Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

To streker under svaret?


orl

Anbefalte innlegg

Skal det være to streker under svaret på et matematikk stykke?

 

Jeg ser i matte boka til min datter at de IKKE bruker to streker under svarene. Og med dette som begrunnelse vil heller ikke skolen at elevene skal skrive svaret med to steker under.

 

Dette mener jeg er feil, svaret i et mattestykke skal ha to steker under svaret.

 

Synspunkter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nå forøvrig helt idiotisk at skolen går etter lærebokens "standard". De må jo se på hva som faktisk eller standard de aller fleste steder og gå utifra det. De kan jo ikke forvente at dere bruker samme læreboka til langt oppi alderdommen, og de kan hvertfall ikke forvente at en sensor ved eksamen er klar over at boka dere har brukt ikke tar hensyn til vanlige regler og at dere derfor er vranglærte...

 

Hvis denne saken er sann sier det litt om skolen du går på og hvor opplyste de er.

Lenke til kommentar

Hei orl!

 

Nå er det lenge siden eg har gått på grunnskulen eller annen type skule,så reglene kan være forandret på dei tiåra som er gått,men eg også er enig med dei andre som har skevet her om at det skal være to streker under svaret for å stadfeste at det er svaret og ikkje ei mellomrekning.

 

Var litt int. i Mulit 4 og såg søkte opp boka via google og kom fram til denne sida. Og såg at flashen gav to strek under svaret når det gjaldt substraksjon og addisjon men, ikkje under ganging og deling.

Endret av Mr.Hassan
Lenke til kommentar

Det skal være to streker under svaret. Jeg har blitt lært at det er dødssynd å glemme dette. Vet faktisk om folk som har blitt trukket en karakter grunnet at de ikke hadde to streker under svaret(og andre småting, da).

 

Det kan faktisk være ganske viktig i litt avanserte reknestykker og/eller oppgaver der man må regne ut noe for å kunne gjøre hoved oppgaven.

 

Slik har jeg lært det: En strek under svar og to streker under endelig svar.

 

Edit: Jeg er fristet til å si at "Dette er uhørt!". vi kan jo begynne å fjerne andre regler i matte også? Da funker ting sikkert veldig bra..

Endret av 2ball(s)
Lenke til kommentar

Jeg har ikke opplevd at lærere har krevd dette av meg verken på vg1, vg2 eller vg3. Jeg fikk heller ikke trekk for det ved eksamen i fjor... Jeg bodde i USA noen år tilbake, og da spurte læreren min hvorfor jeg satte streker under svaret. Siden da har jeg ikke gjort det.

 

Trodde dette bare var noe gamle norske matte lærere brydde seg om :p

Lenke til kommentar

Alle som har jobba med litt kompliserte utrekningar veit kor viktig det er å ha eit system for å skille mellom oppgitte verdiar og verdiar du har funnet ved omrekning av oppgitte verdiar.

 

Når det gjeld kva slags system du skal bruke så er eg åpen for at du ikkje treng å bruke to strek under svaret, men då må du ha eit alternativ system. Eit slikt alternativt system kan være å f.eks skrive svaret ein gang til med tekst:

 

2 x 2 = 4
Svaret på oppgåva er fire

 

Men personleg så likar eg best å bruke to strek under svaret sidan det er kjappast og mest vanlig å bruke.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981287349

Har bestandig lært at to streker under svaret er det endelige svaret.

Men når man har en strek under svaret så er du ikke helt ferdig, f.eks:

 

1 000 000 cm3 = 1m3 (bare to streker under 1m3)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...