Luftbor Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Det trenger slett ikke være slik. Siden kjøtt blir dyrere, så blir også ferdigmat som inneholder kjøtt dyrere. Ergo får vi proporsjonalt sett samme forhold i pris mellom dem som i dag. Prisen på ferdigmat blir neglesjerbart dyrere fordi innholdet er kun en %-andel av produktet. Lenke til kommentar
Tabris Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Det trenger slett ikke være slik. Siden kjøtt blir dyrere, så blir også ferdigmat som inneholder kjøtt dyrere. Ergo får vi proporsjonalt sett samme forhold i pris mellom dem som i dag. Prisen på ferdigmat blir neglesjerbart dyrere fordi innholdet er kun en %-andel av produktet. Prosentandelen vil være den samme som i dag, ergo er det godt mulig at proporsjonsprisen blir det samme. Uanset er dette på sidelinjen for trådens tema, så vi bør kanskje bevege oss tilbake til menneskers holdninger til dyr. Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Prosentandelen vil være den samme som i dag, ergo er det godt mulig at proporsjonsprisen blir det samme. Uanset er dette på sidelinjen for trådens tema, så vi bør kanskje bevege oss tilbake til menneskers holdninger til dyr. Hvordan mat produseres har den største effekten på dyrenes velferd. Propersjonen kan hende er den samme. Effekten er ikke den samme på en bedrift og enkeltindividet. Det som er hele poenget. Lenke til kommentar
Tabris Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Som sagt: Det kan vi ikke vite. Og det blir altfor tynt å nekte å forbedre forholdene til dyrene basert på det. Lenke til kommentar
Muimiudo Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Hva med en kjempeenkel løsning- vi reduserer mengden store fabrikker og folk kan ha høns i hagen? Hva med å overlate litt av matproduksjonen til folk flest? Hva skjedd med innkjøp av gårdsegg, av lørdagsmarkeder osv? Lenke til kommentar
jaxawier Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Hva med en kjempeenkel løsning- vi reduserer mengden store fabrikker og folk kan ha høns i hagen? Hva med å overlate litt av matproduksjonen til folk flest?Hva skjedd med innkjøp av gårdsegg, av lørdagsmarkeder osv? hveit ikke hvordan det er ellers runt omkring, men her har man bondens marked med "hjemmelagde" produkter fra småbønder etc jevnlig, folk i trakten har sauer oppe i fjellet, og flere har frittgående høns de leverere/selger lokalt,mye lokalt salg dog, men virker som de er flinke i å jobbe med lokale bedrifter og butikker uansett om det gjelder egg,sauekjøtt,potet eller grønnsaker. Lenke til kommentar
Muimiudo Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Hva med en kjempeenkel løsning- vi reduserer mengden store fabrikker og folk kan ha høns i hagen? Hva med å overlate litt av matproduksjonen til folk flest?Hva skjedd med innkjøp av gårdsegg, av lørdagsmarkeder osv? hveit ikke hvordan det er ellers runt omkring, men her har man bondens marked med "hjemmelagde" produkter fra småbønder etc jevnlig, folk i trakten har sauer oppe i fjellet, og flere har frittgående høns de leverere/selger lokalt,mye lokalt salg dog, men virker som de er flinke i å jobbe med lokale bedrifter og butikker uansett om det gjelder egg,sauekjøtt,potet eller grønnsaker. Dere er heldige. Her jeg bor er det lite sånt. Så jeg har tenkt meg et småbruk i senere år. Lenke til kommentar
Constanse Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Vi skal ha høns i hagen i fremtiden. Her i Bergen er det Bondens Marked siste lørdag i hver måned tror jeg. Og på en av matbutikkene på Lagunen har de verdens beste kjøttboller (husker ikke hvilket type dyr det er laget av), som kommer fra en bonde et eller annet sted i litt nær omkrets. Lenke til kommentar
jonlem Skrevet 2. november 2009 Forfatter Del Skrevet 2. november 2009 Dere er heldige. Her jeg bor er det lite sånt.Så jeg har tenkt meg et småbruk i senere år. Er du sikker? Hvor bor du, sånn ca? Lenke til kommentar
