Gå til innhold

seagate bråker "i det skulte"...


Anbefalte innlegg

Hørte at seagate skulle være en stille disk, i alle fall idle modus.

Dette er halvt rett... selve motoren bråker ikke så mye, men når maskinen blir stående stille en stund, eks hvis jeg skal lese en webside eller skrive noe i word, så leser disken konstant... mulig at dette er et vedlikeholdsarbeid som blir utført, men irriterendes at den skal ha denne lese/skrive lyden så jækla mye... da går liksom vinninga opp i spinninga :-?

 

enig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

512... så det burde holde... lyden kan oppfattes som at den driver å defragmenterer... det skjer ikke hele tiden, men veldig ofte starter den å jobbe ca 30sek etter at jeg ikke har utført en kommando som ikke bruker disk... lese/skrive lydnivået er ganske høgt også, så litt irriterendes...er det ingen andre som har merket dette?

 

(skjer som sagt ikke hele tiden, men veldig ofte)

Lenke til kommentar

selvsagt er det ikke software-relatert, hvordan kan du da forklare at ingen av mine tidligere disker har gjort det...? nå har jeg sant nok bare prøvd IBM og WD tidligere.. Seagate har jeg prøvd med både winxp og winnt.. samme skitten... helt klart harddisken som har en vedlikeholdsrutine... kan den slåes av med seagate spesialsoftware kanskje...

Lenke til kommentar

som sagt.. jeg har brukt mye windows og har ikke vært i nærheten av slik aktivitet før jeg puttet i Seagateen... det er ikke snakk om små sekunder... men når den starter kan den blir stående å "jobbe for livet" i opptil flere minutter før den tar et sek pause og fortsetter igjen...

Lenke til kommentar

Jeg også opplever dette, og det er utrolig irriterende! Hvis jeg ikke er aktiv på maskinen, så vil den etter 30-sek til 5min begynne å arbeide som bare det en liten stund.

 

Det er ikke swapping mot harddisken, jeg har 1024MB minne, og det skjer selv uten swap-fil. Jeg har også disablet windows-restore, som lagrer save-points på harddisken med jevne mellomrom.

 

Jeg har ikke opplevd slik febrilsk jobbing med noen av de andre harddiskene min under XP, noe som taler imot at det har noe med XP-services/software å gjøre.

Lenke til kommentar

Jeg har også problemer med dette på en Seagate Barracuda IV 80 GB.

Virker ikke som om mine to andre Barracudaer (80GB IV / 120GB V) har "problemet".

 

Har forhørt meg om det her før en gang, uten å få noe ut av det.

 

En lav, svært rask knatrende lyd. Like irriterende som å høre mygg på rommet når man skal sove.

 

 

Disken det gjelder brukes primært til fillagring. Mp3, dokumenter, bilder etc.

 

Det kan godt skje mens jeg spiller mp3 fra disken. For å stoppe jobbinga, trykker jeg "neste sang" i Winamp, da må disken lese den nye sangen inn i minnet, og jobbinga stopper, inntil videre.

Det kan gå alt fra to til 30 minutter mellom hver gang.

 

Under tvil vil jeg påstå at jeg også hørte ulyden en gang jeg drev på i DOS.

 

Windows XP Pro

NTFS (hadde samme problemet med FAT32)

768 MB RAM

Abit KX7-333R, VIA chipset

Alle CD-Rom-enheter går via SCSI

Har slått av indexing og andre vedlikeholdsprosesser

 

 

Oppdatering:

Har nå kjørt en sjekk med freeware-programmet File Monitor (last ned her), og da disken jobbet som værst var det ingen tegn til at Windows hadde "bestilt" jobben.

 

Ser mao. ut til at det er noe med disken, eller annen maskinvare.

 

Forresten, hvilke hovedkort / chitsets har dere som har problemet?

Lenke til kommentar

Rare greier. har satt sammen en god del pc'er med Seagate Barracuda og har aldri vært borte i denne "ulyden" dere referer til. Har selv SB på min pc og den er tilnærmet lydløs både i idle og ved hard jobbing. Er en fryd å ha i i forhold til konkurrentene, selv om det går litt på bekostning av ytelse.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

vell, ser ut til at det ikke har noe med windows å gjøre, jeg har prøvd å fjærne temp-filene (swappefila på 512MB) samt satt den til fast størrelse... samme irriterendes knattrendes lyd... nå har jeg installert mandrake 9.1 og gjett hva!... lyden kommer fortsatt... som sagt og tidligere antatt er dette et hardware problem og må skyldes hardisken... ingen av mine andre hardisker har hatt problemet (IMB, WD)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...