Gå til innhold

Bør statskanalen drive med religiøs forkynnelse?


Myagos

Anbefalte innlegg

Det har ofte irritert meg at NRK i lange tider har drevet med religiøs forkynnelse av kristendommen i beste sendetid, og nå har dem tatt steget videre med muslimsk forkynnelse. Ikke hadde jeg hatt noe problem med det hvis kanalen var privat, men når jeg skal bli tvunget til å betale penger for spredning av religiøs overtro så har vi et problem som er et overgrep mot min frihet fra religion.

 

Bør NRK som er norges statskanal være nøytral eller skal man godta at pengene vi betaler går til religiøs forkynnelse?

 

http://www.dagbladet.no/2009/09/23/kultur/.../islam/8251128/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå kjem eg ikkje på kva som står i forpliktelsene til NRK men dei skal som statskanal være ein kanal som sender så mykje forskjellig at alle uavhengig av alder, politisk og relgiøs orientering skal kunne finne noke dei likar der.

 

Så med den bakgrunnen så burde NRK sende litt relgion, men då i frå alle relgiøse forkynnelser ikkje berre kristendom (og no islam).

 

Som ikkje kristen så hadde eg fortrekt at NRK ikkje sente noke relgiøst, men sidan dei er ein statskanal og dei derfor er forplikta til å respektere også dei som likar program med liten kommerisell appel så burde dei nok sende meir relgion frå alle relgionar.

Lenke til kommentar

Vi har jo en statskirke og Norge er vel et kristent land om jeg ikke tar feil.

Selv mener jeg stat og kirke (og alle andre religioner for den del) ikke har noe å gjøre sammen.

Om det hadde vært en kanal tilegnet religion bryr meg ikke sålenge ikke mine penger går til den.

Endret av PantZman
Lenke til kommentar

Det er det med statskirken som er problemet. Så lenge vi har statskirke er det nok bare å godta at NRK, som en statlig kanal, sender materiell knyttet til statens egen religion. Dette med muslims forkynnelse er kanskje en måte å forsøke å "veie opp" på.

 

Jeg er enig med PantZman; hovedproblemet ligger i at kirke + stat ikke er noen god løsning. I et land med religionsfrihet bør ikke staten henge sammen med en religion.

Lenke til kommentar

Man har muligheten til å melde seg ut av statskirken, mens vi er nødt til å betale NRK lisensen. Jeg mener fortsatt at så lenge NRK er en offentlig kanal alle betaler for, så burde religiøs forkynnelse være utelukket.

 

Jeg lurer på om dere faktisk har sett på dette? De gangene jeg har sett på så er det vanligvis en middelaldrende kvinne som gnåler om at man skal bruke penger og skrive tekstmeldinger eller brev hvor syke folk beskriver lidelsene sine og da skal Jesus fikse alt når hun rober hallelulja og amen. Dette har ingen verdi annet enn å lure penger fra dumsnille og overtroiske mennesker.

Lenke til kommentar

Den musliske forkynningen er det ingen etniske nordmenn som skjønner et kvidder av antagelig, så de kan vel si omtrent hva de vil for alt vi vet... godt innpakket i religiøst vassvass som alle slike "prekner" er...

 

Men har de sagt A så får de si B eller kutte det ut helt og holdent. Vi lever i et fritt land og jeg trenger jo ikke å se på det, like lite som de religiøse trenger å se på vitenskaps programmene jeg gjerne ser på, så vi stiller vel likt tenker jeg.... Men ser en på sannhets gehalten i dette vissvasset så er det merkelig at de får holde på ja! Ikke en dritt annet med så lite håndfast å fare med får den sammeTV tiden som kristendommen og nå islam har fått oppover... og ikke får de det heller. For meg kunne de like gjerne stått og messet om eventyret om hobitten og hvordan Bilbo fant ringen... Samme nytten for meg ihvertfall og like godt med beviser.. :)

Lenke til kommentar

NRK burde være nøytral fordi religion er en særinteresse.

Hvis en føler at en virkelig se et kristent program så får en vel bare skru over til Visjon Norge istedet.

Alle ikke-kristne religiøse (bortsett fra muslimer f.o.m nå) må finne andre kanaler selv hvis de føler at de absolutt se et program som går under deres egen religion. Så hvorfor skal kristendom, og nå Islam, være unntak?

Lenke til kommentar

Man trenger ikke betale lisens for å ha TV. Man må betale lisens om man ser ehh... TV på den. Bruker man en TV som dataskjerm er det bare å sende en mail til lisenskontoret der man sier at man har koblet den fra nettet. Det gjorde jeg, og jeg har ikke betalt lisens på noen år nå :)

 

Ang hva som sendes på NRK så er det tenkt at det skal til en viss grad reflektere det seerne vil ha. Derfor sendes det både gudstjenester og dokumentarer fra Dawkins. Det er fortsatt flest mennesker i statskirken, og derfor er det naturlig at de får noe mer sendeflate enn feks budister.

 

Noen av særegenhetene er bestemt av politikere. Som andelen samisk, nynorsk osv.

 

Hvis NRK ikke skulle vise noe som var en særinteresse så kunne de vel nesten ikke vist noe som helst. Fotball er jo også en særinteresse :) Det finnes jo nisjekanaler for alt mulig rart. Rene musikk/mat/sport/kristendom/nyheter/osv kanaler.

Lenke til kommentar
Nei. NRK skal være til for alle, også de med særinteresser.

Burde NRK da sende faste programmer for alle disse:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_relig...tual_traditions

 

Absolutt, det er ingen grunn til at dei relgionane som har flest medlemar skal få fordelar. I tillegg så burde ant-relgion organisasjonar få muligheita til å forkynne sine meiningar.

Litt av poenget med NRK er at dei med smale kulturelle interesser skal kunne finne det på NRK sjølv om det er eit for smalt kulturelt felt til at andre kanalar tar seg råd til å sende det.

Om eit par personar i norge er veldig interisert i å høyre bolivisk felemusikk så er det NRK som er kanalen dei skal kunne finne det på.

Lenke til kommentar

Er det ikke omlag 30% skeptikere her i landet?

 

Hva med religionskritiske programmer?

 

(Kritisk betyr ikke at det er motstand mot noe. I vitenskapelig forstand betyr det at man undersøker noe nærmere, så for oss som er interessert i vitenskap ville det vært givende å få vite hvordan religionen kristendom ble til og hvilke svakheter som ligger i den -- i stedet for å få vite hva som er godt med å være kristen, noe som vi har fått indoktrinert siden første klasse i skolen)

Lenke til kommentar

Så lenge vi har en statskirke vil NRK sende kristen forkynnelse, og så lenge vi har religionsfrihet vil andre religiøse grupperinger med rette kunne be om sendetid. Å kutte det ut blir nok uaktuelt, men som Andre1983 sier, kanskje en grei oppveier for ikke-troende hadde vært religionskritiske programmer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...