeg gjort det, uansett så hadde det bare gått som det hadde gått, herregud det er din bil sånn egentlig det er en bil som er forsvunnet, som er rett og slett stjelt!

 

Tror ikke polititet i litauen gidder gjøre noe de har sikkert 4000 sånne saker allerede, da kommer sikkert saken din til og bli ''en sak til i bunken''...

Lenke til kommentar
Haha. Pent forsøk, NgZ, men beklageligvis å melde har frevild rett -- unntaket i lov om godtroerverv av løsøre § 2 kommer selvfølgelig inn her.
Dammit. Jeg skriver fagets siste kursoppgave og leser til eksamen, og trenger desperat avveksling. Helst av juridisk art, så jeg ikke får alt for dårlig samvittighet. Kan dere ikke krangle bittelitt i det minste? :p
Lenke til kommentar
Når du får igjen forsikring, "kjøper" forsikringsselskapet bilen av deg..

Gjør de virkelig det?

Jeg trodde bilen ble sett på som tapt, og at pengene jeg fikk var en erstatning, ikke en kjøpssum.

Jeg får jo ikke bestemme prisen (hvor mye jeg får tilbake.)

Joda, men det er jo slik at du får nok penger til å kjøpe en bil i like god stand.. Men jeg ser jo den at det er affeksjonsverdi på den.. Men da bør vell du tipse forsikringsselskapet, og spørre om du kan "kjøpe" den tilbake av de, nettopp på grunn av affeksjonsverdi.

Lenke til kommentar
Rent juridisk har ikke du noe å stå på i forhold til en godtroende kjøper. Ditt krav er i så måte mot tyven, ikke mot kjøperen.

Dette er jo bare tull, bilen er din enkelt og greit men blir kanskje vanskelig å bevise hvis den har fått en annen identitet.

 

Stjålet eiendom som blir funnet er den opprinnelige eieren sin, oppgjør med forsikringsselskapet er en helt annen ting.

 

Å kjøpe tyvegods i "god tro" gir deg ikke rett til tyvegodset, det gjør bare at du slipper fengselsstraff.

Lenke til kommentar

TA BILEN KJØR DEN TIL NORGE OG TA SAKEN HER!!

 

Hva gjør du når du finner ut at det ikke var din bil allikevel, og nå risikerer en ikke så altfor liten straff sonet i et litauisk fengsel?

 

Hvis nøkkelen han har med seg passer, så skal det godt gjøres at bilen som han har nøkkel som passer til og en malingsflekk på IKKE er hans bil.

 

Det som ble nevnt ang chassis nummer osv, hvis disse er filt bort, er det jo ganske tydelig at bilen er stjålet (er det et ord?) Det å endre et chassis nummer er litt værre...

Lenke til kommentar
Haha. Pent forsøk, NgZ, men beklageligvis å melde har frevild rett -- unntaket i lov om godtroerverv av løsøre § 2 kommer selvfølgelig inn her.
Dammit. Jeg skriver fagets siste kursoppgave og leser til eksamen, og trenger desperat avveksling. Helst av juridisk art, så jeg ikke får alt for dårlig samvittighet. Kan dere ikke krangle bittelitt i det minste? :p

Legg inn et spørsmål om juryordningen, så skal vi se at det blir flammekrig.

Lenke til kommentar

Juryordningen, ja. Skal virkelig den uerfarne hvermannsen få råde over tiltaltes skjebne? Eller bør vurderingen overlates til skarpsindige og kritiske dommere som ikke dømmer etter "magefølelsen," men etter bevisene?

 

Jeg heier litt på dommerne, jeg. Juryen kan i stedet få bestemme litt over straffutmålingen.

 

:)

 

Meeen.. dette hører vel hjemme på den skrekkelige politikkdelen av forumet.

Endret av frevild
Lenke til kommentar

Dette er skam at tyveri og Litauen er synonimer..

 

Siden jeg er fra Litauen, dette er forferdelig følelese.

 

Ikke alle bare stjåler..og De Baltiske landene er ikke noe mafia og organisert kriminalitetssted...

 

Stor del av organisert kriminalitet i Norge er gjennomført ikke av opprinelige Litauere, men av Rusere som har litauiskstatsborgerskap(Borgerskapet fikk de i 1990 da reglene var for myke).Mange av disse Litauere snakker ikke Litausk..(men dette er helt annet historia)

 

 

Om Norsk stjålet er funnet i Litauen, å kjøre den tilbake til Norge kan være forskjellige regler.

 

Hvis karosserinummer er ikke endret, Norsk eieren kan bare komme med sine røde midlertidige skiltene, få bekreftelse fra Litauisk politiet at bilen var stjålet og bare kjøre hjem.

Beste tilfelle er å skaffe originale Norske skiltene, da helt uten problemer.

 

Hvis karosserinummer er endret, da er vanskeligere, Eieren må bevise på noen måte at bilen tidligere tilhørte ham, få noen papirer i tilleg fra politiet, at korosserinummer ble endret.

 

 

Hvis politiet i Litauen gir tillatelse å kjøre med litauisk registrasjon, da Normen kan uten problemer kjøre.(Her en utlending kan bare kjøre Litauisk registrert bil.).Bare i sverige man får skifte skiltene til Norske...

Lenke til kommentar

Morsomt.

 

Legger inn et moment jeg også.

 

Du tar faktisk bilen med deg tilbake til Norge.

Glad og fornøyd, kontakter du forsikringsselskapet for å kunne kjøpe den tilbake.

 

..Og får vite at bilen, den ble da funnet etter at du hadde fått utbetalt forsikringspengene, og solgt på nytt siden forsikringsselskapet etter forsikringsutbetaling faktisk er juridisk eier av bilen...

 

Så nå er det visst du som er tyven. Hva gjør du for å tilbakeføre den til rett eier?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...