Gå til innhold

Passer skjermkortet til oppsettet?


Anbefalte innlegg

Den PC-en jeg har brukt daglig har nettopp tatt kvelden, så jeg trenger en ny pc.

I den gamle PC-en har jeg et GeForce 7800 GTX kort. Det jeg lurer på er hvor mye til flaskehals dette skjermkortet blir med følgende oppsett:

 

Mushkin XP2-8000 (4096 MB):

https://prisguiden.no/product.php?productId=95552

 

Asus P5Q Deluxe:

https://prisguiden.no/product.php?productId=96385

 

Intel Core 2 Quad Q9550

 

Jeg håper at skjermkortet ikke er alt for dårlig til et slikt oppsett, ettersom jeg godt kunne tenke å bli spart for ytterligere utlegg.

 

 

Takker for alle svar! :)

Endret av XII
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg bytta akkurat ut geforce 7900gtx med ett radeon hd 4890 og fikk mye mer ut av pc'en med det. skjermkortet ditt vil være det svakeste på pc'en, men du får max ut av det med det oppsettet da. foreslår nytt skjermkort rundt 1500kr klassen og oppover.

 

men du kan fint bruke det oppsettet der, og heller vente med å bytte skjermkort til en seinere dato. ingen som sier du må bytte akkurat nå:)

Lenke til kommentar

Målet mitt var å sette sammen den beste PC-en jeg klarte til ca 3-3500 kr. Mer enn dette har jeg for øyeblikket ikke lyst eller behov til å bruke på en ny pc. Jeg har nemlig en desktoperstatter på vei i posten, denne pc-en jeg nå setter sammen skal da hovedsaklig brukes som mediapc. Men jeg tenkte at det hadde vært greit om den kunne vært i stand til å kjøre en del spill i tillegg. Derfor satte jeg meg et pristak på 3-3500, tatt i betraktning at jeg har alt bortsett fra CPU, RAM og hovedkort fra før av.

 

Men er skjermkortet såpass utdatert at jeg ikke vil kunne ta utnytte av de nye komponentene, mtp spilling o.l.? Kan jeg eksempelvis ikke kunne kjøre de nyeste spillene (trenger absolutt ikke være på høyest innstilling osv, så lenge det bare ikke lagger)?

Lenke til kommentar

du klarer så absolutt å kjøre de nyeste spillene på lav grafikk uten lagg, eller uten for mye lagg. cpu og ram gjør ikke stort mot dette. isåfall hadde jeg gått for dual core fremfor quad core, så sparer du deg litt penger. for alt jeg vet så er ikke quad core så mye å hente med mindre du virkelig trenger det. til spill sammenheng eller media så er ikke no vits med no annet en dual core (skal ikke si med sikkerhet at quad core ikke gjør mye nytte av seg da)

 

men det oppsettet kommer til å kjøre ganske fint det der. vil du ha bedre grafikk seinere så kjøp deg nytt skjermkort til ett par 1000kr og kos deg på max grafikk;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...