Gå til innhold

[Løst]Hvilken bank skal jeg velge for brukskonto?


Kloever

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har tre banker for tiden.

 

Lønnskonto og slikt i DnBNOR siden det alltid er greit å ha et sted å gå når man har behov for lån og slikt. Har nesten ingen penger på konto der. Dessuten betaler jeg de fleste regninger i DnBNOR. Var på nippet til å kutte dem ut, men da de stoppet med månedsgebyret for å være kunde ble jeg værende. Har flyttet et par ganger de siste årene, og har opplevd fordelen ved å ha fysiske personer som kjenner min økonomi når det gjelder mellomfinansiering av bolig f.eks. Så om man kun skal ha en bank vil jeg anbefale å bruke en som har filial der du bor.

 

Så har jeg Skandiabanken hvor jeg har vært kunde siden de startet og som som jeg stort sett bruker til butikkterminaler og minibank siden DnBNOR ikke har fått rota seg til å få sendt ut kort med chip til meg. Dessuten koster det å ta ut penger fra andres minibanker med DnBNOR. Skandiabanken er også billigere ved minibankuttak i utlandet.

 

Den siste banken er YaBank som jeg bruker til sparekonto siden de hadde best betingelser da jeg opprettet kontoen. Men den vurderer jeg å kutte ut siden jeg ikke har så mye sparing i bank, men mer i fond og aksjer.

 

Min forrige sparekonto var i Kaupthing, men jeg tok ut pengene et par dager før de gikk konk.

 

Mitt råd er å ha flere banker. Trofaste bankkunder gjør at bankene blir slappe. Det koster ikke noe å flytte penger mellom de forskjellige bankene.

 

I gamle dager måtte man nesten stå med lua i hånda når man skulle snakke med noen i banken. Nå føler jeg mer at det er de som må kjempe for å ha meg som kunde. Husk at banken er avhengig av deg som kunde, så det er du som er sjefen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...