Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Å leve i en boble


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke noe nederlag å gå til psykolog.

Har hatt sommerjobb på en klinikk å innså at det er fler enn du tror som går til de, og når jeg tenker over det er det vel fler enn de som gjør som burde gå også!

 

Kan være en idè å få deg noe annet å gjøre enn å spille dataspill, sunne interesser som det heter på fint.. Er vanskelig å finne tiltak til det når du er nede, men kan også hjelpe deg fortere opp igjen.. Jeg kjøpte meg motorsykkel for noen år siden, og er nå overbevist om at det er meningen med livet ;)

Lenke til kommentar

Hei Dag.

 

Først av alt vil jeg understreke at det ikke lenger er tabu å gå til psykolog. Husker i første klasse på VGS så var det noen som spurte under en drikkelek hvem som hadde vært hos psykolog, og det var sirkus alle.

 

Ellers vil jeg si at jeg kjenner meg mye igjen i det du skriver. Jeg var i en lignende situasjon som varte i flere år (depresjoner, mislykka operasjon som "fucka" meg for livet, dame som slo opp etter den hendelsen, WoW-avhengighet på høyt nivå siden det var den eneste måten jeg fikk sosial kontakt med folk på utover skolen (selv i virkeligheten). WoW kombinert med elendig fysisk og psykisk helse førte til at jeg ble helt utmattet, fikk panikkanfall og skolen gikk RETT i dass).

 

Jeg har egentlig komt meg vekk i fra store deler ved å ta meg i nakken, bli selvstendig (det hjelper sykt psykisk å ha kontroll over alt selv), "grinde sosial xp" ved å lære om sosialverdi og annet relatert til PUA. Tankesett er ALT, og du styrer selv tankesettet i stor grad. Fått et bedre kosthold og blitt mer aktiv, som hjelper utrolig mye både psykisk og fysisk.

 

Eksen din kommer du over med tid. Ta tiden du trenger, men ikke sitt å depp med vilje. Kom deg heller ut å møt nye folk ASAP, det går som regel raskere over om du får masse nærkontakt med andre individer.

 

Lær kompisene dine brocode eller sunn fornuft, eller få deg et nytt/utvidet sosialt nettverk. Å skaffe seg nye venner er selvfølgelig ikke lett og er en prosess som tar tid (men som stadig kan utvikle seg i det uendelige). Det er svært mulig om du går inn for det og er enklere via felles venner. Jeg har også en kompis som tydeligvis har så lav sosial intelligens at han har pøst ut om ting jeg ikke vil andre skal vite, rett og slett fordi det er en del av hans "natur". Jeg sier nesten aldri noe der og da om det skjer, men han har fått høre det i etterkant de gangene det har skjedd og har blitt flinkere. Samtidig har jeg generelt blitt mer obs på hva jeg forteller. Men for å være ærlig så vil jeg koke det ned til noe så enkelt som at om kompisen min bør vite hvor grensen går og respektere det eller finne seg en ny venn. La folk vite hvor grensene går om de trør over. Hvis ikke er det uansett et destruktivt venneforhold og ikke noe annet enn et hinder i livet ditt.

 

Har ikke så mye å foreslå, bortsett fra at jeg anbefaler måter å utvikle deg selv på. Kom i gang, gjør noe. Snu livet ditt litt på hodet og få litt forandringer. For min del funka PUA fett, mest fordi det har gjort at jeg har fått et helt annet tankesett til omtrent ALT.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...