Fanta4free Skrevet 17. september 2009 Del Skrevet 17. september 2009 jeg har et stykke hjorte fillet i frysa på c 2.5 kg, noen som vet hva jeg burde gjøre med denne for og få den best mulig?? aldrig stekt det før bare spist på resturant...men hvordan burde jeg tilberede den? og det burde ikke være for kompliserte greier... Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 17. september 2009 Del Skrevet 17. september 2009 En hjortefilet på 2,5kg? Det var en stor hjort.. Men brun den i pannen, så inn i ovn på ca 120 grader til steketermometeret* sier ca 55 grader. Ta ut kjøttet og dekk det til med aluminiumsfolie og la det hvile i ca halvtime. I mens koker du ut langpannen kjøttet har ligget i med litt rødvin. Server f.eks med delikatessepoteter, sopp og en grønnsak til. *Har du ikke steketermometer? Kjøp det! Det koster en hundrelapp for et digitalt. Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 18. september 2009 Del Skrevet 18. september 2009 Se over i forrige post. Generelt når det gjelder store kjøttstykker så er det vanlig fremgangsmåte å brune det i panne, så i ovn på svak varme og bruke lang tid. --> Og så la det hvile etter steking <--. Og hvis man ikke er dreven på kjøtt så er termometer noe som gjør deg dreven. Lenke til kommentar
Fanta4free Skrevet 18. september 2009 Forfatter Del Skrevet 18. september 2009 hvor lenge må de stå for at det er ca 55grader Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 19. september 2009 Del Skrevet 19. september 2009 Kommer helt an på ovnen og temperaturen. Du kan sette temperaturen på 300 grader og få en kjernetemp på 55 grader på 0,svisj, men da blir kjøttet tørt og guffent. Du kan også sette tempen på 55 grader og la kjernetempen nå 55 grader i løpet av en dag, men det blir kanskje litt drastisk for allmuen. Det er ingen fasit på hvor mange timer det tar. Du får best smak og mørhet av å bake kjøttet på lav temp over lengre tid. Hastverk er lastverk, som det heter. Lenke til kommentar
Fanta4free Skrevet 31. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2009 vet det er litt lenge siden jeg har fått svar her men skal ha den i morgen og da lurte jeg på hvor mye vann eller hva jeg skal ha i langpanna skal jeg ha? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 31. oktober 2009 Del Skrevet 31. oktober 2009 Steken går i langpanne med en løk, en stor gulrot, en halv purre og evt. 100g sellerirot, alt grovkuttet og brunet på stekepanne. Når steken er ferdig, tar du den ut av pannen og setter den på et lunt sted for å hvile. Langpannen med kjøttsafter og grønnsaker kan du så deglasere, som det heter på fint, med kraft (helst demiglace, mener man får kjøpt det på Meny nå om dagen) og en dæsj vin. Da koker du løs fastbrente biter med kjøtt og får alle kjøttsaftene med i sausen. Etter 10 min. i ovnen skal du ha fått med det meste av smaken fra langpannen, dette siler du så i en liten gryte og koker inn til det tykner litt. Ha gjerne i litt tyttebær og smak til med salt og pepper, kanskje også litt einebær. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå