Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bytt e-postadresse! Jeg har gjennom årenes løp prøvd det meste, til syvende og sist er det bare en utvei: si opp adressen, få deg en ny og hold den NATO NUCLEAR TOP SECRET.

 

Men tro meg, før eller siden havner også den i ei liste, og så er kjøret i gang igjen.

 

Inntil SPAM straffes med døden uten rettergang, er nok eneste utvei å bytte adresse når nivået på blir uakseptabelt høyt.

Lenke til kommentar
Bytt e-postadresse!

Bare gi opp kampen?!

Tror ikke det. Jeg har hatt samme gratis adresse i snart 6 år, og jeg får vel rundt 60-80 spam mails i uken. Det er noe jæv... dritt, men jeg har satt opp 2 regler; en som søker på avsendere fra en liste på vel 35 domener (f.eks webspecial.com eller 123winners.com)og en som søker på bestemte ord (f.eks viagra, discount). Disse reglene tar 99% av all spam-mail og kaster dem i søppeldunken. Enkelt og greit.

Lenke til kommentar

har hatt min adresse omentrent like lenge som deg, og vil nødig bytte den ut.

har vært nazi på å dele den ut, men har ei veninne som har meldt meg på sånne bursdagsmailgreier, kjedebrev som blir sendt til hele adresseboka hennes ogsåvidere, og det har føkka regimet mitt.

 

de ordreglene høres greie ut. må teste det ut.

Lenke til kommentar
På den måten du holder den hemmelig?

Den tok jeg ikke helt ... Vennligst forklar. Det er uansett forskjell på de e-postadresser en bruker til "seriøse" gjøremål og andre mer "generelle" adresser. Selv har jeg til enhver tid minst 10 forskjellige e-postadresser gående, men bare 1, kanskje 2, som blir brukt i embeds medfør.

 

Ellers:

 

Når det gjelder programmer etc så har jeg selv en del regler og "useriøse" avsendere definert i e-postleser, men det hjelper dog så lite... Se bare på hotmail-kontoene, der er det flust med spam som kommer gjennom filtrene.

 

Så har vi jo Spamkiller, da... Men det er enda mer irriterende å måtte kjøre dette først for å renske opp i mailboks hos ISP, for så å starte e-postleser og hente ned posten.

 

Sett i lys av hvor mange og hvor ofte jeg mottar spam med samme eller liknende innhold;

 

Jeg lurer i grunnen på hvordan det kan være et marked for salg av sukkertøy ("piller") som skal få junior til å vokse halvannen meter over natten.... Verden vil bedras!

Lenke til kommentar
har hatt min adresse omentrent like lenge som deg, og vil nødig bytte den ut.

 

har vært nazi på å dele den ut, men har ei veninne som har meldt meg på sånne bursdagsmailgreier, kjedebrev som blir sendt til hele adresseboka hennes ogsåvidere, og det har føkka regimet mitt.

 

de ordreglene høres greie ut. må teste det ut.

 

97% av e-postadresser som spammes, blir hentet fra webadresser. Dette viser en test utført av CDT (se windows.no). Derfor må du enten sørge for å fjerne adressen din fra diverse websider, eller du kan kamuflere adressen (se Windows.no) hvis e-postadressen er på dine egne websider. Begge alternativene kan selvsagt være vanskelige eller umulige å gjennomføre i praksis.

 

Windows.no finner du en del gratis filtre, men jeg mener spam-filter er ikke et bra alternativ fordi du kan aldri være 100% sikker på at du ikke filtrer bort normal e-post. Du må jo uansett sjekke om meldingen virkelig er spam. Hvis du derimot er veldig mye plaget av dette, bør du kanksje benytte deg av filtre.

 

Jeg har selv prøvd Mailwasher i et par måneder, fordi programmet har fått mye skryt. Jeg skjønner ikke hvorfor mange skryter av det. Med Mailwasher kan du slette meldinger på serveren, før meldingene lastes ned på din PC. Dette høres jo bra ut, og førsteinntrykket er bra. Men den store ulempen er at du må bruke et annet program for å lese meldingene, dvs du må bruke to programmer for å behandle e-post. Dette er VELDIG tungvint i lengden.

 

Det beste alternativet er egentlig å bytte e-postadresse, men jeg bruker nå det nest beste alternativet. Jeg sletter rett og slett alle spam-meldingene med en gang jeg får dem, og tenker ikke mer over det. Denne metoden tar faktisk minst tid, hvis ikke du får voldsomt mange spam da.

Lenke til kommentar
www.mailwasher.net .. genialt program. sjekker mailkontoen din regelmessig, sjekker avsendere opp mot en database over spammere, og markerer spam for sletting.

 

Dette innlegget måtte jo komme :-)

 

Du må jo uansett sjekke meldingen selv, om den virkelig er spam, og evt slette meldingen, ikke sant? Da er det dobbeljobb å bruke Mailwasher i tillegg til ditt vanlige e-postprogram.

 

Men du mener altså at jeg tar feil?

Lenke til kommentar
Men du mener altså at jeg tar feil?

 

såklart. programmet blinker litt i systray'et, man sjekker hva som har kommet inn på serveren, ser at det er blacklisted og tittel er 'hot preteen cheerleaders eat horse cum for breakfast', trykker på process mail, og vips.. mailen er vekke. ikke helt optimalt, men bedre enn å hente ned i outlook/oe/eudora og markere av hver mail, for så å slette dem.

 

i tillegg har mailwasher diverse grader av 'strenghet'. hvis du bare vil ha mail fra utvalgte mailadresser, markerer man bare dem som 'friends' og resten blir automagisk slettet.

Lenke til kommentar

abene: "Men den store ulempen er at du må bruke et annet program for å lese meldingene, dvs du må bruke to programmer for å behandle e-post."

 

Både nei og ja. Du kan fint lese meldingene med Mailwasher, men det kan være litt vrient hvis de er skrevet i HTML. Desverre må du bruke et annet for å skrive/sende mail, og dette er jo litt dumt.

 

Andre mail-programmer som kan være greit å sjekke er Eudora og det som følger med i Opera. Selv bruker jeg stort sett bare Mailwasher siden jeg nesten aldri sender mail lenger.

 

PS: Ligg unna Outlook! Du kan jo ikke velge om du vil lese post som tekst eller HTML, så det er veldig usikkert.

Lenke til kommentar

har lekt litt med de reglene nå, og jeg satte regler slik at spam blir sendt til en egen mappe, så kjørte jeg reglene på alle mailene mine, og det ble endel "ekte" mail som havna i mappa.

-det betyr som dere sies at spamen må uanset sjekkes!

klarer meg egentlig bra får kanskje 20-30 spammailer i uka.

 

funker det, kan jeg når jeg gidder kjapt bla i spam-mappa får å sjekke for ekte mail.... har god tro på de reglene :woot:

Lenke til kommentar

Som jeg skrev et godt stykke tidligere i denne tråd så bruker jeg Spamkiller fra McAfee, funksjonsmessig lik mailwasher som ble anbefalt her.

 

Jeg opprettholder min soleklare anbefaling: bytt e-postadresse når det blir for mye. Selv har jeg enkelte e-postadresser publisert på web i forbindelse med affærer, og de druknes daglig i spam, gjerne 30-40 stk på en dag. Disse adressene har vært publisert i årevis, og sniffet opp av drøssevis av roboter og solgt videre.

 

Det er ikke snakk om å gi opp kampen, som antydet. Snarere å gjøre hverdagen litt enklere for en selv. Kampen er på langt nær over, noe en ser bl.a. i denne og denne artikkelen. Forslaget om et felles registreringssystem som antydet her kan også ha noe for seg, men som det står her så er nok det beste likevel å være usynlig.

 

Litt skremmende, men nokså informativ og nyttig lesing om spam finnes i denne Spamrapporten. Les og lær.

Lenke til kommentar

Andre mail-programmer som kan være greit å sjekke er Eudora og det som følger med i Opera. Selv bruker jeg stort sett bare Mailwasher siden jeg nesten aldri sender mail lenger.

 

PS: Ligg unna Outlook! Du kan jo ikke velge om du vil lese post som tekst eller HTML, så det er veldig usikkert.

 

Jeg bruker faktisk Eudora og er kjempefornøyd. Har aldri brukt Outlook eller Oulook Express og kommer aldri til å bruke dem.

 

Jeg har nå slettet Mailwasher og kommer heretter til å slette spam etter nedlasting, og dermed bruke mye mindre tid på å behandle spam.

 

Kanskje jeg er heldig som får "kun" ca. 15 spam per dag? Spam har faktisk økt mye i det siste månedene. Det er ikke lenge siden at jeg fikk kun 5 spam per dag.

Lenke til kommentar

Greit, jeg har en HELT annen erfaring og jeg er ikke alene:

 

nei, du har en fyr med fælt skjegg som backer deg opp. han skriver også "Just about every day I get another email from someone telling me they use MailWasher."

 

på et år det blir ca. 365 fornøyde folk som skriver at de bruker mailwasher, og hvis man så tenker seg frem til hvor mange som

 

1. ikke gidder å skrive inn en mail til denne mannen med skjegg. jeg vet jeg ikke kommer til å gjøre det.

2. ikke vet at han eller siden hans eksisterer,

 

så blir det ganske mange fornøyde brukere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...