Muimiudo Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 Dere er heldige. Her jeg bor er det lite sånt.Så jeg har tenkt meg et småbruk i senere år. Er du sikker? Hvor bor du, sånn ca? Halvtime unna Oslo. Vi har selvplukk på bær og sånn, og kan til nød få kjøpt gårdsegg og gulrøtter/ poteter fra gård, men bare i sekker. Er litt vanskelig å oppbevare sånt i leilighet. Hadde dog en høstfestival på en økologisk gård her i nærheten. Skal kjøpe småbruk og ha høns, kaniner, kalkun og grønnsakshage. Og potetjorde) Må bare fikse økonomien først) Lenke til kommentar
Heimlaga Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 tror det er svært uasansynlig at mennesker noen gang vil slutte å spise kjøtt, kjøttforbruket vil nokk heller øke med befolkningen. det er mye bedre å ha en saftig biff til middag enn et kålhode Det å tvinge mennesker til å spise kål istedefor synes jeg er umoralsk, nesten alle dyr spiser kjøtt av og til, selv om de opprinnelig er planteetende så tar de seg gjerne en liten kjøttbit i ny og ne feks kua og mye av vitaminene som finnes i kjøtt, er det lite av i grønnsaker, vi trenger et variert kosthold. tror svaret på porblemene når det gjelder økt kjøttforbruk, er at vi "dyrker" kjøttet selv LINK Lenke til kommentar
Muimiudo Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 tror det er svært uasansynlig at mennesker noen gang vil slutte å spise kjøtt, kjøttforbruket vil nokk heller øke med befolkningen. det er mye bedre å ha en saftig biff til middag enn et kålhode og mye av vitaminene som finnes i kjøtt, er det lite av i grønnsaker, vi trenger et variert kosthold. Ok, bare for å bringe litt praksis inn i teorien. Jeg har for 2 måneder siden kuttet drastisk ned på kjøtt, brød, poteter og ris, fett og salt. I tillegg har jeg kuttet ut all raffinert sukker og godteri. Nå spiser jeg stekt kylling/ fisk/ brødskive med kjøttpålegg/ spekeskinke med salat, tar meg et glass biola uten smakstilsetninger eller spiser et egg. Jeg har gått ned 3 kilo, kroppen har strammet inn, huden, neglene og håret har blitt bedre, jeg har bedre fordøyelse, sover bedre og ser generelt bedre ut. Døm selv. Lenke til kommentar
Heimlaga Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 tror det er svært uasansynlig at mennesker noen gang vil slutte å spise kjøtt, kjøttforbruket vil nokk heller øke med befolkningen. det er mye bedre å ha en saftig biff til middag enn et kålhode og mye av vitaminene som finnes i kjøtt, er det lite av i grønnsaker, vi trenger et variert kosthold. Ok, bare for å bringe litt praksis inn i teorien. Jeg har for 2 måneder siden kuttet drastisk ned på kjøtt, brød, poteter og ris, fett og salt. I tillegg har jeg kuttet ut all raffinert sukker og godteri. Nå spiser jeg stekt kylling/ fisk/ brødskive med kjøttpålegg/ spekeskinke med salat, tar meg et glass biola uten smakstilsetninger eller spiser et egg. Jeg har gått ned 3 kilo, kroppen har strammet inn, huden, neglene og håret har blitt bedre, jeg har bedre fordøyelse, sover bedre og ser generelt bedre ut. Døm selv. når jeg sier "kjøtt" mener jeg alt fra kylling til oskebiff. men seff hvis en spiser for mye kjøtt og for lite av grønt, fisk osv så er ikke det noe bra elr. men snakker om hvis en helt kutter ut all mat som kommer fra dyr fugler etc, så får vi for lite av enkelte vitaminer Lenke til kommentar
Muimiudo Skrevet 2. november 2009 Del Skrevet 2. november 2009 (endret) når jeg sier "kjøtt" mener jeg alt fra kylling til oskebiff.men seff hvis en spiser for mye kjøtt og for lite av grønt, fisk osv så er ikke det noe bra elr. men snakker om hvis en helt kutter ut all mat som kommer fra dyr fugler etc, så får vi for lite av enkelte vitaminer Vel, jeg snakker her om all kjøtt jeg og. Jeg spiser dyreprodukter hver dag, men bare 2-3 dager i uka er det faktisk kjøtt til middag. Noen ganger spiser jeg et par brødskiver med leverpostei i tillegg for å få jern i kroppen, fordi jeg avskyr brokkoli (som er et annet kilde for jern) Jeg spiser egg, ost, melkevarer, fisk osv. Og tro meg, kroppen har bedre av det. For det første, det finnes ingen vitaminer i kjøtt som man ikke kan få i seg på andre måter. For det andre, så dekker mitt inntak mer enn nødvendig av proteiner og fettløselige vitaminer. Og jeg spiser fortsatt kjøtt bare 2-3 ganger i uka. Tenk da på hvor store overdoser kroppen din får når du spiser kjøtt hver dag. og hvis du noen gang har jobbet i en butikk, vet du hvor mye mat (og kjøtt også) som kastes fordi det ikke blir kjøpt, og fordi det skal tas av hylla før det går ut på dato. Endret 2. november 2009 av Muimiudo Lenke til kommentar
