Gå til innhold

Hvor ble det av kystpartiet i valgkampen? (Stortingsvalg 2009)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men de tilhører/tilhørte heller ikke de typsiske små-partiene. Ved valget 2001 fikk de faktisk 44010 stemmer og ett mandat

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Stortingsvalget_2001

 

 

Ved valget i 2005 derimot fikk de "kun" 21773 stemmer. Men fortsatt mye større enn den andre floraen av småpartier. Husker jeg ikke feil, ble de vel rammet av endel indre strid og spetakkel(?) og etter det har de muligens slitt litt.

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Stortingsvalget_2005

 

Sjøl har jeg ikke satt meg inn i hva de står for, så kan ikke gi noe "attest" utover statistikk.

Lenke til kommentar

Nå er Rødt et litt større parti enn Kystpartiet. Rødt har også gjort det bedre på ulike meningsmålinger. En annen viktig ting, er at om Rødt kommer på stortinget, så vil det være med på å avgjøre om vi får en rød-grønn regjering eller ikke.

 

Kystpartiet derimot, har uttalt seg at de verken støtter det ene eller det andre. Dermed vil en mandat fra Kystpartiet være unyttig.

 

 

Edit: Media regnes som den 4 statsmakt, og ikke den 5 som du sier.

Endret av Hunter147
Lenke til kommentar
Sjøl har jeg ikke satt meg inn i hva de står for, så kan ikke gi noe "attest" utover statistikk.

 

Ja, det er ikke så rart heller, så lite pressedekning de har fått, til tross for at Stortinget sluttet seg til St. meld 18 (2008-2009): NRK-plakaten – dekning av valg, som pålegger Nrk ansvar for å dekke små partier før valgene.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/kkd/press....html?id=564294

 

Mens partiet Rødt fikk delta i partilederutspørringen, var ikke Kystpartiet med i partilederutspørringen.

 

På siden til kystpartiet står det:

"- Vi i Kystpartiet mener NRK har ødelagt valget med sine valgsendinger, sier Kystpartiets leder Kjell Ivar Vestå." - Han virker ikke akkurat fornøyd med å stå utenfor valgsendingene på TV.

http://kystpartiet.no/index.php?id=2&nid=551

 

"Er det demokrati at partiene som bare var en hårsbredd fra å komme inn på stortinget praktisk talt ikke får slippe til i riksmedia?Kystpartiets velgere betaler også lisens.." - Kjell Ivar Vestå, diskusjonsinnlegg på facebook.

http://www.facebook.com/topic.php?uid=8484...amp;topic=75464

Endret av goblin
Lenke til kommentar
de er ikke store nok... skal man forandre landet må man jo stemme på noen som faktisk har høy nok oppslutting til å faktisk kunne komme i regjering

 

Hva slags demokrati har vi hvis alle skulle tenke sånn. Det blir ingen forandring. Det er å velge det som har vært før, og lukke for det som er nytt. Det er å ikke stemme det du vil, fordi andre ikke stemmer det du vil. Da når man ikke bruker stemmeretten sin slik man vil, hva for et demokrati har vi da?

Lenke til kommentar
jeg syntes det mest idiotiske i Norge er at man på en så enkel måte kan danne koalisjons regjering... syntes dette er veldig feigt

 

Ja, det skulle vært et annet system som var som følger:

 

Det partiet som får flest stemmer, skal få over 50 prosent av setene i stortinget. Og det jevnt fordelt over alle fylkene.

 

Da får man en handlekraftig regjering.

 

Nei, det blir for mye svinging i politikken. det blir som USA. fra valg til valg. Man må sørge for en slags kontinuitet i politikken. Tror det er greit med koalisjonsregjering, men jeg mener at man må på en eller annen måte skaffe noen folkeavstemminger. Hva hvis partiene blir tvunget til å avholde folkeavstemminger som de plikter å innrette seg etter? Jeg synes at i et demokrati bør vi ha noen flere folkeavstemminger om viktige saker, som f.eks innvandring.

Endret av goblin
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ved valget i 2007 fikk kystpartiet 9090 stemmer, mens RV fikk 43K og i dette valget klarte dere å sanke sammen 5000 stemmer. Selvfølgelig får Rødt være med i debatter, mens dere får ikke lov. Sank sammen litt flere stemmer og jeg skal argumentere for at dere burde få lov til å være med i partilederdebatten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...