Gå til innhold

MIST 800W får sikringa til å gå!


Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat bygget meg en PC av enkeltkomponenter, og i går skulle den startes for første gang.

 

Jeg plugger strømkabelen inn i støpslet (ujordet), slår på strømbryteren til PSU'en, og da går sikringa i rommet!

 

Ut i sikringsskapet å aktivere automatsikringa igjen. Tilbake til PC'en, plugget ut alle strømpluggene fra strømforsyninga (praktisk med modular) og de to kablene til hovedkortet. Slår på strømbryteren og sikringa går igjen.

 

Ut og akrivere sikringa igjen. Flytta PC'en til boden der varmtvannsbereden står og plugga i en jorda kontakt der. Fint blått lys i på-knapp, sikringa like hel. Flytta PC'en tilbake til ujorda kontakt, slo på, sikringa like hel. Plugga inn alt og starta opp PC'en og installerte Windows.

 

Så for å teste slo jeg av PC'en og slo av bryteren på PSU'en. Plugget den ut og ventet litt. Plugget inn, slo på bryteren, og da gikk sikringa igjen.

 

 

Noen gode råd?? Min gamle PC fungerte fint på ujordet kontakt, og det er vel rart at det skulle føre til kortslutning i PSU'en (eller hva det er som får sikringa til å trigge)?

 

Har jeg feil på min MIST 800W modulare PSU?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har sannsynligvis for høy startstrøm på strømforsyninga til at sikringen takler det. Tipper at sikringen til varmtvannsberederen er større eller har annen karakteristikk (C istedet for B) og derfor funker det der.

 

Min Corsair 750 klarer heller ikke å starte på en vanlig 10A B-automat (det gjør ikke den ene støvsugeren vår heller).

 

Da du flyttet den rakk kondensatorene muligens ikke å lade seg helt ut før du plugget den inn igjen og derfor klarte den å starte opp igjen siden den da ikke trakk så høy startstrøm.

 

Foreløpig konklusjon:

Både PSU og El-installasjonen din er sannsynligvis ok, de bare passer ikke så veldig godt sammen...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mest vanlige er vel at kursen blir tappet for hardt. Finn ut hvilke rom sikringa gjelder for og prøv å koble ut noen kontakter i den aktuelel kursen. Slik kan du evt eliminere kursen som en problem kilde.

 

om det er kursen som er problemet kan løsningen være å bruke en extension kabel og koble pcen evtuelt andre komponenter på en annen kurs/rom.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...