jonlem Skrevet 3. november 2009 Forfatter Del Skrevet 3. november 2009 Halvtime unna Oslo.Vi har selvplukk på bær og sånn, og kan til nød få kjøpt gårdsegg og gulrøtter/ poteter fra gård, men bare i sekker. Er litt vanskelig å oppbevare sånt i leilighet. Hadde dog en høstfestival på en økologisk gård her i nærheten. Er ikke tilfeldigvis Ramme Rokke Fest du var på? Ligger litt sørafor Oslo da, kan jo tenkes du er på "motsatt" side. Uansett, jeg ville prøvd å sjekke litt rundt, det kan hende det finnes mer enn du tror Rundt her jeg bor er det en hel del. Ramme Gård har gårdsbutikk, de selger frukt, grønt, kjøtt, egg, og endel andre varer. Den Blinde Ku på Ås har utsalg på Ski storsenter, der får en mye snadder, det meste både kortreist og økologisk. Osten deres er legendarisk. På Emmerstad får en kjøpt helt nydelig honning, og det virker som de planlegger å utvide med andre ting også. De sier dog ikke noe om økologisk, men hey, om jeg kan hive meg på sykkelen og sykle dit og kjøpe honning i ny og ne istedenfor på Rema så er jeg happy. I tillegg er det plenty av selvplukk rundtomkring utpå høsten, bær, frukt, potet, alt mulig. Og litt slang blir det jo selvfølgelig. Sannsynligvis finnes det enda mer. Men som sagt, det forutsetter at du er på "rett" side av byen, jeg vet lite om andre steder @TheJan Det er vel ikke noen som sier man skal slutte å spise kjøtt? Jeg har i alle fall ingen planer om det. Det er sånn sett kun snakk om å endre på vanene. De aller, aller fleste av oss kan lett spise mye mindre kjøtt enn det vi gjør nå, og enda få i oss mer enn nok av det vi trenger. Min påstand er i så måte at veldig mange har et dårlig og lite variert kosthold, fordi de spiser for mye kjøtt og for lite av alt det andre. Lenke til kommentar
Muimiudo Skrevet 3. november 2009 Del Skrevet 3. november 2009 Halvtime unna Oslo.Vi har selvplukk på bær og sånn, og kan til nød få kjøpt gårdsegg og gulrøtter/ poteter fra gård, men bare i sekker. Er litt vanskelig å oppbevare sånt i leilighet. Hadde dog en høstfestival på en økologisk gård her i nærheten. Er ikke tilfeldigvis Ramme Rokke Fest du var på? Ligger litt sørafor Oslo da, kan jo tenkes du er på "motsatt" side. Uansett, jeg ville prøvd å sjekke litt rundt, det kan hende det finnes mer enn du tror Rundt her jeg bor er det en hel del. Ramme Gård har gårdsbutikk, de selger frukt, grønt, kjøtt, egg, og endel andre varer. Den Blinde Ku på Ås har utsalg på Ski storsenter, der får en mye snadder, det meste både kortreist og økologisk. Osten deres er legendarisk. På Emmerstad får en kjøpt helt nydelig honning, og det virker som de planlegger å utvide med andre ting også. De sier dog ikke noe om økologisk, men hey, om jeg kan hive meg på sykkelen og sykle dit og kjøpe honning i ny og ne istedenfor på Rema så er jeg happy. I tillegg er det plenty av selvplukk rundtomkring utpå høsten, bær, frukt, potet, alt mulig. Og litt slang blir det jo selvfølgelig. Sannsynligvis finnes det enda mer. Men som sagt, det forutsetter at du er på "rett" side av byen, jeg vet lite om andre steder Jepp, dat is da place. Jeg er på Stokkstad og plukker jordbær osv. Har ikke hært noe om Emmerstad, men sjekker det gjerne ut. Hvor ligger det? Problemet mitt er vel heller det at jeg bor i en liten leilighet og det er lite lagringsplass for potetsekker and alike. Men det blir noe selvplukk i naboenes hage, da) Og jeg sanker MYE bær og sopp. Lenke til kommentar
jonlem Skrevet 3. november 2009 Forfatter Del Skrevet 3. november 2009 (endret) Emmerstad ligger nede ved fjorden, litt sørafor Hvitsten. På Ramme får du kjøpt (lørdag-søndag 12-17) poteter og grønnsaker i løsvekt, i tillegg til egg og brød Tror forresten du får kjøpt honningen fra Emmerstad (og en hel del annet) i butikken til landbruksmuseet på Ås også. Helios på Ås har også endel, blant annet Grøstad-produkter Sopp ja, har planer om å lære litt mer om det. Synes det er i overkant skummelt når det finnes endel rimelig giftige saker der ute, og man vet fint lite om det. Men alt kan jo læres. Endret 3. november 2009 av jonlem Lenke til kommentar
