Gå til innhold

Problemer ved Swap partisjon, linux mint


Huffern

Anbefalte innlegg

Har installert linux mint side om side ved windows vista, der mint installerte seg på en swap partisjon. Dette gjorde at jeg ikke fikk lagret noe data, pga at swap partisjonen sletter all inkommende data hvis jeg har forstått rett. i tillegg til at partisjonen som var på 2,2 gb, så ut til å fylles mer og mer. Noe som er rart siden jeg ikke fikk installert noen ting.

Til slutt etter en restart kom det opp en feilmelding om at det ikke fantes mer diskplass og det ble svart skjerm.

 

Jeg tenker på å installere mint på hele harddisken, og fjerne vista..Men vil da hele harddisken bli swap?...eller lager mint en egen swap fil? eller partisjon?..og vil jeg greie og lagre noe data etter installasjonen av mint?.

 

på forhånd takk for svar fra en nybegynner på linux :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Veit ikj om eg forstår deg rikti, men du skal jo ikkje kunne lagre på swappartisjonen. Det er jo den som blir brukt som xtra minne ++ av linux

 

Okey, jeg forstår. Men problemet mitt har vært at etter jeg installerte linux, fikk jeg beskjed med en gang at disken er full. Når jeg hadde hvertfall 3 andre partisjoner enn swap partisjonen som inneholdt godt over 150 GB. Så plass på disken var det. Så derfor regnet jeg med at linux prøvde å lagre data på swap partisjonen uten å få det til. Jeg er helt nybegynner så jeg forstår selv ikke alt dette helt enda :p. muligens tilgangen som var problemet, Mint ba om passordet mitt hver gang jeg skulle åpne en partisjonene fra "min datamaskin" eller hva det heter i linux :)

Endret av Huffern
Lenke til kommentar

Jeg installerte med oppstarts cd og valgte alternativet å installere sammen med windows vista. så linux ordnet alt selv. jeg valgte selv ikke noen partisjon.

 

Men nå har jeg valgt å installere linux mint på hele harddisken og totalt forlatt windows vista..og det gjorde godt :p for nå funker alt som det skal :)

 

 

Så da er det bare lære å bruke dette nye operativsystemet. Positivt overasket over endel ting. Tror ikke jeg blir å angre overgangen :)

 

Takker foresten for all hjelp :)

Endret av Huffern
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...