Muimiudo Skrevet 3. november 2009 Del Skrevet 3. november 2009 Emmerstad ligger nede ved fjorden, litt sørafor Hvitsten. På Ramme får du kjøpt (lørdag-søndag 12-17) poteter og grønnsaker i løsvekt, i tillegg til egg og brød Tror forresten du får kjøpt honningen fra Emmerstad (og en hel del annet) i butikken til landbruksmuseet på Ås også. Helios på Ås har også endel, blant annet Grøstad-produkter Sopp ja, har planer om å lære litt mer om det. Synes det er i overkant skummelt når det finnes endel rimelig giftige saker der ute, og man vet fint lite om det. Men alt kan jo læres. Du kan bli med på sopptur en høst) De beste soppene er rimelig greie å skille fra de mindre troverdige. Ja, det er mye her i området, men det er så veldig adskilt. Er jo derfor folk heller drar til Rema - fordi alt er på ett sted. Det burde være lørdagstorg i småstore byer som Ski, Ås, Kolbotn osv. Lenke til kommentar
StormEagle Skrevet 3. november 2009 Del Skrevet 3. november 2009 (endret) Anngående veggiser: De fleste veggiser er tynne, eller direkte underærnærte. Og de fleste som har vært veggis i lang tid og ikke knasker div kosttilskudd hver dag har også div. mangelsykdommer pga. sitt kosthold. Jeg så et TV programm en gang hvor det var noen foreldre som komm inn med en veldig undervektig og feilærnært baby til et sykehus. Det viste seg etterhvert at disse foreldrene var noen vegitarianere som hadde fått den lyse ideen at babyen deres også skulle være veggis. Det endte med at politiet komm og hentet disse foreldrene og tok fra de barnet pga kraftig feilærnæring (barnet ville ha dødd om de hadde fortsatt noe særlig lengere). Moralen er vel at mennesker trenger kjøtt eller andre animalske produkter for å få de næringsstoffene som vi trenger (blandt annet nokk protein). Og hvis man ser på dyreværden så vil man se at planteetere står og spiser hele dagen for å få nokk næring og de har også et mye lengere og mer komplisert fordøyelsesystem enn mennesker, mens noen kjøttetere kan felle og spise et bytte i uka, el. og fint overleve på dette og gjøre andre ting enn å spise hele dagen. Ja grønnsaker og frukt er sundt, men å bare spise dette er ikke sundt. Endret 3. november 2009 av flesvik Lenke til kommentar
Constanse Skrevet 3. november 2009 Del Skrevet 3. november 2009 (endret) ^ Det der er helt feil! Jeg har en "onkel" som er vegetarianer, og har er ganske stor og kraftig (ikke som feit, men som at han har mye muskler og slett ikke er radmager) Og det du beskriver fra det TV-programmet høres veldig ut som en episode av House... Der var saken at ungen fikk nok næring, men den hadde en eller annen sykdom. Jeg vil anbefale deg å lese om det å være vegetarianer, for det du skriver er bare sprøyt! Og frem til du linker til info om det programmet, kommer jeg til å være overbevist om at det er noe du bare plukket opp i underbevvistheten fra House. Sorry for krasst svar, men det var så lite gjennomført og med dårlig info! Det er ingen som trenger å spise kjøtt, du får akkurat de samme stoffene fra mange andre kilder, kanskje bare i mindre konsentrasjoner. Her er noen nyttige linker til deg: http://www.vegetar.com/ (Her er et direkte svar til det du snakker så feilaktig om: Jeg har hørt at vegetarianere ikke får i seg nok protein? Dette er et av de områdene der det hersker flest utdaterte fordommer om vegetarisme. Proteinmangel er ekstremt sjeldent hos vegetarianere i utviklede land - faktisk viser undersøkelser at vegetarianere normalt heller får i seg for mye protein enn for lite. På samme måte er det også en utdatert antakelse at vegetarianere må passe på å få i seg både korn og belgfrukter i ett og samme måltid for å få i seg såkalt "fullverdig protein".) Og generellt andre spørsmål mange har: http://www.vegetar.com/mt/2006/05/vanlige_...vegetarism.html (Jeg er ikke vegetarianer selv, syns bare det er irriterendes med synsing av folk som ikke har peil.) Endret 3. november 2009 av Constanse Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå